Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

VOD (1)

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (215)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Precizně vystavěná hutná atmosféra a znepokojivé herecké výkony činí ze snímku Cobweb velké hororové překvapení, u něhož se mi místy vážně ježily všechny chlupy na zátylku. Ve finále se totiž jedná o poctivé hororové řemeslo, jehož největší síla tkví také ve faktu, že si o něm nebudete dopředu vůbec nic zjišťovat a ani koukat na trailery. Právě pak si dle mého názoru tuto delikátní lahůdku jaksepatří vychutnáte. Skvělá práce! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Koncept má samozřejmě fatální logické díry a trochu ztrácí efekt, pokud znáte jednu čarodějnickou epizodu Simpsonových… Ale sakra, já byl nervózní a každý přesně načasovaný zvrat jsem si hrozně užíval. Na Pavučině je nakonec nejvíc nešťastné, že v závěru bezpečně zúročí načrtnuté motivy a primárně zůstává mainstreamovým hororem, ačkoli mířila k vyššímu a ojedinělému vysvědčení. Jenže práce s těmito motivy v čele s odvážným rozhodnutím démonizovat na pohled milující příměstskou rodinu je natolik jistá, že žánroví fandové by měli vzít kina útokem. Ač nedosahuje jeho kvalit a nechce se jim přibližovat, loňského Barbara Pavučina připomene opakovaně. Neobejde se bez lehce nadpřirozených motivů a ve finále následuje obvyklou hororovou šablonu. Jenže provedením je většinou vítaně realistická a má vtahující příběh i proto, že obvyklé hororové šablony umně převléká. 80 % ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak od Pavučiny jsem čekal teda daleko více. Recenze mě navnadily na parádní kousek, ale fakt jsem popravdě mírně zklamán. Ale začneme tedy hezky popořádku. Co se týče audiovizuální stránky, tak film patří mezi tu nejvybranější smetánku. V tomhle ohledu nemohu na jeho adresu říct ani popel. A herecké osazenstvo též září (Anthony Starr je fakt neskutečný....Co on dokáže zahrát jen prostřednictvím své mimiky? Fakt úžasný výkon). Jenže jako problém vidím samotnou ústřední zápletku, ta mě tolik totiž nestrhla. Ono reálně film ve svém průběhu krásně graduje, ale závěr za mě vyšuměl docela do ztracena. Za mě se tvůrci rozhodli pojmout uzavření tohoto mysteriózního snímku jako lacinou vyvražďovačku bez sebemenšího nápadu. Je to škoda, protože náběh na něco vymazlenějšího tady fakticky byl. Za mě dávám 6/10 ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla absolutní pecka! Sice je mi jasný, že ten film pro odležení bude ještě větší pecka, ale proč to sem nenapsat hned. Mám slabost pro tyhle příběhy, kde strašně dlouho není jasné, o co přesně jde, ale zároveň je to celou dobu strašně napínavé a děsivé. Protože kdyz malý divný kluk, kterého navíc ve škole šikanují, začne ve zdi svého pokoje slyšet hlas...je to jeho představivosti, způsob projekce, který mu radí, jak na věci nebo je něco vážně ve zdi? Přece jen, už jenom to, jak vypadá dům, ve kterém bydlí rodina malého Petera...já bych tam večer neusnula nejspíš ani jako dospělá. A potom se začnou dít věci, které jsou absolutní psycho, přičemž se ukáže, co se děje v domě doopravdy. A to bylo, jako že fakt bylo. Aby vše skončilo v brutálním závěru, který je hodně nechutný, až do úplného závěru, který je příjemně děsivý. Skvěle zahrané. Celá rodinka byla uvěřitelná celou dobu a podle toho, jak se odkrývalo, co se dělo. Navíc je Pavučina skvěle natočená. Jak v momentech dětského strachu, tak v děsu prozrazení všeho. Navíc tady nejsou žádný laciný jumpscary, když to k tomu vyloženě vybízí. Hudba perfektně funguje se stupňováním strachu. A při druhém shlédnutí se moc těším, až si vychutnám ty skvělé momenty,  navíc film obsahuje spoustu skvělé práce s kamerou. Vážně povedený film, kde jsem byla napnutá každou minutu stopáže. Říkám tedy: jupí! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vydatný a hutný mix žánrů tady dlouho nebyl a udělat jej někdo byť jen trochu jinak, nebál bych se udělit filmu “odpad” s nevěřícným kroutěním hlavou nad tím, jak někoho může napadnout mixovat zrovna tyhle žánry. On je ale tvůrčí tým za Cobwebem dostatečně zručný a doručil totální šílenost, která je v první polovině depresivní psycho o podivínské rodině a její zvláštní a tvrdé výchově syna, jež se v další polovině zvrnte do krvavého bodycount násilného hororu s perfektními prvky fantasy. Kamera je precizní, úhly a záběry oslní, práce s napětím a hudebním podkresem dělá obrovskou práci a drží diváka v neustálé tenzi a strachu a když se film v půlce žánrově přehoupne, působí to vlastně celkem přirozeně a sakra působivě. Až do posledních 10 minut jsem byl přesvědčen o plné pětipalbě a návštěvě opětovné kinoprojekce po dnešní domácí premiéře, ale ten závěr působí strašně neuspokojivě a dost kazí veškeré budování před ním, které tak výrazně vyšumělo do ztracena… ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama