Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Priblblosť filmu je zjavná už pri prvom pohľade na plagát. O zlých filmoch sa síce dobre píše, v tomto prípade ale na to nemám energiu. Travolta chcel mať asi už herecký kľud, tak sa snažil podobnými úlohami kariérovo zakopať. Videl som to pred desiaimi rokmi a keď mi to už vtedy pripadalo nezvládnuté, dnes by bol dojem asi ešte horší. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování vraždy na vojenské základně, do kterého se John Travolta společně s Madeleine Stowe zakousnou způsobem, který pro ně může mít tvrdé následky. Není to totiž jen taková "obyčejná" vražda. Právě Travolta je jedním z hlavních tahounů snímku ( na rozdíl od Stowe, která je spíš nevýraznou příkrasou). Podstatný je ale výborný scénář, z něhož vše vychází. Náramně zábavná a poutavá podívaná. 80%. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který mě překvapil. Tím, jak jsou amíci posedlí svou vlaječkou a hrdinnými generály. Tak bych řekl, že i dost odvážný. Snímek mapuje ambiciozního generála, který zvažuje po ukončení hvězdný kariery u vojáčku o vstup do politiky.Film je nadčasový tím, že né každý 4x hvězdičkový generál či politik co má moc a lidi se mu klaní, musí být i slušný člověk.. No nechci nic prozrazovat, kdo to snad neviděl, ale je zřejmé, že když sundá uniformu tak je jistě otec, který chce pro svou dceru jen to nejlepší, jako všichni normální. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím ,že pan Travolta nezklamal a odvedl perfektní výkon.Podíváme-li se na příběh nenajdeme nic převratného, nebo fascinujícího.Jde o obvyklou detektivku, která je řešena krok po kroku obvyklým způsobem.Racionální kroky Travolty a jeho pomocnice,tu a tam něco akční omáčky.V tomhle film jistě nenudí.Ale zajímavé je, alespoň pro mne,prostředí ve kterém se děj odehrává.Tady vstupuje do hry fenomén armádních vztahů, a to jak formálních tak neformálních.Tak jako v každé lidské činnosti se i zde projevuje sexus a dává jí zajímavou příchuť.Nejde o fenomén ženy v armádě, ale o projev toho, co uvádím v předchozí větě ve vzájemné komunikaci mezi vojáky.Vše je zatlačeno a usměrněno a ženská ovládá svým typickým způsobem vše.A jak skončila je evidentní.Tohle nějak nejde a vražda není řešením. Neuvádím zde vůbec fenomén slušnosti ten tu vůbec není ani míra, a ta byla překročena snad ve všem.A bizarnost vojenského řešení-tedy zametání pod koberec až do hořkého konce, kdy to už dál nejde.....Slušný film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se sejde několik hereckých mazáků, přidá se poměrně zajímavý příběh a nacpe se do armádního prostředí, může to být solidní zážitek. Tahle kriminálka jím je tak z poloviny. Velmi slušný John Travolta pátrá nejen po pachatelích vraždy půvabné vojandy, ale i po smyslu pojmu vojenská čest. Oběť leží přivázaná mezi stanovými kolíky, nohy roztažené, kalhotky okolo krku, podezřelí vypouštějí polopravdy, vyšetřovatel bojuje s hradbou loajality, musí zapátrat i hodně v minulosti a kauza se navrch nesmí dostat k hranicím publicity. Načrtnuté je to dobře, ale osvědčený držitel dvou Oscarů William Goldman to k další klasice nedotáhl. Ani se jí nepřiblížil. Generálova dcera je silná v detailech, ale jako celek je jen lehce nadprůměrným thrillerem, který spoléhá na dusnou atmosféru, ale slušelo by mu i svižnější tempo a hodilo by se i víc ostřejší akce. Škoda odfláknutějšího partu pro Travoltovu kolegyni Madeleine Stowe, jinak místy úspěšné mrazení v zádech. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Filmový zámek se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Karlos80)
  • V jedné z fází projektu byl největším adeptem na roli Paula Brennera John Cusack. Postavu ale nakonec neztvárnil pro svůj nízký věk. (Coldrex)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno