Reklama

Reklama

The Sadness

  • Tchaj-wan Ku bei (více)
Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Hodně v pohodě Asijskej gore splatter, kde se tělníma tekutinama nešetřilo, mělo to náboj, atmosféru i pandemické flashbacky. Za mě sice vyprcaný finále, ale zachraňovaly to jednotlivé scény (byznys man a penetrace oční jamky, jak deštníkem tak penisem), velká nadmíra gore/splatter shitu a zneklidňující ztvárnění viru. Taková šikmooká jednohubka. 4* a.k.a 60% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Virus Alvin není jen tak ledajaký. Lidé se po jeho infikaci mění v běsnící vrahy a násilníky, přičemž jsou ještě ke všemu hodně nadržení. Brutální kombinace. Je to solidní gorefest, některé scény jsou ulramasakry, které si nezadají třeba i se Srpskim filmem, v jedné scéně inspirace víc než zjevná, hehe. Dlouho jsem neviděl takový krvavý a oplzlý jatka, opatřená krásným vizuálem a zvukem. A hlavně oceňuji uvěřitelné a někdy až nechutné gore, bez jakýchkoliv počítačových efektů. Příběh má sice nějakou tu trhlinu, ale jako celek funguje bezvadně, včetně syrového finále. Během závěrečných titulků se vyřítí deathmetalovej náklep jak má být, o hudbu k filmu se postaral skladatel Tzechar, jestli dělal mimo soundtracku i tento vál, tak klobouk dolů. Doufám, že se od tvůrců brzy dočkáme něčeho dalšího. Tchaj-wan velice mile překvapil a potěšil. ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, ja tunajšiu eufóriu podaktorých nadšencov nezdieľam. Z hľadiska gore tu totiž nie je nič (takmer), čo by ste nevideli v bežnej epizóde TWD (a to nie som fanda série). Krv tu síce strieka potokom, ale to je asi tak všetko. V niektorých "kľúčových" momentoch kamera cudne uhýba pohľad (scéna so sekerou, brúskou...). No a dejovo to tiež nie je žiadne terno - popis filmu by sa dal zhrnúť do jednej vety. Sklamanie. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Režiséra Roberta Jabbaza si musím do budoucna velmi všímat, protože jeho filmová prvotina je zatraceně nádherný krvavý a drsný masakr, ve kterém vynikají gore efekty, nechybí brutalita, kamera téměř všechno ukazuje, škoda, že neukázala scénu, ve které hraje hlavní úlohu penis a vypíchnuté oko, hned jsem si vzpomněl na kultovní "Srbský film", kde je taková legendární šílenost krásně viditelná očím divákům, nikdy na to nezapomenu, ale vrátím se zpět k hodnocení, Tchaj-wan boduje naplno, tady jednoduše není o čem přemýšlet, v tomto žánru jeden z nejlepších kousků, jaké jsem kdy viděl… /90% + FILM ROKU/ ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zvládnutý skvěle, ale obsahově silně nedotažený. Dost mě mrzí, že v zásadě veškerý tvůrčí um šel očividně do místy až pitoreskních gore prasáren, protože to mělo skvěle načtrnutou charakter(s)-driven dějovou linii schopnou nést emoce i napětí. Ani jedno se bohužel nakonec nedostavilo. Gore a BDSM fanoušci budou mít žně, příznivci trochu chytřejších filmů uznale pokývou nad dobrým zpracováním a zároveň si povzdychnou nad "to už tu bylo tisíckrát" pocitem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • O speciální efekty filmu se postarala společnost IF SFX Art Maker. Členové tohoto týmu strávili tři měsíce výrobou řady různých rekvizit jako byly orgány a umělé hlavy, včetně některých, které dokázaly explodovat nebo stříkat krev. (Homerking)
  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)
  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama