Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Alan Kreiner doprovází svého šéfa na tajnou schůzku s informátorkou. Měl by od ní dostat důkazy o kriminální činnosti, do níž jsou zapleteni i Kreinerovi kolegové. Na místě schůzky ale kromě informátorky čeká v úkrytu střelec, který by měl předání kompromitujících informací zabránit za každou cenu. Informátorka naštěstí stačí utéct, ale Alanův šéf je smrtelně zraněn. O přítomnosti tajemného střelce policie neví nebo spíše nechce vědět a Alan je vzat do vazby jako podezřelý z vraždy, protože zbraň, ze které se střílelo, byla jeho soukromá pistole. Vyšetřovatelé Generální inspekce policie manipulují s fakty a důkazy. Jako obhájce obviněného Alana se nečekaně objeví advokát Lindner, proslulý svými úspěchy v obhajobě každého, kdo mu dobře zaplatí. Paradoxně je ochoten Alana zastupovat za neuvěřitelně nízkou odměnu. Alan Kreiner se potřebuje dostat na svobodu, aby mohl prokázat svou nevinu a najít skutečného vraha. Přijme proto Lindnerovu nabídku, i když tuší, že bude muset jeho služby brzy splatit jinak. Všechno pochopí až ve chvíli, kdy se ocitne ve vile movitého bankéře Gerstnera, který si poručíka obviněného z vraždy vyhlédl záměrně... Režisér Jiří Svoboda našel v románu "Počmárané nebe" Petry Bačovské zajímavý motiv, který rozpracoval do napínavého dvoudílného kriminálního příběhu s Ondřejem Vetchým a Martinem Fingerem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Tak jako bohužel, ale tohle absolutně nesplnilo moje očekávání. Po pár ukázkách před samotnou premiérou jsem se těšil, tím víc jsem byl nepříjemně překvapený. Už předchozí Svobodův TV film Vysoká hra, rozdělený do dvou částí, mě zklamal a Vražedné stíny jedou na stejný vlně. První díl ještě celkem ušel, ale pokračování se strašně táhlo a celý vyústění bylo nemastný neslaný. Přitom obsazení je víc než dobrý. Vetchýho si pamatuju v roli policajtů vždycky jako přesvědčivýho, tady mi ale místama až moc připadal, že se z jeho postavy vyklube Jirka Luňák z Okresního přeboru, tak velký náznaky jeho postavy jsem tam viděl aspoň já. ()

Hexa 

všechny recenze uživatele

Dobrá zápletka, dobrá atmosféra, dobří zlouni a dobří klaďasové. Celý film mi ale zprotivila manželka detektiva (Hofová). Přehlídnu ten její děsnej účes, kdy tu úděsnou paruku vyhrabali snad na sklepě ND v truhle "DON´T DEAD, OPEN INSIDE", ale ten její charakter byl k přizabití. Ve 2/2 sem měla tendenci dávat hlavu do dlaní nebo rovnou odejít, jen se objevila na obrazovce. Škoda, zkazila mi to až moc. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

1. díl: Další detektivka, spíše drama, z dílny zbytečné ČT. Tentokrát je to vleklé a unylé, herci často mumlají a není jim rozumět, hlavně pan Vetchý, je to zbídačelé nesmyslnými barevnými filtry a také protivnou kamerou se sklony natáčet scény zdola od pasu, která výsledný špatný dojem ještě o level zhoršuje. Konec dílu to trochu zvedl, ale jen díky osobnosti pana Donutila, jinak bída. (28%) | 2. díl: Vetchému není rozumět skoro ani slovo. Jeho přiblblá manželka mě kakala pokaždé, jakmile jsem ji uviděl. Celé se to beznadějně ukrutným způsobem vleklo a nudilo. (12%) | Celkově špatná a dost nudná zbytečnost. (20%) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po první polovině zatím spíš zklamání. Samotný příběh o "mafiánech", zkorumpovaných policajtech a neprávem obviněném člověku je ok a i když už to tady bylo milionkrát, může v pohodě fungovat. Jenže tady moc nefunguje a důvodů je hned několik. Tím prvním je technická stránka, která je rádoby efektní, ale v reálu je spíš otravná a působí lacině. Vladimír Smutný je kameramanská kapacita ,ale tady ty různé kamerové veletoče a filtry nevypadají vůbec dobře a spíš budí dojem, že se za ně schovává buď nedostatek financí a nebo tvůrčího umu. Druhým a s tím spojeným třetím důvodem je scénář a herci. Dobrých herců se tady vyskytne poměrně dost, ale prakticky nikomu z nich se jeho postava nedá věřit (s čestnou výjimkou Miroslava Donutila). Nejvíc na to doplácí Ondřej Vetchý, který mi přišel že je úplně mimo a vůbec neví co má hrát a tak zběsile a divně přehrává. Hlavně v první polovině je to skoro až neúnosné a měl sem několikrát tendenci přepnout jinam. S tím je samozřejmě spojený i scénář, který sice vychází z knižní předlohy, ale hercům vkládá do úst neuvěřitelné repliky, kdy je zatěžko věřit, že takhle by byli schopni se bavit normální lidé při smyslech. Jestli je taková i kniha, pak to bude pekelné čtivo. Na druhý film se z čiré zvědavosti kouknu, ale aby napravil dojem, muselo by jít o opravdový majstrštik...40% edit : tak sem se mrknul i na druhý díl s nadějí, že e něco změní a nezměnilo.Vetchý je stále stejně zmatený, Donutil si jede standard, stejně jako Martin Finger a zbytek je tam víceméně do počtu.Co je každopádně horší, že jakž takž slušně rozjetý příběh tady pomalu přestane dávat smysl a nakonec vyšumí do ztracena.Možná to měla být paralela na to, že i v životě to takhle funguje, ale upřímně o takové sofistikovanosti pochybuji.Hvězda dolu a 20% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když na České televizi vykoukne nějaká premiéra, tak se těším na ty herce v ní. Jenže když na to koukám a zbyde mi jen to nadšení z toho, že tu třeba vidím Ondru Vetchého, tak si říkám, jestli to náhodou není málo a jestli bych ve výsledku neměl chtít víc. První díl jakž takž ušel, ale druhej byl totální nuda. Navíc s hereckými výkony, které znova už vidět nikdy nechci. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (5)

  • V čase 24:42 rozbalí Viktor úřední obálku a z vložené bublinkové fólie vyjme samostatnou paměťovou kartu. Při prohlídce fotografií ho vyruší matka a Viktor kartu uklízí do pouzdra, jež se odkudsi objeví na bublinkové fólii. (mikulin)
  • Jana Krausová (Emilie Gerstner) byla při postsynchronech předabována Zuzanou Skalickou, což u diváků vyvolalo velké diskuze. Nikdo z tvůrců však neobjasnil, proč se tak stalo. (funhouse)

Reklama

Reklama