Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 2

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

alchac 

všechny recenze uživatele

Narkoleptická utahanost této patrně nezamýšlené pseudogangsterské komedie (každopádně thriller fakt néé…) je bohužel nešťastně kompenzována zmatenou překombinovaností, kterážto mi až do závěrečných titulků nedovolila usnout. Tohle musel Býčijo vzít asi jen proto, že urgentně potřeboval drobné na botox. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Film měl ambice stát se dobrou kriminálkou, minimálně scénář na to měl, ale tentokrát si troufnu říct, že to zabil Soderbergh svou nezáživnou režií. Filmu by také prospělo stáhnout casting na polovinu, protože osob figurujících v příběhu je skutečně mnoho a jako divák se v zápletce nemáte šanci zorientovat. Je to velká škoda, tohle mělo určitě na víc. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to tak blbě měli na HBO Max nebo to tak bylo záměrně, ale po stranách byl celou dobu obraz zkreslený... Jak ve vypouklém zrcadle nebo spíš jak když ve foťáku na mobilu dáte takové to oddálení zoomu. Strašně mě to celou dobu sralo. Mimo jiné. Druhá věc byla, že to bylo na mě až moc zamotané. Ono už to u takových podrazáckých filmů bývá, že ten šije boudu na toho a ten zas na toho, ale těch stran tady bylo nějak moc. A už i vzhledem k tomuto faktu, tam bylo nějak málo násilí. Vím, že to je z jiné doby, kdy se spíš vyjednávalo a jinak mluvilo a chovalo se k ženám gentlemansky, ale o to víc nudněji to pak vyznívá v dnešní době. Asi jsem moc rozežranej. Skoro jak Brendan Fraser, u kterého si najednou nejsem jistý, jestli fakt tak přibral (viz jeho další film Velryba) nebo to byla jen maska. Potěšila účast herců jako Kieran Culkin, Ray Liotta (zas to nepřežil), Jon Hamm, David Harbour, Bill Duke nebo Matt Damon (toho jsem tam vůbec nečekal). Ženské role mi tak nějak splývaly, škoda. Dvojka Cheadle-Del Toro sice neurazí, ale ani ničím nevyniká. Povedly se hlídací scény u rodiny v domě, ale pak to totálně ztratí dech. Je to takovej film na jedno životní skouknutí a pak víte, že už to podruhé vidět nepotřebujete. Aspoň že ta hudba Davida Holmese stála za to. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jak tenká je hranice mezi zapamatovatelným a zapomenutelným filmem? Soderbergh rozhodně umí (alespoň v minulosti uměl) točit skvělé pohodové filmy a většinou k tomu nepotřeboval áčkové herce. Dokonce i vedlejší postavy ztvárněné ne-tak-známými herci měly tunu charismatu a děj utíkal závratným tempem, protože sem se jako divák náramně bavil. No Sudden Move je pomalý ve špatném slova smyslu, bez jakékoliv invence nebo snahy vybočit z řady. Při sledování jsem často myslel na Ritchieho, který by stejnou látku pozvedl na úroveň legendární podívané. Soderbergh mezitím jen rozestaví kamery a nechá herce hrát, což by nebylo samo o sobě nič špatného, ale kluci tady nemají co hrát. Další naprosto zapomenutý film roku 2021, který právem pohořel v kinech a nedočkal se dokonce ani uvedení v USA a prakticky od začátku šel rovnou na HBO Max. Za měsíc nebudu vůbec vědět, že jsem se na film kdy díval. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh to opět bez mrknutí oka dokázal. Opět se mu totiž podařilo spláchnout mé dvě hodiny života nekompromisně do hajzlu. A já jako nepoučitelný trotl ty jeho filmy budu asi pořád sledovat a pořád se u nich trápit. Minimálně ale oceňuji, jak široký žánrový záběr má, jen tedy škoda, že je to v jeho případě úplně k ničemu. Tentokrát si tedy odskočil k jakémusi pokusu o gangsterku, no výsledkem je tristní nuda, kde se nepovedlo vůbec, vůbec nic. Především tedy zápletka je jedno dlouhé, nezáživné, otravné peklo, kde se tak chytračilo a chytračilo, až se pan režisér s panem scénáristou navzájem přechytračili, chytrý z toho nicméně nevzešel nikdo. Zde ani výraz překombinovaný zdaleka nevystihuje tu totálně šílenou zašmodrchanost, do které zde byly jednotlivé postavy uvrženy, jen mlely a mlely a mlely, jeden na druhého, a druhý na třetího, lavinovitým způsobem boudy na sebe šily, aby v závěrečném super žalostně upachtěném finále z toho vzešlo, že vše co se dělo, smysl nemělo, vše co se událo, smysl nedávalo, prostě utrpení! Navíc veškeré ony postavy, samozřejmě i díky bídnému obsazení, plného hereckých, dávno zapadlých kreatur, působily nesympaticky a nezajímavě, k tomu nutno připočítat nulové napětí, dramatizace a emocí minimum, atmosféra nefunkční, zkrátka v Soderberghově filmografii zaujímá snímek No Sudden Move úplné dno, na druhou stranu se na tom dně, vzhledem k sračkovitosti i jeho ostatních počinů, nebude cítit ale ani zdaleka osamocen. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • V některých scénách (například v čase 1:26:38) si může pozorný divák všimnout podivně zakřiveného obrazu podél okrajů, kterého Steven Soderbergh docílil nasazením anamorfního objektivu značky Kowa – který sám o sobě značně zaobluje obraz po stranách – na předimenzovaný digitální senzor. Touto technikou chtěl režisér replikovat nedokonalosti tehdejších filmových objektivů. Film má ve skutečnosti neobvyklý poměr stran 2.16:1, protože Soderbergh původně počítal s mnohem tradičnějším anamorfním formátem 2.40:1, který však zkresloval okraje filmu do takové míry, že byly při sledování velmi rušivé. Soderbergh byl nucen přeformátovat film od začátku do konce a rozšířit jej z horní a dolní strany, aby odvedl pozornost diváka. (HellFire)
  • Brendan Fraser poměrně výrazně přibral a média hodně spekulovala o jeho zdraví. Nebylo to však kvůli postavě Douga Jonese – skutečným důvodem byla příprava na nadcházející film The Whale (2022) od Darrena Aronofskyho, v němž si Fraser zahrál jednu z hlavních rolí. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama