Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

VOD (1)

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (213)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vydatný a hutný mix žánrů tady dlouho nebyl a udělat jej někdo byť jen trochu jinak, nebál bych se udělit filmu “odpad” s nevěřícným kroutěním hlavou nad tím, jak někoho může napadnout mixovat zrovna tyhle žánry. On je ale tvůrčí tým za Cobwebem dostatečně zručný a doručil totální šílenost, která je v první polovině depresivní psycho o podivínské rodině a její zvláštní a tvrdé výchově syna, jež se v další polovině zvrnte do krvavého bodycount násilného hororu s perfektními prvky fantasy. Kamera je precizní, úhly a záběry oslní, práce s napětím a hudebním podkresem dělá obrovskou práci a drží diváka v neustálé tenzi a strachu a když se film v půlce žánrově přehoupne, působí to vlastně celkem přirozeně a sakra působivě. Až do posledních 10 minut jsem byl přesvědčen o plné pětipalbě a návštěvě opětovné kinoprojekce po dnešní domácí premiéře, ale ten závěr působí strašně neuspokojivě a dost kazí veškeré budování před ním, které tak výrazně vyšumělo do ztracena… ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Už je to celkem dlouho co jsem napsala poslední recenzi k filmu. Možná bych to dnes mohla malinko napravit. Co se týká snímku Cobweb, milujeme filmy a seriály s Halloweenskou tématikou již odjakživa co si vzpomínám. Začalo to sledováním seriálu R.L. Stina "Husí kůže", kdy jsem byla přilepená u televize téměř nepřetržitě až mě máma napomínala, ať nekoukám na takové hrozné věci, že budu mít v noci noční můry. Oproti tomu co ale sleduji dnes to byl ale jen slabý odvar. Čím horší tím lepší přeci. Jestlipak víte co byl můj první horor který jsem viděla? Bylo mi asi 13 a byl to Nightmare On Elm Street. Od té doby řekněme, že jsem se hororovým žánrem stala přímo posedlou. Jak filmovým zpracováním od české bizarnosti "Někdo tam dole mě má rád", přes japonský vskutku groteskní "Grotesque" až přes béčkový americký krvák "Terrifier", tištěnou formou Stephena Kinga, Lovecrafta a Stina, tak herním světem kdy mě naprosto uchvátil Silent Hill a Resident Evil. Ale to jsme drobet odbočili, vraťme se k filmu Cobweb. Jak jsem již zmínila, milujeme filmy s Halloweenskou tématikou, ani tady to nebylo jinak. Ta atmosféra má zkrátka něco do sebe, závidím USA, Irsku, Austrálii a jiným zemím tento úžasný den kdy je hmatatelná pomyslná hranice mezi světem živých a mrtvých. Dějová linie ve filmu mě celkem dost oslovila, jen mě trochu mrzí, že zde nebylo vysvětleno proč vlastně se ona osoba narodila jak se narodila, každopádně jsem nečekala takový spád, ale o to víc jsem byla překvapena. Příběh vnucuje divákovi se zaměřit na hlavní postavy, já si celou dobu říkala - A kde je pointa? Ano, divák skutečně vnímá po téměř celý čas filmu zlo kde vlastně ani není a na závěr vyplivne tak nehorázný obrat, že se jeden nemůže odtrhnout od obrazovky. Wow! Nechci toho příliš prozrazovat, víte, že nerada spoileruji co se týká filmů, protože to nemohu vystát ani já sama, rozhodně však apeluji na fanoušky hororového žánru, že patří na jejich seznam filmů "chci vidět" a věřím, že vám tato zajímavá věcička zpestří večer jako mě bez ohledu na to, že to nebyl úplně krvák v jakých si libuji nejvíc. Za mě slušných 4/5, snaha ohromit diváka se cení. „It's taste like cinnamon!“ ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Hahaha, to bola švanda. Temer 4*, lebo mi to trochu pripomenulo skvelého Barbara, ale naozaj len trochu. Musel som si to behom pár hodín pozrieť dva razy, čo sa mi naozaj stáva max. trikrát do roka pri nejakom filme, možno ani to nie. Nie snáď, že by Pavučina bola natoľko geniálnym filmom, ale po prvom pozretí mi pripadala strašne zamotaná. Je to irónia, lebo v skutočnosti je to po dejovej stránke jeden z najjednoduchších hororov roka. Je však tak divne natočený, zahratý, zrežírovaný a napísaný, že vzbudzuje presne opačný dojem. Po prvom pozretí som množstvu scén nechápal. Unikalo mi, prečo sa niektoré postavy správali tak, ako sa správali. No po repríze do seba všetko zaklaplo, je to ozaj nenáročný scenár. Áno, obsahuje pár divných momentov, ale dá sa nad ne povzniesť. Ak ju rodičia kŕmili, logicky zrejme každý deň, ako je ale potom možné, že si nevšimli, že sa dokázala pohybovať voľne po dome? Ak dokáže behom okamihu drasticky vyvraždiť štyri osoby, naozaj máme veriť tomu, že jej robí problém preraziť drevené steny a učiteľku len škrabne a schová sa? A na konci bola fakt mizerne zamaskovaná; predtým vyzerala ako regulárna obluda a zrazu to bola normálna herečka s čudnou tvárou. Rovnako tak si nie som istý, čo chceli povedať takým záverom, aký použili. Je na 100% jasné, že po záverečných titulkoch učiteľka samozrejme všetko nahlásila a spustilo sa masívne vyšetrovanie, ktoré muselo byť senzáciou roka, navyše „ona“ nemala ako utiecť do príchodu polície. Alebo mala? Ako sa jej vlastne podarilo utiecť prvý raz? A prečo šli dnu, ak vedeli, že je 99%-ná šanca, že rodičia budú doma? Fakt netuším, či to, že nepoznáme odpovede, je dôkazom fušerstva tvorcov (medzi ktorými nechýbal Seth Rogen ako producent), alebo je to tam naschvál, aby sme si potrápili mozgové závity. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Komornější film s všude vynikajícím Tony Starrem (podíval jsem se na to jen kvůli němu), uřvanou ženskou a stupidním malým člověkem (abych mu nekřivdil, všichni malí lidé ve filmu mají pud sebezáchovy na nule). Zhruba do 3/4 jsem nedával moc pozor a chytnul se až u problité večeře a vypuštění šarlotiny pavučinky, což vůbec nevadilo, vše se dá pochopit z jedné věty a situace, to mám rád, chytit se kdykoliv a nemuset trpět ty méně záživné části. Závěrečnej masakr byl v poho tak napůl, hezky umírali puberťáci, ale na šarlotině pavučince se mohli vyřádit lépe a nemuselo to být ani CGI. Že tam nebyla ani špetka logiky a rozumu budiž, ale nemám rád, když mě to až tak násilně penetruje přes oči do mozku. Čistej průměr. 3* a.k.a 50% ()

raimi odpad!

všechny recenze uživatele

Nelogická a sterilní kktina. Mainstreamová bastardizace hororu, kdy tvůrci nejdřív prohlížejí v kompu galerie tapet s názvem "horror" a říkají si: "Tak tohle tam dáme a totok taky, a tenhle obrázek je taky cool, šup s tím do filmu.". Takže to pak ve finále vypadá jak kýčovitý omalovánky, jak strašidelnej dům z pouti nepatřičně zasazenej do všedních kulis. Herci jsou do jednoho naprosto příšerní. Ta vykulená mařka v roli matky přehrávala jak o život, Starr zas a znova hraje psychotickýho Homelandera a kudrlinkatej chlapeček, co denně stráví dvě hodiny u kadeřníka, mě neskutečně sral. No a černoška je samozřejmě světice, co kudy chodí myslí jen na klučíkovo dobro, nemá žádnej osobní život, a žije a dýchá jen a pouze pro Kudrlinku. Takže tu opět máme uvědomělou a statečnou single ženu zachraňující dítě z "toxického" rodinného prostředí- zastaralého to bělošského modelu. Meh. Veškerý scény jsou pak jen nahodilý, spousta jich ani nikam nevede a jsou nedořečený. Temná atmosféra se dělá tak, že lidi bydlí v obrovským domě, kterej vypadá jak z muzea, padesát let neupravovanej, okna jsou zatemněný, a svítí se zásadně jen pěti lampičkama porůznu rozmístěnýma po místnosti, aby tam bylo furt pološero. Což je manýra, která mě neskutečně prudí. No, a pointa je prostě srandovní a neuvěřitelná. Ve výsledku jde o vykastrovanej, zwokeizovanej pseudohoror pro mainstreamový publikum. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama