Reklama

Reklama

The Sadness

  • Tchaj-wan Ku bei (více)
Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

tron 

všechny recenze uživatele

Realistická vízia krajiny, ktorú zachvátila mimoriadne agresívna forma vírusu robiaca z ľudí sadisticko-sexuálne monštrá bez zábran. Bezpečnostné zložky na čosi také šialené (a v takom masovom meradle) nemajú šancu adekvátne reagovať. Situácia sa okamžite vymkne spod kontroly a prežitie je na každom jedincovi zvlášť.  K realistickému stvárneniu patrí hojne využívané gore. Dosť mi to pripomenulo O 28 dní od Boylea, ktoré taktiež býva považované za súčasť zombies žánru, ale vlastne nič nemôže byť ďalej od pravdy, hoci, samozrejme, isté styčné body by sa samozrejme našli. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Taiwanci to rozbehli pod kanadskou režisérskou taktovkou doposiaľ najlepšou filmovou reflexiou korona vírusu. Pretože tvorivo alternatívne posunutou. A formálne skvelou. Na stole a vlastne všade v Čínskej republike (nemýliť si s Čínskou ľudovou republikou) je vírus nový. Vytvára z ľudí násilné, večne nadržané monštrá, čo beštiálne mučia, vraždia a znásilňujú kohokoľvek zbadajú. Intelekt však, na rozdiel od klasických zombíkov, nestrácajú. Len ho využívajú na zmienené ohavenstvá. Svižná gore jazda, s pár skvele nadávkovanými dialógovo/hláškovými reflexiami súčasnosti. Pomedzi násilenstvá sa odohráva klasický ľúbostný príbeh rozdeleného páru, ktorý sa túži, naprieč protivenstvám a nástrahám doby, opäť stretnúť. Táto línia trocha zlyháva na predpovedateľnosti deja, pretože každý divák vie, že pár vydrží nažive minimálne do záverečných titulkov. Tie mimochodom zdobí rezká hardcorová vypalovačka. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte mezi ony covidové přizdisráče, kteří jsou už dva roky vystíhovaní z nějaké té čínské chřipky a nosí roušky pro jistotu i na procházce v parku, tak si tuhle tchajvanskou pecku radši vůbec nepouštějte, mohlo by to s vámi švihnout. Zato všichni pravověrní nadšenci do béčkových krváků by měli být nadmíru spokojení. Filmu lze sice vytknout trochu kolísavé tempo a na můj vkus možná i příliš mnoho zbytečného žvanění, ale tyhle drobné nedostatky jsou bohatě vynahrazeny vydatně krvavou akcí a spoustou bizarně deviantních výjevů. Babička v bistru, soused se zahradnickými nůžkami, masakr v metru a posléze i ve špitále... A jako příjemný bonus krásná holka v hlavní roli. Tak tomuhlé já tedy říkám parádně zmáknutý horrorový debut! ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Schizofrenní záležitost, které si hraje rádoby na nejkrvavější krvák všech gore krváků, ale když jde do tuhého tak se kamera přesto ostýchá jak v nějakém PG12 TV filmu. Asijský "ultracool" dynamický střih působí spíš teatrálně. Relativně zajímavé a neokoukané prostředí Tchajwanu to nezachrání. The Sadness je to co pocítíte, když vám dojde, že jste tímto zbytečně zabili 99minut. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl film, kde by takhle systematicky a bez křivkových skoků klesala kvalita během sledování. Rovná čára z vrchu dolů. Záčíná to jako zajímavý atmosférický horor s pořádnou porcí kvalitního gore. Po scéně v restauraci a na ulici jsem byl neomylně přesvědčen o čtyřech hvězdách. V metru už se to zvrtlo pouze v gore za tři hvězdy. V nemocnici se to zvrtlo v úchylné gore na dvě hvězdy a utahané finále bez pointy a nějakého zásadního ukončení  už to nechalo pouze jednohvězdičkovou pachuť. A to jsem si po dlouhé době chtěl užít nějakou pořádnou řezničinu, ale když se vám slibně rozjíždějící atmosférický horor zvrtne v neustálé utíkání před  nadrženým tchaiwanským dědkem ("Kďe si, ty moja vlhká pička?" "Ojebem ťa, sadielko moje."), tak tohle žrádlo pro buránky opravdu ne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)
  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)
  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)

Reklama

Reklama