Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Hees 

všechny recenze uživatele

Taký milý romanticko - komediálny film s Audrey Hepburn (podala priemerný výkon), ktorý v podstate nemôže nikoho uraziť a veľmi pekne dokáže dokresliť čas strávený napríklad s priateľom či priateľkou. Tak ho teda odporúčam pozrieť s vašou polovičkou, občas si ho pristavte a trošku sa cicmajte. O čom je film? Film je o žene Sabrina (Audrey Hepburn) čo je zaľúbená až po uši do jedného muža, ale ten o ňu nejaví záujem a vlastne úplne ju neberie do úvahy. Ďalej tu celkom zaujímavú rolu hrá rozdiel medzi chudobnými a bohatými (spoločenskými vrstvami). Sabrina sa počas filmu hľadá a snaží sa pochopiť čo vlastne chce a to aj mužský predstavitelia, čiže dá sa povedať, že film nie je prázdna romantická komédia, ale je aj o hľadaní a o pocitoch ľudí. Koniec je veľmi pekný a príjemný a objíme Vás, tak tento film jednoznačne odporúčam. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Wilder byl prostě ojedinělý úkaz. Dokázal utáhnout romantické slaďárny tak, že ve chvíli, kdy by film sklouzl k trapnosti a patosu, on z toho vybruslil s grácií sobě vlastní a vtipným dialogem. Nejsem zrovna fanouškem Audrey Hepburn, ale už jsem si na ní po několika filmech tak nějak zvykl a věděl jsem co můžu čekat. A když ne, tak to Humphrey zachránil. 7/10 ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem měl oprávněné obavy. Bogart se do role naprosto nehodí a je patrné, že jej natáčení (kulantně řečeno) nebavilo. Navíc strkat mu násilím do náruče o třicet let mladší partnerku vypadá skoro až úchylně, podobný dojem jsem měl i z Odpolední lásky (kde hraje pro změnu G.Cooper). Ačkoli je Sabrina místy vtipná ve vykreslení vedlejších postav otců, zážitek jsem z ní měl pouze průměrný. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rozprávka s veľkou porciou presvedčivej romantiky. Pod pláštikom dojímavého príbehu o naivnej pipke s veľkými očami, čo sa zaľúbila do toho nepravého, sa propaguje podnikavý kapitalizmus s čestnou tvárou, umožňujúci ľuďom ľahší život.. Jednoznačne stojí na strane pracovitých biznismenov a majiteľov firiem, neváhajúcich sa vložiť celým telom aj mysľou do riadenia firmy a inovačno-podnikateľských plánov. Tento postup tvorcovia podporujú aj u menej zámožných. Na ich príklade ukazujú, že vyslanie na štúdiá do zahraničia zatraktívnia i triedne nižšie postavených v očiach elity. Alebo ako plebs môže stúpnuť o level vyššie, ak sa naučí správne rozbiť (zlaté) vajce. Poznámka: V oficiálnom texte distribútora sa píše, že hlavná hrdinka je chudobné dievča. Nuž neviem - jej oblečenie, správanie a najmä jej samostatná veľká izba mi pripomínali všelilenčo, len nie chudobu. Ale možno to vyplynulo z akéhosi amerického distribučného textu k filmu. Pretože tesne po vojne sa v USA za príslušníka strednej triedy považoval vysokoškolsky vzdelaný človek s príjmom, ktorý stačil uživiť všetky potreby partnera v domácnosti bez príjmu, dve spoločné deti, vlastníctvo auta, chaty, dovolenku dvakrát ročne a náklady na vysokú školu pre oboch potomkov. Z tohto uhla pohľadu mohla byť Sabrína považovaná za chudobné dievča. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Mně se nové zpracování Sabriny s Harisonem Fordem a Julií Ormond líbilo víc. Možná, protože jsem ho viděl dřív? Audrey je jako vždy kouzelná, ačkoliv krátký účes jí tolik nesluší. Co se týče ostatních - H. Ford je u mě mnohem charismatičtější a lepší herec než H. Bogart. Ale i přesto je to tak na 70%. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (23)

  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)
  • Kostýmy pro film vytvářela legendární kostýmní výtvarnice Edit Head firmy Paramount Pictures, jednalo se ale pouze o Sabrininy (Audrey Hepburn) prosté domácí šaty, které nosila před svým odjezdem do Paříže. Šaty, které Sabrina používala po svém návratu z Paříže, navrhoval pro Audrey Hepburnovou poprvé kostýmní návrhář Hubert de Givenchy, ve své době se jednalo o legendání oděvy, zaujaly zejména bílé plesové šaty, které vypadaly jako složená motýlí křídla, a dále také černé večerní šaty. Hubert de Givenchy nebyl vůbec uveden na titulcích, ačkoliv film získal Oscara právě za kostýmy. (SeanBean)
  • Mnoho kritiků se shodlo na tom, že Bogart byl obsazen nevhodně. Holden měl hrát Linuse a Davida nějaký mladší herec. (Kulmon)

Reklama

Reklama