Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (160)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobře zvládnutý western. To je podle mě potřeba zmínit. Nicméně se vším všudy, takže i s postavami, které jsou Vám totálně volný. Technicky ale jednoznačně dobrá práce. Začátek, konec, přestřelky, barevné prostředí, kamera a především soundtrack plný reggae, soulu a black rytmů z dob, kdy jsme nebyli ještě ani spermie, mě jednoznačně mile překvapil. Horší už je to se samotnými postavami a s jejich dialogy, které jsou totálně o ničem. Když už je námět jednoduchej, tak proč to zbytečně komplikovat. Nikdo nemá rád složitý westerny, kde se něco řeší nebo k tomu někdo přidává emoce, které western obecně moc nepotřebuje. Kdyby bylo vše prostší, tak ta kamera, barevnost prostředí a povedený soundtrack by mi bohatě stačil. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Technicky vcelku povedený, solidně natočený western, jehož největší slabinou je těžce přepálená stopáž v kombinaci s mizerným tempem, takže poutavost je téměř na nule, až do závěrečné přestřelky se nic závratného neděje, herci svými výkony nestrhnou, hlavní zápletka taktéž není zrovna dvakrát povedená. Jednoduše řečeno se jedná o dobře natočenou nudu. Film absolutně o ničem. 3/10. ()

Reklama

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Wild Wild West made in Wakanda. Kto si libuje v negerských westernoch odporúčam radšej Peeblesovu (dnes už takmer 30ročnú) Posse, ktorá je 100x coolovejšia a zábavnejšia. P.S.: vo flme neuvidíte jedinú indiánsku postavu - o rolu nejakého lovca bizónov zrejme nemal záujem nikto z hipsterov z Bronxu... ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tak už asi viac viac sa ani nedá sprzniť western. To im už asi riadne vyšíva v tej amerike, keď pretočia na ruby aj to čo sa nedá. Ako mali sme tu hlavné černosské postavy v nových Siedmych statočných či Divokom Djangovi ale tam boli dosadené decentne a neotravovali. Ale tento pokus ako moc nevyšiel. Ako keď zavriem oči tak, vizual a hudba sú fajn ale tie obrázky k tomu - ten príbeh o černošských kovbojschýh gerojov okupujúcych celé miestá, až po okraj je teda fakt riadne na facku a na vrch príšerná trápna réžia, ktorá chce byť strašne ale strašne COOOL.   /25%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inspirace Tarantinem je zjevná a občas jsem měl pocit, že se dívám na Djangův spin off. Ale ten přešel ve chvílích, kdy došlo ma dialogy a mluvené slovo vůbec. Pár dobrých drsňáckých hlášek se našlo a stejně tak pár solidních slovních přestřelek, ale na jednu povedenou připadalo deset mizerných či při nejlepší vůli zbytečných. Pokud ovšem došlo na střílení, mlácení či bodání a řezání, byla to jiná káva. Krev stříká, kulky sviští a i když se nejedná o nic nápaditého, dají se tyto sekvence označit za solidní řemeslo. Povedený je i casting a upřímně řečeno bylo mi celkem jedno, že si tu černí a kluci a holky hrají na bělochy. Naopak v kombinaci s černou muzikou mě to bavilo. Škoda výše zmíněného blábolení a přepálené stopáže. 60% ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Název vlakové společnosti, která převáží uvězněného Rufuse Bucka (Idris Elba), je C.A. Boseman. Jde o poctu pro Chadwicka Bosemana, který zemřel v srpnu 2020. (gavosh)
  • Natáčelo se v Santa Fe (Nové Mexiko, USA). (BMW12)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama