Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle prequelu k Armádě mrtvých přemluví tajemná žena bankovního úředníka Dietera, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (217)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad. Ne že by již dříve zajímavá postava z celkem úspěšného filmu nedostala vlastní celovečerák, ale zde jde o krapet o jiný žánr a ještě navíc je děj filmu před původním filmem. Navíc jde naštěstí o jednu z těch zajímavějších postav původní Armády mrtvých. Film asi bude fungovat i sám o sobě. Spojení s Armádou mrtvých je spíš jen takovou třešničkou na dortu. Dortu nijak oslnivém, ale slušně natočeném. Kromě vyzualizace zdobí film ještě Nathalie Emmanuel, která ale při sepnutém háru vypadá jak někdo úplně jiný. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Úprimne, ja som si "Army Of Thieves" užil oveľa viac ako "Army Of The Dead". Neviem posúdiť, či je to objektívne lepším filmom, no minimálne za seba môžem povedať, že ma to viac zaujímalo, bol to schopný sledovať a nenudil som sa. Počas "Army Of The Dead" som postupom času začínal mať pocit, že jednotlivé príbehové línie sú zbytočné a film sa snaží byť serióznejším, než je nutné. A chcel som asi vidieť viac zombíkov, než zloducha, ktorý chce z Las Vegas ukradnúť niečo cennejšie než peniaze a podobne. Tentokrát tu dokopy mám oveľa menší príbeh, kde sa sústredíme len na Sebastiana (Dietera), ktorý má možnosť otvoriť 3 trezory, ktoré sú pre neho absolútnym symbolom umenia. A pritom zobrať nejaké peniaze a získať dievča svojich snov. Je to síce možno oveľa menší príbeh a rozhodne nie je treba sa venovať príbehu na všetky svetové strany ani nič podobné, no oveľa viac ma to bavilo, lebo film pôsobil viac sústredene, nemal žiadne odbočky, ktoré nikam neviedli a Sebastianovi som v jeho úlohe veľmi fandil. A je super ho sledovať. Ako je to pre neho obrovskou láskou. Toto som počas otvárania "Gotterdämerungu" v predošlom filme necítil. Takže film niečo predsa len dokázal. Ako jednoduchý heist film to funguje dobre a skôr si myslím, že keby sme nemali neustále pripomínané, že v Las Vegas máme zombíkov, bavilo by ma to ešte viac. Ale vo výsledku, toto bol pohodový film, ktorý som si naplno užil. A splnil svoju misiu. Hodnotenie: B ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Parádní prequel jízda, která je pro mne Guilty pleasure roku a nejzábavnější letošní Heist žánrovka, která si vytírá zadek i s Red Notice.Šikovný Matthias Schweighöfer režíruje i hraje hlavní postavu a jako kasař je opět velmi zábavný, sympatický a férový. Potěší i zbytek týmu s nádhernou Nathalie Emmanuel a Stuartem Martinem, který vypadá jako dvojník Wolverina.Příběhově je to docela přímočaré, ale neskutečně stylové a zábavné po celou stopáž. Otvírání sejfů má nejen zajímavý mytologický background, ale i vhodně a atraktivně zvolenou lokaci ( Paříž, Praha, Svatý Mořic) a samotné odemykání musí být pro zámečníky to, čím byl Dámský Gambit pro šachisty- tedy pomyslné vyvrcholení.Překvapily mě osobní souboje, teda nebylo jich moc, ale když na ně došlo okamžitě se mi vybavil stylový Matthew Vaughn- slow motiony, kamerové úhly, Rko- Mazec! Vizuálně velmi dobré, hlášky fungují a je jich dostatek, překvapily mě i docela nečekané zvraty a snové sekvence se Zombie mají taktéž něco do sebe. Potěší i titulková scéna s navázáním na Army of the Dead. Já se už dlouho při filmu nebavil tak skvěle jak tady, pár maličkostí na plný počet schází ( Přece jen Gore a Zombie jsou pro mne atraktivnější než sejfy, ale přesto velmi dobře strávené 2 hodiny).Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 4/5, Násilí 3/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8/10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na začátek je určitě v souvislosti s Armádou lupičů důležité zmínit, že ani okrajově se nejedná o horor a se Snyderovou Armádou mrtvých to má společné snad jen to, že si z ní vypůjčila jednu z postav. Dobré naštěstí je, že ona postava patřila již v Army of the Dead rozhodně k těm nejvýraznějším, ne-li úplně k těm nejlepším a i zde byl její potenciál využit prakticky na maximum, no a nejedná se tedy o nikoho jiného, než o kasaře Ludwiga Dietera, v podání naprosto skvělého, sympatického a především zábavného Matthiase Schweighofera, který se tu zároveň i sám zrežíroval a já se musím přiznat, že natočil možná i o něco málo lepší podívanou, než co spáchal Snyder. Armáda lupičů je totiž oproti Zackově práci svižnějším a nápaditějším snímkem, disponujícím velice působivým napětím, přesvědčivou atmosférou, skvělými zvraty, mnoha vážně vtipnými scénami, a celkově to vše tvoří perfektně fungující žánrový mix, kde si každý najde to své. Ten film zkrátka vůbec nenudí, hrne se kupředu jak utržená lavina, jako bonus pak samozřejmě nemohu opomenout ani důležitou přítomnost Prahy a rozhodně pochválit musím i akci, která tedy sice bohužel není zrovna dvakrát krvavá a vlastně jí ve výsledku není ani příliš, nicméně její zpracování určitě ve všech ohledech baví. Vyloženě vytknout pak nemám co, jen ale opakuji, zklamaní budou snad jen ti diváci, kteří čekali nějaké hororové hody, jelikož o to se to ani neotřelo, jelikož se jedná skutečně především o akční krimi komedii, s čímž jsem ovšem já osobně ve výsledku problém neměl, neboť jde o vážně zábavnou a originální podívanou. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Tak tento film se tak trošku zbláznil a hodně nepovedl. Předem prozradím, že je to film z kategorie zbytečných a nedává smysl proč ho vůbec někdo musel natočit. Jakápak Armáda lupičů, Armáda zlodějů? Copak jich jsou stovky? Hlavní představitel a ke všemu i zároveň režisér Matthias Schweighöfer musel teda už při natáčení Army of the Dead si říct, že jeho postava si stůjcostůj zaslouží svůj vlastní film a aby to bylo lépe prodejné, tak to bude prequel ke zmíněnému hlavnímu filmu, tedy takové rozvinuté universum. Tím si ovšem nasral do tenisek, protože v tomhle prekvélu působí cokoliv ohledně zombií zcela nevhodně, prapodivně. Prostě někde v Americe jsou zombie ...no a co. A tak Schweighöfer pouze narcistně zhotovil film o jakože geniálním kasařovi, který otvírá na počkání ty nejprestižnější trezory světa. Kde se to kluk naučil? Chodil na Zámečnickou trezorovou průmyslovku? Koukal na youtube jak se otvírá trezor? Hrál si se stavebnicí Malý kasař? Nemyslím si. A ani nám to film nijak řádně nevysvětlí. Přesto otvírá složité mechanismy klasicky ortodoxně pouze poslechem. Má asi špičkový sluch. Soustředí se a vyžaduje naprosté ticho a klid, aby rozpoznal jemné cvakavé nuance soukolí čepů, vaček, ojniček a ozubů. Je pak s podivem, když si pustí ke své činnosti na plné kule hudbu Richarda Wagnera a nebo dokonce ten nejobtížnější trezor otevře za rozbouřené jízdy v náklaďáku. Zkrátka německá preciznost. Schweighöfer se prezentoval v Army of the Dead jako excentrický magor s nejistou orientací, tedy spíše to byl typický německý teplouš, zatím co v Army of Thieves svojí postavu lehce oheterosexuoval a ukázal, že i podivín z Berlína může mít na ztepilou sexy mulatku. A tak tento film zaujme jen skvělou hudbou (Zimmerovské variace á la Sherlock Holmes), okouzlujícími detailními záběry na mechanismy trezorů a české hlasy, zvuky, pražské uličky a komparz. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v následujících lokacích: Česká republika (Praha, Mariánské lázně, Slapy, Hýskov, Stará Huť, Vinařice, Vrané nad Vltavou, Velká Amerika), Rakousko (Hallstatt), Německo (Obersalzberg) a Francie (Paříž). Mezi pražské lokace patřily Rudolfinum, Železniční most, chrám Svatého Víta, Václava a Vojtěcha nebo budova České spořitelny v Rytířské ulici. (Muffino)
  • Když tým Interpolu hlídá budovu kasina, ve kterém je poslední sejf, a Delacroix (Jonathan Cohen) rozhodne, že počkají do pěti do rána, při pohledu na Beatrix (Noémie Nakai) na obrazovce vedle ní nejdříve vidíme čas 8:43:47, poté 8:43:56 a pak znovu 8:43:47. Na konci scény se čas změní na 24hodinový formát místo původního 12hodinového. (Anyk)
  • Jedná se o prequel filmu Armáda mrtvých (2021) a zároveň o druhý film, ve kterém herec Matthias Schweighöfer ztvárnil roli Ludwiga Dietera. Zajímavostí je, že zmíněný herec se ujal i režie. (EMMY)

Související novinky

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

16.08.2024

Zack Snyder (Muž z oceli) se poslední dobou vehementně snaží dokázat, že stále patří mezi talentované režiséry, nikoliv mezi do sebe zahleděné autory, kteří neví, kdy přestat. Po kontroverzní a… (více)

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Reklama

Reklama