Reklama

Reklama

Tři tisíce let touhy

  • Austrálie Three Thousand Years of Longing (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Akademicky vzdělaná doktorka Alithea Binnie s tváří Tildy Swinton vede svůj život osaměle se striktně racionálním přístupem. Na svých cestách se ale v Istanbulu střetne s kouzelným džinem z lahve, kterého hraje Idris Elba. Výměnou za svou svobodu jí džin nabídne splnit tři přání. Neodolatelná nabídka má ale háček. Doktorka je zběhlá v mytologii a moc dobře ví, že s džinem není radno si zahrávat bez následků a že takto splněná přání se často zvrtnou a obrátí proti tomu, kdo po nich toužil. Džin jí začne vyprávět fantastické příběhy ze své historie a historie lidí. Nakonec se doktorka nechá zlákat a vysloví přání, které oba dva překvapí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná orientálna oddychovka, ktorá ale dopláca na to, že ide viac menej o poviedkový film a pri tých platí, že nie každá poviedka vás zaujme rovnako. Džin rozpráva svoj životný príbeh naprieč tisícročiami a raz je to viac a inokedy menej zaujímavé. Je to škoda, pretože potenciál vyťažiť z každej etapy jeho života maximum by nemusel byť problém. Má to fajn atmosféru orientálnych rozprávok typu Tisíc a jedna noc a obsahuje to zopár rozpačitých momentov. No a občas máte dojem, že ide o filozofické dielo, ale vy ste sa chceli iba príjemne pobaviť. Ľudstvo žije v temnote, ale má inteligenciu na to, aby sa dozvedelo všetko. Ak nad tým chcete filozofovať tak môžete, ale osobne odporúčam sa skôr nechať unášať atmosférou, pokiaľ máte radi tento typ rozprávok. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Silná trojka, alebo slabá štvorka. Každopádne nečakajte žiadného Mad Maxa. Tentokrát George Miller natočil milú rozprávku o láske. Mne sa to náhodou páčilo. :) Hodne to potiahli Idris Elba a Tilda Swinton. Len škoda, že druhý akt bol troška rozvláčny. Nebyť toho, kľudne by som dal aj štyri hviezdy. Každopádne, toto bol malý a intímny film o tom ako treba vážiť svoje želania. 7/10 ()

Reklama

theSaint 

všechny recenze uživatele

První polovina bavila velmi. Příběh Sáby a Šalamouna mě skutečně přenesl do pohádkového světa a ostatní dva skvěle sekundovaly. Vizuál to mělo fantastický. Přenos příběhu do Londýna nebyl dobrou volbou, ztratila se ona kouzelná atmosféra, krásný vizuál a vůně orientu. Vztah dvou hlavních aktérů bych také oželel. To poselství lásky je samozřejmě krásný, ale působí to značně.. tak nějak.. uměle. Rozhodně ne film pro davy. Elba skvělý. Tilda je skvělá herečka, jako ženský objekt touhy mi ovšem nic neříká. Což taky na pozornosti nepřidá. Tudíž sledovat její příběh, po třech předešlých, mě prostě nebavilo- obzvlášť, když mi hned u první Sáby spadla brada z její krásy. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Fantasy romanca, kde to v tej fantasy časti funguje len tak z polovice, nakoľko sa to snaží tváriť provokačne (všade prítomná nahota), ale nakoniec vyústi iba do obyčajnej fantasy rozprávky pre dospelých bez akejkoľvek hĺbky alebo pointy. A v tej romantickej časti to už nefunguje vôbec, nakoľko medzi ústrednou hereckou dvojicou, aj keď stvárnenou vynikajúcimi hercami (Tilda Swinton a Idris Elba), nie je absolútne žiadna chémia a celé sa to v podstate preklopí po hodine do tej romantickej časti úplne silene a bez citu. Priemerná podívaná, kde síce pobaví pár vizuálnych nápadov a dynamická Millerová réžia, ale vo výsledku je to skôr taký filmový mess, ktorý by sa chcel tváriť neskutočne intelektuálne, ale výsledok je presne opačný. Obávam sa, že ten Fury Road bol v réžii Millera skôr iba výnimka. CELKOVO: 5/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tilda Swinton je príťažlivá ako stuchnutá reďkovka, automaticky teda v romantickejšej polohe pôsobí ako päsť na oko, hoci tu to bola taká podivná romanca. Hlavne, že bolo všetko ponechané čierno-bielo, aby sa nikto neurazil a Tilda bola aj v rúšku, čiže podprahové posolstvo zanechané. Dej filmu je všetko len nie strhujúci, asi sa šetrilo na scenáristovi, lebo ten tam zakomponoval aj také historické príbehy, ktoré sú malým pokrútením dejín. No a môj obľúbený Idris Elba s elfskými ušami ako džin? Nič moc, to už radšej ten gin. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (4)

  • Průvodní píseň k filmu „Cautionary tale“ zpívá Matteo Bocelli, syn Andrey Bocelliho. Matteo Bocelli si zahrál i roli prince Mustafy. (Sykomora)
  • Zásada tří jednot je princip vyprávění, který uvádí, že tři akty/postavy jsou nejuspokojivější kombinací příběhu. Číslo tři se ve filmu objevuje mnohokrát: název filmu zmiňuje tři tisíce let, číslo 3 se objeví několikrát v pozadí filmu, Alithea (Tilda Swinton) zůstane v pokoji č. 333, džin (Idris Elba) nabídne Alithee tři přání, džin vypráví Alithee tři příběhy ze své minulosti a film končí návštěvou džina každé tři roky. (mikki089)

Související novinky

Junkie XL složí hudbu k Furiose

Junkie XL složí hudbu k Furiose

24.05.2022

Skladatel Tom Holkenborg aka Junkie XL (Alita: Bojový Anděl, Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti) znovu spojí síly s mistrem Georgem Millerem (Šílený Max: Zběsilá cesta) a složí hudbu i pro… (více)

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama