Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oslňující filmový debut slavného Claude Rainse, jež bravurně ztělesnil tajemného lékaře, kterému se podařilo objevit sérum neviditelnosti. Maskován bandáží a černými brýlemi, Rains přijíždí na Anglický venkov, aby utajil svůj ohromující objev. Stejné sérum, které mu umožnilo stát se neviditelným, v něm vzbuzuje nutkání páchat čím dál tím strašlivější zločiny. Mistr hororů James Whale natočil podle románu H.G. Wellse film, který dalece předběhl svou dobu a dodnes zůstává nezapomenutelným milníkem světové kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na dnešné pomery má Neviditeľný muž od hororu ďaleko, ale určité desivé prvky mu nejde uprieť. Napriek tomu by som ho skôr označil za thriller s hrozivou atmosférou, ktorú si dokázala snímka udržať do dnešného dňa. A na to, že Claude Rainsa nebolo väčšinu času prakticky vôbec vidno, som si jeho prítomnosť užil plnými dúškami. Pán herec. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Skvělé monstrum se skvělým hlasem. To je první, co mě napadlo, když skončily závěrečné titulky. Charismatický chraplák Clauda Rainse provází celým filmem, i když občas ustřelí do hysterického smíchu, a dokazuje, že k dostatku charismatu nemusíte být ani vidět. Já mu fandil, přál jsem mu, ať zabije co nejvíc lidí a uteče těm pitomým policajtům, ať Whale natočí dvojku, trojku... a tak dále. Jak občas při hodnocení klasických hororů přivírám oko, u Neviditelného muže to není zapotřebí. Pět hvězd je zcela zasloužených. A ještě jednu věc je třeba zmínit - a tím je černý, místy až absurdní humor, který filmu dodává punc výjimečnosti. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Z tohto je cítiť anglickosť a históriu filmu. Je to skvelý sci-fi príbeh s úžasnými trikmi na svoju dobu. Páči sa mi, že sa ide vo filme hneď na vec, bežní ľudia dávajú tipy, policajti ukazujú, že nie sú naivní, dialógy sú také asertívne s príchuťou anglickej hrdosti. Určite film pre fajnšmekrov, ale nemyslím si, že po rokoch sa to dá brať ako horor, ja som sa občas zabával ako keby to bola komédia. Nudiť sa pri tom nedá, aj keď isté výpadky to malo, najmä pri dialógoch a deji okolo starého vedca, priateľky neviditeľného muža je to pútavé až do konca. Až na tú manželku majiteľa pohostinstva a ubytovne boli tí herci a herečky v celku presvedčiví. Triky boli skvelé, pád auta, vykoľajenie vlaku, zneviditeľnenie. Záver so zabitím bol troška divný v tom, že hlavný hrdina si neuvedomil, že jeho stopy sú vidieť a nechal sa ľahko zastreliť, ale koniec so zviditeľnením po smrti bol jedinečnou vecou. Nie nadarmo má aj svetovo celkom dobré hodnotenie. Tento film zasluhuje na svoju dobu určite potlesk a má aj isté menšie skryté posolstvo. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

K filmom z daného obdobia pristupujem zväčša ako ku raritkám, historickým artefaktom, ktoré pomáhali definovať obraz kinematografie. Sem patria klasiky typu Dracula, Frankenstein a pod. No Invisible Man je aj dnes až prekvapujúco sviežim dielkom, ktoré v mojich očiach zatieňuje celú "klasickú" tvorbu a vytŕča z radu. Reči o nadčasovosti sú často sprofanované, ale pre toto dielo sedia určite. Triky, príbeh, nápady, réžia- bezchybné a vynikajúce...právom sa radiace medzi kultové dielo! ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,AK SI DÁ DOLE VŠETKO OBLEČENIE, NECHYTÍME HO ANI ZA TISÍC ROKOV." __ Ja som sa nikdy nestotožňoval s pasážou z ,,Pekařovho císaře" (,,Chce někdo z vás být neviditeľný?" ,,Ne!"), i keď samozrejme ako film dobre ukazuje, nič nie je ideálne. Po technickej stránke je hrbá handier so slnečnými okuliarmi azda najdokonalejším zo starých filmov - dokonca aj tohoročný King Kong oproti nemu vyznieva ako chudobný príbuzný, i keď triky vo ,,Veľkej opici" vznikali predsa len trocha inak. A vidieť tu starú Rose Dawsonovú z Titanicu ako mladicu (23 r.) je tiež príjemný zážitok. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Efektu neviditelnosti bylo dosaženo složitým maskujícím procesem, kvůli němuž musel být Claude Rains (Dr. Jack Griffin) celý zahalen do černé, těsně přiléhající sametové kombinézy. Točilo se na černém pozadí a záběry se kombinovaly se záběry prázdné scény, takže ve výsledku bylo vidět jen oblečení bez herce. (Pavlínka9)
  • Neviditelného muže hrál obvykle Claude Rains, ale někdy ho zastupoval dublér. Od Rainse se dá rozeznat podle toho, že je vyšší a má výraznější nos, což je viditelné i přes obvazy. (Pavlínka9)
  • Když se šel Claude Rains (Dr. Jack Griffin) po letech na film podívat do kina, tak ho obsluha u pokladny hned poznala po hlase a mohl jít na představení zdarma. (Kulmon)

Související novinky

Universal se opět pokusí oživit monstrum

Universal se opět pokusí oživit monstrum

21.11.2020

Před třemi lety se Universal pokoušel po vzoru Marvelu nastartovat vlastní filmový vesmír, který by zahrnoval klasické figury tohoto studia: Frankensteinovo monstrum, jeho nevěstu, Drákulu, Mumii,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Hvězda Hill House se zneviditelní

Hvězda Hill House se zneviditelní

13.07.2019

Herec Oliver Jackson-Cohen (The Haunting of Hill House, Drákula) získal hlavní roli v chystaném remaku hororové klasiky Neviditelný muž z roku 1933. Snímek chystá režisér Leigh Whannell (Insidious 3:… (více)

Remake Neviditelného muže shání posily

Remake Neviditelného muže shání posily

13.03.2019

Studio Universal ještě před pár lety plánovalo po vzoru Marvelu a DC Comics své vlastní propojené univerzum. Nikoliv komiksové, ale hororové. Jenže prvním snímkem tzv. Dark Universe se stala Mumie s… (více)

Reklama

Reklama