Reklama

Reklama

The Sadness

  • Tchaj-wan Ku bei (více)
Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Nejspíš si nevzpomenu na jediný film, kde by bylo víc krve a nechuťáren, než v The Sadness. Naprosto zvrhlý a sadistický pohled na zombie žánr, který je svým způsobem vlastně originální, neb nejde o to, sežrat někomu mozek, ale o to, nacpat někomu ptáka do oka nebo nablít do otevřené rány. Otázka však je, zda vám to stačí. Tvůrci zavrhnou veškeré snahy mít nějaký opravdový děj či pointu zhruba v polovině a zjistíte, že nedostanete víc, než potoky krve a musíte se s tím spokojit. Velká škoda, natočené to je totiž dobře, masky a krvavé efekty jsou vyloženě lahůdka srovnatelná s hollywoodskými budgety a neokoukaná Tchaj-pej nabourává stereotypy. Škoda, že při tvorbě nebyli přítomni i scenáristi... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Hodně zvrácený film pouze pro okrajové publikum, ale za mě proč ne. V Číně vypukne virus, který z lidí dělají magory a úchyláky a jeden chlápek se snaží dostat ke své staré. Je to masakr scéna v autobuse může směle konkurovat masakru v novém Texaském Masakru a celkově zde krev stříká po galonech plus za neurčitý konec . Do toho zde máme jakéhosi babochlapa , kterému někdo strčí penis do oka (to neukážou) nebo nakažené mimino.  Jo a mimochodem ten animák co sledoval ten chlápek byl docela zvrácený. 80 procent ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Hodně v pohodě Asijskej gore splatter, kde se tělníma tekutinama nešetřilo, mělo to náboj, atmosféru i pandemické flashbacky. Za mě sice vyprcaný finále, ale zachraňovaly to jednotlivé scény (byznys man a penetrace oční jamky, jak deštníkem tak penisem), velká nadmíra gore/splatter shitu a zneklidňující ztvárnění viru. Taková šikmooká jednohubka. 4* a.k.a 60% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Drsné ano, ale že by jednalo o něco echt gore objevného to zase prrr! Ty scény, kde si mohli s brutalitou opravdu vyhrát, tak se sfouknou mimo záběr 😏... znasilnění očního důlku, rozsekání požární sekerou, hromadná zombie orgie. Zamrzí také absence nahoty. Zřejmě hlavní hrdince v kalhotkách něco přebývá... thajka 😏 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scénáristická bezmoc, režijní black-outy. Jediným účelem je průběžně nám servírovat extrémní gore, jaké jen tak jinde neuvidíme. A vážně, bez komiky. V první polovině se režie ještě jakž-takž snaží pointovat sociální neduhy současné společnosti, no druhá polovina je pouze z prstu vycucané, natahované nic. Splatter brutalita a punková zvrhlost filmu ale skutečně jedinečná. Například znásilnění do deštníkem vypíchlého oka slečny na ambulantním vozíku, napojené na kapačky. A tak... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)
  • Filmová premisa moru, který z lidí dělá krvežíznivé sadisty, se inspiruje komiksovou sérií známou jako „Crossed“. (HanzoBureshi)
  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama