Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Rope-A-Dope [5:04] ,2. The Bomber [2:31] ,3. Going to War/Fire in a Brooklyn Theater [6:30] ,4. The Pentagon Unused [1:16] ,5. The Search/Broken Arrow [2:42] ,6. Desert Dawn [3:40] ,7. Day Search [1:28] ,8. Right Down There [3:26] ,9. Something's Coming [3:50] ,10. 10,000 Years [2:15] ,11. Humvee Chase [4:54] ,12. Mine Shaft 1 [1:53] ,13. Mine Shaft 2 [5:49], ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

"Fuck them if they can´t take a joke." Dr. Divnoláska á la John Woo aneb Boys will be boys. Travolta se prohání se Slaterem utažskou pouští a dokazují si, kdo má větší koule. Je to možná hloupé, ale rozhodně zábavné a nejspíš je to můj nejvíckrát viděný Woo. Akce naprosto parádní a stylovějšího kuřáka a padoucha než je Travolta taky hned tak nenajdete. Škoda jen, že si Mistr víc nevyhrál s motivem přátelství. A Zimmerův soundtrack z hlavy zaručeně nedostanete. Zatraceně podhodnocený film. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tarantino istého času našiel v Johnovi Travoltovi "záporáka" vďaka filmu Pulp Fiction. Travoltovi rola sedla, ale vo filme Operácia: Zlomený šíp už nie. V úlohe pilota stíhačky pôsobí komicky pre svoju nadváhu. Film je len ďalší z rady priemerných akčných porcií. Klasicky nesmie chýbať pekná, slobodná baba a hit pre akčné masy je na svete. John Woo ma týmto filmom trochu sklamal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Asi všichni se shodneme na tom, že obsazení nevýrazného Slatera nebylo nejšťastnější a postava Samanthy Mathis tam je jen aby si Slater měl s kým povídat, jinak jde ale o perfektní akční snímek nebo spíš velkofilm. Narozdíl od řady dnešních akčních filmů zapojíte při počítání akčních scén i víc než dva prsty a akce má skvělou choreografii, je přehledná a maximálně efektně nasnímaná, jak je u Johna Woo zvykem. Tomu sice nevyšla chemie ústředního mužského tandemu tak jako v jeho hongkongských opusech a samozřejmě musel razantně ubrat i na krvavosti, ale naštěstí to trochu zaniká v hluku explozí celkem čtyř helikoptér, jednoho vlaku, jedné B1 a jedné atomové bomby. Graham Yost napsal po Nebezpečné rychlosti další kvalitní a třaskavý, byť ne tak originální akční scénář a z provařeného únosu atomovky vytlačil maximum. A Travolta předvedl jednoho z nejlepších padouchů dekády. K tomu Zimmerova hudba... Každého burana, který dal Operaci Zlomený šíp méně než čtyři hvězdičky, bych připoutal do křesla a pustil mu Peacemakera. A pak znova. A znova... P.S.: Harry Knowles pojmenoval svůj web Ain´t it cool po Travoltově hlášce z tohoto filmu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Moje druhé setkání s Johnem Woo (prvním byl Živý terč, dodnes nejlepší "vandammovka"). Jelikož jsem předtím neviděl žádný z Wooových proslulých hongkongských krvavých baletů, težko jsem mohl být z jeho prvních dvou hollywoodských filmů zklamaný. Oba totiž servírují snadno srozumitelný a velmi chytlavý (lehce dobrodružný) děj plný famózně zrealizovaných akčních scén, na něž se kvůli jejich parádní inscenaci, choreografii, bezchybnému záběrování a mistrně zvládnutým zpomalovačkám dá koukat znovu a znovu. Navíc Travolta zde svou postavu obdařil natolik neodolatelným frajersko-padoušským charismatem a stylovými prvky (takhle cool vypadá kouření cigaret prostě jen ve filmech), že ho člověk zkrátka musí mít rád, přestože hraje v podstatě naprostou svini (imho ideální bondovský záporák). :-) 80 % ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Film obsahuje scénu, v ktorej je muž zasiahnutý kladivom do hlavy, čo ho vymrští dozadu, dokonca sa na chvíľu odlepí nohami od zeme. Kladivo hodené človekom by na to nemalo dostatok energie. (ČSFD)
  • Behom úvodného letu Hale (Slater) povie, že lietajú rýchlosťou 800 míľ za hodinu. Takáto rýchlosť by však spôsobila typický sonický tresk, ktorý ale vo filme nikde nevidíme. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno