Reklama

Reklama

San, šéf hongkongského syndikátu a Chai, pašerák drog a člen narkomafie Zlatý trojúhelník se sejdou v přeplněném zábavním parku, aby pod ochranou svých tělesných strážců uzavřeli obrovský "kšeft". Avšak někdo informoval policii. Kapitán Tong nastraží past v naději, že se mu na jeden zásah podaří zatknout všechny překupníky s drogami. Vtom na scénu vstupuje záhadná dívka a zásah překazí... Nastane přestřelka a v chaosu se podaří překupníkům uprchnout. Sam podezřívá ze zrady Chaia a přikáže ho odstranit. Chai umírá v náručí svého syna Ricka. Rick přísahá pomstu... (Intersonic)

(více)

Recenze (29)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý akčný film, ktorý je pokračovaním dosť dobrej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o troch rôznych ľudoch, ktorí sa snažia zničiť jednu zločineckú organizáciu, pričom každý ma na to iné dôvody, ale je celkom nezaujímavo podaný a tak nanešťastie a hlavne v prvej polovici miestami nudí. Akcie je tu dosť, ale väčšinou je iba priemerná. Jej štýl sa od jednotky moc nezmenil, súboje stále nemajú moc prepracovanú choreografiu, ale v jednotke boli akčné scény aspoń zábavné. Prestrelky ma zo začiatku tiež sklamali, ale neskôr sa vylepšia. Ale aj celkovo sa film v druhej polovici vylepší, príbeh sa vyjasní, všetky dôvody konania jednotlivých postáv sú už tiež jasné a aj akcia začne byť zaujímavejšia. A tak ma najviac zaujali posledné dve akčné scény, najprv jedna z dôležitých postáv pri záchrane svojho kamaráta pozabíja mnohých protivníkov a ešte koniec, kde traja hlavní hrdinovia vyčistia od zvyšku zločincov celú budovu. Dosť ma na tomto filme zaujalo aj to, že tu celkom často ľudia skáču z veľkých výšok, dopadnú na nohy a vôbec nič sa im nestane. A určite muím spomenúť koniec, ktorý informuje o ťažkom zranení hlavných hrdinov behom natáčania. Nie je to zlý film, ale z tejto trilógie je to určite najslabší diel. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 58%. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Klasický hong kongský osmdesátkový akčňák ze zlaté éry s permanentní kung-fu akcí , který je sice za mne daleko slabší než jednička ( ze série, která neexistuje, protože si to vycucal z prstu tehdejší videomág Interconic ) a jako filmový zážitek i při tom sentimentu to není za víc než dvě hvězdičky, ale dám čtyři. Prostě to byla doba, kdy akční filmy měly koule a tady ten unikátní závěr, kdy tři hlavní hrdinové skáčou z okna v patře při explozi plynu a ona je všechny popálí, že je odvezou do nemocnice a v závěrečných titulkách se jim filmová společnost omlouvá a přeje brzké uzdravení, to je něco mezi mrazivým vtipem a historickým momentem v dějinách akční kinematografie. Proto čtyři hvězdy i za mou oblíbenkyni Moon Lee. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhá část neexistující série Ultra Force je o chlup lepší než ta předchozí. Ďábelští lovci oproti Zabijáckým andělům totiž oplývají přece jen trochu soudržnějším příběhem o pomstě, diamantovém pokladu a policejním vyšetřování. Ono zlepšení však musíte chápat právě a jen ve smyslu onoho srovnání. Žádný velký zázrak se nekoná a pořád tu máme vcelku typicky afektovaný scenáristický průjem a téměř nulové herecké výkony. Návaznost jednotlivých scén však přece jen naznala určitý pozitivní posun a na film se dá celkem bez potíží koukat jako na souvislou vyprávěnku. Na diváka tu čeká i velké překvapení v podobě scény jako vystřižené z filmu kategorie CATIII, tedy mučení polonahé, bohužel nijak oslnivě krásné, ženy pomocí masožravých brouků a její bohužel násilně přerušené znásilnění. Akce tu je tradičně dostatek, nicméně většinou se jedná jen o tragickou přehlídku dětských her na vojáky, ratata, padni. Vše alespoň trochu zachraňuje závěrečný fight s padouchy, ale na orgasmus taky není. A tak i přes mírné zlepšení zůstávám na dvou hvězdách. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha porevolučních VHS úlovků, kterému nechybí všechny ty ukňourané dialogy, infantilní joky, typicky podivné asijské emoce a blbě uchopené scény. Třeba hned z úvodu jsou poldové v lunaparku nenápadní, jak Pamela Anderson na nudapláži. Naštěstí ale zůstává choreograficky poutavá řežba a skvělé kaskadérské kousky, honičky po souši, po vodě i ve vzduchu. U policie se každopádně personalisté nezastaví, s ohledem na vysokou úmrtnost nemá smysl nábory vlastně ani pozastavovat. K tomu připočtěme nezlomný dabing, kdy třeba takový Aleš Zbořil zvládá nejednu postavu. Ženy se tu škrtí, kopou do břicha, strhávají se jim nehty i mučí pomocí brouků. Finální novinový titulek věnovaný reálně zraněným hercům „překvapivý“. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Standartní force kousek plný zrychlených chaotických přestřelek a soubojů, brutality a patosu, nechvalně známý nehodou při natáčení finální scény, kdy hrdinové v poslední chvíli vyskočí z vybuchující budovy (klasické to zakončení těchto filmů). Výbuch tehdy zranil tři hlavní hvězdy filmu, včetně tváře série ULTRA FORCE, Moon Lee, na což upozorňuje závěrečný titulek a záběry výstřižků z novin. Jako z každé force i odsud mi v pubertě utkvěla jedna scéna a sice mučení dcery mafiánského bosse pomocí krvežíznivých brouků a její skoroznásilnění. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Moon Lee, Wu Wai Chung a Lu Liang Wai se během natáčení závěrečné scény exploze zranili. Moon Lee utrpěla dokonce popáleniny 2. a 3. stupně. Jako oficiální příčina bylo uvedeno špatné nadávkování střelného prachu. Dalšími možnostmi však zůstává také nepřesné načasování výbuchu a samovznícení, kterému nahrává fakt, že oblečení herců i okolní rekvizity byly nasáklé střelných prachem. O nehodě referují novinové výstřižky v závěru filmu. (Vavča)

Reklama

Reklama