Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že ste mladá barová speváčka z Hongkongu. Máte? Ok, tak teraz vo vašej prítomnosti prebehne prestrelka, počas ktorej vám jedna guľka presviští okolo tváre, až ostanete s poškodeným zrakom. Onedlho vás na ulici napadne banda chuligánov. No akýsi cudzinec vás odrazu zachráni. Podotýkam, že celú situáciu nevidíte, pretože okrem šoku z jednej aj druhej udalosti máte stále poškodené oči. Napriek tomu svojho záchrancu odvediete k sebe domov... Mohol by som pokračovať, ale myslím, že to stačí, aby ste pochopili, že film je v tej vzťahovej rovine dosť naivný. Sentiment mám síce rád, aj dobrú hudbu, no všetkého veľa škodí. Nebyť nevšednej romantiky, či neskôr aj bromance línie, by sa nemuselo zbytočne plytvať pátosom. Viem, že ide už o starší počin, nie však natoľko starý, aby som podobné veci ignoroval. _ Videné v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se u hongkongské části filmografie Johna Woo dočkal solidního příběhu, kde jsem pochopil i jednání jednotlivých postav, i když pouze v rámci sub-sub žánru o čestných zabijácích. Vyznavači heroic bloodshed nechť si bez váhání přičtou 1*, Tosim a podobní zatracovači čestných zabijáků se svědomím nechť si odečtou alespoň 3*. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

John Woo de facto vytvořil subžánr heroic blooodshed, ve kterém jsou desítky mrtvých lidí (zastřelených v precizně komponovaném krvavém baletu s efektně zdůrazněnými detaily a okamžiky v podobě zpomalených záběrů) jen "vedlejším produktem" emotivních dramat o cti, mužském přátelství a touze po vykoupení. Woooův nejkrásnější film inscenuje jednu úchvatně natočenou scénu za druhou, jeho hrdinové jsou vlastně samurajové s váženým kodexem cti, a film (podobně jako v pozdějším Hard Boiled) dělá rozdíly mezi padouchy, kteří jsou samurajové, a padouchy, kteří kodex bezuzdně porušují. Extrémně antihollywoodský konec filmu ještě zesiluje jeho emocionální dopad... Hlavní roli filmu ztvárnil Chow Yun-Fat, který zde svou roli ušlechtilého zabijáka s dvěma zbraněmi v rukou a párátkem v koutku úst dovedl k dokonalosti. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Některé americké filmy Johna Woo jsou přinejmenším důstojné. Některé, byť nepříliš inteligentní, stále velmi... zajímavé. Jeden vyvolený se dokonce řadí k těm nejlepším z nejlepších amerických akčních filmů. Ale... nalijme si tváří v tvář pravdě čistého destilátu - Čím jsou tato dítka hollywoodského kalkulu vedle nesmrtelných hongkongských kung-fu stříleček s mírumilovným Chow Yun-Fatem v roli nejsmrtonosnějšího pistolníka, který je za hrob věrný svému kodexu cti a heslu noblesse oblige? Čím jsou vedle TÉTO fantasticky natočené tragédie antických proporcí, která je pojata jako komplikovaná symfonie pohybu? Nebojím se to přiznat... ničím než živým terčem na odstřel. Killer je zkrátka boží! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Killer má všechny atributy nahoře vypsané a je to opravdu klasika akčńáků, kde po pěti minutách přestávám počítat mrtvolky a vytáhnu si jen hlavní kostru děje, kolem které se to všechno točí, plus trochu romantiky a s neuvěřitelně dobrým srdcem zabijáka Jeffreyho je to koukatelné přesně na ten čtverec. Yun Fat Chow je už můj starý známý a tak jsem ráda tenhle snímek oprášila, abych se na toho fešáka mohla po delší době zase mrknout. - Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Scény z letiště byly natočeny na mezinárodním letišti Kai Tak v Honk Kongu. (Terva)
  • Společnost Golden Princess Film, která částečně financovala tento film, sehnal pro film herec Chow Yun-Fat. (Terva)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama