Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších, ne-li nejhorší film, který jsem za poslední roky viděl a který má však na CSFD výborné hodnocení - přitom jde o tragédii. Směšné vrstvení děje, tragické herectví většiny postav, scénář i akce diletantské, hudba příšerná. Vždy upřednostním americkou tvorbu Johna Woo, tento snímek je bohužel trapným propadákem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol poriadny akcny narez od Johna Woo. Akcne zabery su extremne brutalne a krvou sa nikde nesetrilo, ale okrem toho to malo aj dobry namet o znicenom priatelstve. Samozrejme film treba brat ako z 80-tych rokov a treba chapat, ze tu nebezi kvalitna hudba Hansa Zimmera, ale proste hudba z 80-tych rokov, na ktoru nie som zvyknuty, ale ja som nastastie vyrastal aj na filmoch z 80-tych rokov, takze mi hudba nastastie vobec nevadila. Sceny zo zajateckeho tabora az po zaver filmu mi trosku pripomenuli LOVEC JELENU (1978) s De Nirom, napokon kto sa z vietnamskeho masakru vratil este normalny? Spomeniem TAXIKARA (1976), JAKUBUV ZEBRIK (1990) s Timom Robbinsom alebo NAROZEN 04. CERVENCE (1989) s Tomom Cruisom. Takze ak este nie ste unaveni z nekonecneho strielania po ludoch hlavne z tych hongkongskych filmov, tak tento sa urcite oplati vidiet. Mne osobne sa od Johna Wooa najviac pacili FACE/OFF - TVARI V TVAR (1997), KOD NAVAJO (2002), OPERACE: ZLOMENY SIP (1996) alebo ZIVY TERC (1993), za to ma sklamal druhym pokracovanim MISSION: IMPOSSIBLE II. (2000)... 11.10.2009 _______ Tony Leung Chiu Wai - (Ben) +++ Jacky Cheung - (Frank) +++ Waise Lee - (Paul) +++ Simon Yam - (Luke) +++ Fennie Yuen - (Jane) +++ Yolinda Yam - (Sally Yen) +++ Hee Ching Paw - (Benova matka) +++ John Woo - (Policajný inšpektor) +++ Produkcia: John Woo +++ Hudba: Romeo Diaz, James Wong +++ ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Pyrotechnici a kaskadéři se asi pěkně vyřádili. Kulka byla nejen v hlavě, ale snad úplně všude. Borci sice nabíhali do střel, jak je tomu už v takovejch filmech, ale to už je prostě John Woo. Podívaná vyloženě pro muže - ženská by z toho mohla chytnout nějakej záchvat a být zachvácená. S dějem se musel scénárista asi posrat, protože ho pravděpodobně psal ve spěchu, aby stihnul doběhnout na záchod, než to pustí. Je tam toho totiž nahuštěnýho hrozně moc a než se rozkoukáte, jste někde jinde. Motají se tam do toho nějaký demonstrace, jejichž účel mi unikal. Asiatky vypadají všechny stejně, takže se to mate. Herci jsou klasičtí se svejma hysterickejma výlevama a typickejma pohybama. S dabingem je to na kulku do mojí hlavy. No nic jsem od toho nečekal a taky jsem se toho dočkal. Kdo by taky od toho mohl čekat nějakej životní zvrat, že? No ale na zvrat dávící to zas nebyl... hoj. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní akční řežba a skvělý důkaz toho, že John Woo je géniem akce. Strhující přestřelky plné zmasakrovaných těl nepřátel, zpomalených záběrů a vystřílených nábojů, to jsou režisérovy dnes už klasické trademarky. Je až obdivuhodné, že i přes tu hromadu napětí rozvíjí Woo silný příběh přátelství a pomsty, který v několika momentech doslova ždíme divákovy emoce (toť například závěrečná scéna uprostřed vietnamského pekla). Kam se hrabe Lepší zítřek. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého. Brilantní snímek, který hluboce zasáhne každého, kdo vnímá woovky jako svébytný "žánr" a nebude ohrnovat nos nad přehuštěností divokou akcí a pohádkovým poselstvím....Nádherně komponované obrazy (pro Wooa typické strohé interiéry jsou v menšině a film se z větší části odehrává takříkajíc na čerstvém vzduchu), nadpozemská akce a hutné emoce. Jistojistě vrchol tvorby slavného jihočíňana... 90% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)
  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)

Reklama

Reklama