Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (290)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Operace: Zlomený šíp je luxuxní akční pecka, aby také ne, když za ní stojí mistr na akční záležitosti režisér John Woo. Tento film mně chytnul i hned od začátku, kdy Travolta se Slaterem boxují. Tempo si film udržuje po celou svou stopáž. Některé akční scény byli vážně skvělé. Skvěle provedeny a skvěle natočeny. Scénář filmu není nijak nejlepší, ale docela je hodně zábavný. Jediný velký minus má tento film za docela hloupé dialogy. Ovšem hudba, no to bylo něco perfektního. Hans Zimmer je a vždycky bude nejlepší skladatel. Herecké obsazení je také slušné. V roli klaďase je Christian Slater velmi dobrý, ale John Travolta v roli padoucha přehrává naprosto všechny. Jeho pohyby, jeho pohledy jsou něčím, co z jeho výkony dělá výborný. Nějak mi ale nesedla Samantha Mathis. Tento film pobaví i na několikáté shlednutí! ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Akce je obstojná i na dnešní poměry, John Travolta si svou zápornou roli vyloženě užívá, a samozřejmě i Hans Zimmer přispívá svou troškou do mlýna. Kvalit ostatních devadesátkových akčních sourozenců ale film přesto nedosahuje. Chybí mu totiž výrazný hrdina, propracovanější zápletka, pořádné tempo a další drobnosti, které by výsledný dojem zlepšovaly. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný thriller se skvělým hereckým duem Christian Slater a John Travolta. Film má zajímavý příběh, slušnou hudbu, akce tu je taky - není nějak prvotřídní a není ji dostatek, ale nevadí. Nečekaný zvrat ve filmu mě dostal. S filmem nemám větší problém, ale dost věcí zde chybělo, asi mě nezaujalo moc dění po tom zvratu. Film vidím tak na 60% = *** ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

I přes do očí bijící a do koulí kopající nesmysly a nelogičnosti se na to dá vcelku v pohodě mrknout. Faktem je, že víckrát už to vidět fakt nechci. Travolta jako vždy vynikající. Slater se sice snaží být klasickej akční hrdina, ale já mu to nevěřím. Je to čistě jen můj pocit. Fajn bylo to, že kamoška nebyla jen na ozdobu, ale skutečně pomáhala. Směšný ale bylo, že měla lepší mušku, než cvičení vojáci. Velmi dobrá byla hudba, které se většinou nevšímám, ale tady tak nějak fungovala. No 60 za lepší průměr. Ale jen díky JT a s přihlédnutím k tomu, že nějakej pátek už tenhle film existuje. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Není nejdůležitější, jestli John Woo točí své filmy v Hong Kongu - později v Číně - nebo v Hollywoodu ... Je pochopitelné, že v Americe se musí přizpůsobit představám studia - jinak by asi dost těžko mohl dělat svou práci - ale přitom zůstává věrný sám sobě. Je to pořád John Woo a jeho rukopis, vyznačující se strhujícím dějem a nápaditými akčními scénami, tak co chcete víc … ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Behom úvodného letu Hale (Slater) povie, že lietajú rýchlosťou 800 míľ za hodinu. Takáto rýchlosť by však spôsobila typický sonický tresk, ktorý ale vo filme nikde nevidíme. (ČSFD)
  • Okolo podzemného jadrového výbuchu vo filme zaznie niekoľko nezmyslov. Napríklad hlavný hrdina povie, že z podzemnej explózie sa neuvoľnila radiácia. Avšak mohli sme jasne vidieť, že výbuch vymrštil ohnivú guľu von z bane, čiže došlo k úniku rádioaktívneho odpadu po explózii. Taktiež plán vydávať jadrový výbuch za zemetrasenie je nezmysel, pretože po celom svete sa nachádza mnoho seizmologických staníc, ktoré by toto tvrdenie ľahko vyvrátili. (ČSFD)

Reklama

Reklama