Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (741)

sud 

všechny recenze uživatele

Tuším že první film, kde se chlapi převlékali za ženské. A nejlepší. Film má neskutečné tempo, kde ani na sebemenší chvíli není jakýkoli náznak nudy a skutečně povedený a kvalitní situační humor se nadmíru vkusně kloubí s nádechem romantiky na pozadí gangsterské prohibiční Ameriky dvacátých let dvacátého století. No, řekněte, jak to ten Billy Wilder dělal. Tony Curtis a Jack Lemmon jsou výborní, stejně tak Merylin Monroe. Jedna z těch největších světových klasik a po "Prázdninách v Římě" asi nejlepší americká komedie. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Klasika stříbrného plátna, která mě minula téměř o světelné roky..škoda. Čekal jsem inteligentní konverzační komedii a dostalo se mi společenské taškařice. Je to zřejmě jedna z prvních filmových "travesty show", ale to si vždy raději dám Tootsie nebo Tátu v sukni:) Uznávám, že mé hodnocení je spíš velmi subjektivní a Někdo to rád horké bude zřejmě filmovým klenotem..ale pro mě to byl prostě zapomenutí hodný snímeček s pár vydařenými gagy a sexy Marylin Monroe. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekto to rád horúce je príjemná, nezáväzná letná komédia. Dnes táto fráza pôsobí skôr ako nadávka, lenže niekedy veľmi dávno v Hollywoode to znamenalo skutočne výbornú zábavu. No a to je môj jediný problém s týmto filmom, že ničím viac nie je. To by nevadilo, ak by nebol film tak slávny a nebol považovaný za najlepšiu komédiu všetkých čias. U mnohých filmov som sa bavil viac. Pozriem si ho hocikedy v tv (čo bolo zatiaľ iba raz, prečo ho nedávajú častejšie?), ale adorovať ho nebudem. U mňa zatiaľ vedie Wilder Poistkou smrti. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Úsměvný film. Ale nejlepší komedie vůbec? Možná tak v roce 1959. Nepamatuji si, že bych se během sledování zasmála nahlas a to ani jedinkrát. Přesto nemůžu Some like it hot upřít jakési kouzlo, které vás chytne a nepustí do konce. Marilyn jsem nikdy neměla ráda (proč? stačí si přečíst zajímavosti), ale tady byla jednoduše nadpozemsky okouzlující. Když ne výkonem, vzhledem určitě. Curtis s Lemmonem ji ale jednoduše zastínili a jejich pitvoření v dámských šatech mě pobavilo. Co moc nechápu je odbytý konec, který mnohým připadá kultovní - pro mne byl uspěchaný. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Mně přijde, že tento film je naprosto dokonale napsaný. Když pominu všechny osobní vášně, kvůli kterým tento film zbožňuju (Marilyn a ty její božsky necudné šaty, roztomilý pánský ansábl, osobní konotace), tak prostě musím profesně obdivovat, jak je to promyšlené. Vypointované jsou jak jednotlivé dialogy, tak celé scény i film jako celek. Opravdu profesionální práce, a ještě navíc třeskutě vtipná. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (97)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. března 1959 v Chicagu a Memphisu. (Varan)
  • Slavná fráze „Nobody's Perfect“ ve filmu vůbec neměla být. Scenáristé jí tam přidali narychlo, než vymyslí něco lepšího. (Duoscop)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama