Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

VOD (1)

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (217)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hned za Evil Dead nejlepší letošní hororovéj Mainstream zářez ! Letos je to s horory zatím slabší ( druhá půlka roku je však našlapanější, tak se statistiky i žebříčky doufejme přehážou), zatímco mne letošní černí koňové zklamaly- Boogeyman i Talk to Me mne bohužel neodrovnalo, tak jak jsem doufal a chtěl, ale nadšení přišlo tam, kde se očekávalo nejméně. Cobweb je skromná, ale velmi divácky vděčná hororová žánrovka, která si nehraje s žánry, nemá příliš velké ambice přinést něco fresh do žánru, nepřesahuje do Artu a taky nesází na lacinné lekačky, ale funguje zkrátka velmi dobře. Velkou devízou jsou výborné herecké výkony obou rodičů. Lizzy Caplan je sympatická a šikovná herečka a Antony Starr je doslova opět ďábel. (Tak jak Reynoldse poznamenal Deadpool, tak Starra poznamenal Homelander a já ho v tomhle démonickém módu viděl i zde a že je to sakra dobréj herec). První půlka filmu je sice takový tradiční rodinný dětský horor, kde chlapec slýchá divné hlasy zpoza zdí, je šikanovaný a rodiče se chovají divně. Je to však podáno tak, že si film dokáže udržet divákovou pozornost, bavila mne ta nejistá a znepokojivá atmosféra ve vzduchu, kde člověk cítí, že se něco Evil stane, ale pořádně netuší, co a odkud. Jakmile dojde k prvnímu zvratu rozdají se karty na stůl, tak se film přehoupne ve slušnou a brutální divočinu s atraktivními killy. Atmosféra je boží, monstrum evokuje Mámu + rozvíjí zajímavý dějový background, mrtvol přibývá a mé nadšení se pouze zvyšuje. Došlo na střeva i dekapitaci hlavy ( Konečně zas nějaký Erkový mainstream), byť bych si dokázal představit jít s brutalitou na dřeň ještě více, ale jak říkám skvělé řemeslo, solidní herci, slušná atmosféra i akční finále z toho dělá poutavou hororovou pouť, kterou jsem si velmi dobře užil. 85% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Z počátku velice dobře vystavěný horor, který se tváří jako klasická lekačka ze strašidelného domu, aby se později ukázalo, že je vše jinak. Vizuálně výborně natočený (práce s kamerou je na hodně vysoké úrovni), ozvučený a hlavně zahraný, který v poslední dvacetiminutovce hodí chybnou výhybku, kterou naruší počáteční kvalitu, ale naštěstí ji úplně nezničí. Překvapivě kvalitní kousek. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zase závadová mládež za zdí. Měla by se ostříhat a najít si práci.. Lehce cáklá maminka chlapce, jehož malý představitel kouzelně špatně hraje uleknutí, popisuje svého synka jako někoho, kdo má great, big, beautiful imagination. Tedy něco, co tvůrci tady postrádali a když se zjeví vlasatice s přísavkami na rukou v celé své kráse, plně se to projeví. Výsledkem je halloweenská dýně, co je docela vydlabaná a vyřezaná dle zaběhnutých postupů.. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Komornější film s všude vynikajícím Tony Starrem (podíval jsem se na to jen kvůli němu), uřvanou ženskou a stupidním malým člověkem (abych mu nekřivdil, všichni malí lidé ve filmu mají pud sebezáchovy na nule). Zhruba do 3/4 jsem nedával moc pozor a chytnul se až u problité večeře a vypuštění šarlotiny pavučinky, což vůbec nevadilo, vše se dá pochopit z jedné věty a situace, to mám rád, chytit se kdykoliv a nemuset trpět ty méně záživné části. Závěrečnej masakr byl v poho tak napůl, hezky umírali puberťáci, ale na šarlotině pavučince se mohli vyřádit lépe a nemuselo to být ani CGI. Že tam nebyla ani špetka logiky a rozumu budiž, ale nemám rád, když mě to až tak násilně penetruje přes oči do mozku. Čistej průměr. 3* a.k.a 50% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Logika dostala taký náklad, že to bolí aj mňa. Všetko je tu podriadené hororovej pôsobivosti a nič preto nedáva zmysel. SPOILERy! Nezmyselné je chovanie postáv v prvej polovici (Prečo mu to nevysvetlili? Prečo mu vôbec spomínali to dievča? Prečo mu neverili? Prečo, keď vedia, že toto majú v dome, mu dávajú zaracha v pivnici?). Nezmyselné sú činy hlavnej postavy (Zabiť rodičov? Nestačilo uspať?).  Nezmyselné je chovanie zvyšku postáv (Hmm, je večer na Halloween, určite je ten malý chlapec sám doma, poďme sa tam vlúpať. Prečo by asi mal mať doma rodičov?!). A najviac nezmyselný je záver (Príšera zavretá za mrežou, tá ho isto bude celý život prenasledovať a už nikdy nebude mať kľud. Logicky, určite predsa do toho baráku plného mŕtvol nezavolajú políciu, ktorá príšeru zadrží. Divák predsa nedokáže uvažovať o scénu ďalej!). Koniec SPOILERu! A je to škoda, pretože je to pekne strašidelné. Ale je to taká blbosť, že už s tou trojkou, za slušné remeslo, váham. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama