Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wooči filmům Johna Woo začínám mít i vzhledem k jejich zdejší "stádo efektem" ovlivněné adoraci problém. Akční scény jsou sice choreograficky na žánrovém Olympu, prázdné nábojnice se míhají vzduchem a hrudníky plní olovem, ale u tak zhruba 73. šichty pro koronera to začne být už trochu jednotvárné a únavné. Ční snad tedy filmy J.Woo nad ostatními svou neakční linií, v tomto případě motivem přátelství uprostřed "Krveprolití dvou hrdinů"? To sotva, protože repliky pronášené hlavními postavami na dané téma byly na úrovni diskuze Brandona a Dylana na půdě plážového klubu Beverly Hills a já jen čekal, kdy místo slepé zpěvačky začnou ochraňovat nevidomé koťátko. Ale kdo ví, třeba je vinen dabing kantonštiny, který zavraždil veškerou hloubku těchto konverzací.. Jediný, kdo z toho u mě vyjde s čistou bílou šálou je aristokratický gunman Chow Yun-Fat, jehož noblesní pohybový valčík po scéně spojený s vysypáním zásobníků ze dvou metrů do padouchova těla má své ušlechtilé kouzlo. A navíc, opodál stojící autista Raymond s ním má při sčítání párátek docela lehkou práci.. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ by som mal Killera hodnotiť len z hľadiska žánrového, ako akčný film by určite uspel na plný počet. Rozpisovať sa o tom, aký je John Woo majstrom akčných scén by bolo len opakovaním adoračných komentov ostatných užívateľov. Woo sa však v Killerovi snaží okrem akčnej roviny o rovnocennú psychologickú a romantickú rovinu a práve v týchto dvoch rovinách sa nevyrovná svojim akčným eskapádam. Postavy pritom rozohrá celkom dobre, akurát že ohľadne ich psychológie ostáva príliš na povrchu a romantickú zápletku vykresľuje príliš priamočiaro. Je to škoda, pretože pokiaľ by sa ostatné tematické zložky vyrovnali spektakulárnemu krvavému baletu pre pištole, mohol tu byť ázijský Leon. Pretože Jeffrey je minimálne rovnako sympatická postava. 8/10 ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Děsím se filmů, které mají nabušené hodnocení, jsou legendami svého žánru a já u nich přesto od první minuty trpím. To šílené kombo pohrocených výrazových prostředků akční kinematografie 80. let a celkové vizuální estetiky téhle doby, pro mě bylo něčím, přes co jsem se jako divák nedokázal přenést a ačkoliv jsem si neustále připomínal, že koukám na něco schválně neskutečně přepáleného a přestylizovaného, nemohl jsem se zbavit pocitu, že je Killer prostě jen strašlivý brak. 3/10 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velkolepý samurajský epos přenesený se všemi typickými atributy do současnosti a se všemi prvky vytůrovanými na samou hranici odolnosti materiálu. Ať už jde o akci nebo emoce. Úžasná atmosféra s typicky asijsky přehnanými reakcemi, vypjatou osudovostí, vychytanými detaily a k dokonalosti přivedenými akčními scénami, které jen podrthují sílu tragického příběhu o cti a přátelství. Jeden z filmů, na které se nezapomíná. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Opulentní vizuální žranice s romantickým nádechem, a to nemám na mysli pouze zabijácké sekvence :-), snímek rozhodně předběhl svou dobu v mnoha ohledech a mimo skvělého Yun-Fata se tu vyskytovali minimálně dva další neuvěřitelní sympaťáci. Stoprocentní spokojenost zkalila s blížícím se koncem stále sílící sentimentalita. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Počet mrtvých ve filmu: 120. (Kulmon)
  • Náklady na film činily 2 miliony amerických dolarů. (Kulmon)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama