Reklama

Reklama

Jeffrey (Chow Yun-fat) je nájemný vrah. Vezme svou poslední zakázku, aby získal peníze a mohl zaplatit operaci ženě, kterou nechtěně téměř připravil o zrak. Za svou "práci" však nedostane zaplaceno. Naopak je na něj najat profesionální zabiják. Jeffrey se musí spojit s policejním inspektorem (Danny Lee), aby přežil útoky svých bývalých kolegů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (332)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Opulentní vizuální žranice s romantickým nádechem, a to nemám na mysli pouze zabijácké sekvence :-), snímek rozhodně předběhl svou dobu v mnoha ohledech a mimo skvělého Yun-Fata se tu vyskytovali minimálně dva další neuvěřitelní sympaťáci. Stoprocentní spokojenost zkalila s blížícím se koncem stále sílící sentimentalita. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další skvělá akční klasika, která se mi líbila i o něco více než Hard Boiled, ale zase o něco méně než Full Contact, ve všech zmíněných však hraje Yun-Fat Chow, který je bezpochyby akčním tahounem Hong Kongu. Akce se skládá pouze z přestřelek, které jsou na svou dobu velmi slušné, protivníci padají jako švestky, krev poměrně slušně stříká a závěr v kostele je definitivní highlight, ovšem tohle není jen o akci má to i hezký příběh a určitou hloubku, takže jednoznačně doporučuji. Klasika jak víno, jejíž kvalitu mohu pouze potvrdit. 75 % ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Má první wooovka mě docela zklamala. Po nedávno zhlédnuté dechberoucí akční řežbě Full Contact režiséra Ringo Lama s Yun-Fat Chowem v hlavní roli jsem od mnohem známějšího a lépe hodnoceného Johna Woo čekal mnohem víc. Hlavně jsem postrádal pořádnou atmosféru. Příběh a charaktery postav byly v rámci žánru docela dobré, když pominu jistou naivitu a fakt, že děj více méně směřoval od přestřelky k přestřelce pořád dokola. Naprosto mi nesedlo právě provedení všech těch do nebes vychvalovaných megalomanských jatek, ve kterých se hrdinové stávají nesmrtelnými pistolníky a nekrytí stylově kosí jednoho zloducha za druhým. Postupně mě čím dál tím víc nudily. Hodnocení nevytáhne na **** ani precizní nápaditá kamera a celková stylizace. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jestli mi u Hard-Boiled vadilo málo emocí, tady se jich člověku dostane požehnaně. Velice silné (melo)drama se opírá o zajímavé postavy a jejich vztahy. Přátelství jako hlavní téma akčního thrilleru v případě Killera funguje fantasticky. K tomu připočtěte nadživotní akci a dostanete dle mého názoru nejlepší snímek Johna Woo vůbec. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

V porovnání s pozdějším Hard-Boiled je v Killerovi kladen větší důraz na melodramatické pozadí a tradičnímu příběhu o dvou přátelích na opačné straně zákona je též věnováno více prostoru. To přináší jak větší stotožnění s postavami a větší zájem o dění na plátně, tak množství poněkud nadbytečné vaty v podobě přitoublých dialogů, jejichž infantilnost ještě podtrhjují přesládlé úsměvy na tvářích herců. John Woo se v Killerovi chvíli zkrátká hledá a proplétá se houštím marných pokusů o prohloubení postav, ale když se v závěru konečně najde, rozpoutá na plátně totální vizuální i emocionální inferno. Být celý film tak dobrý jako finále, šlo by o jeden z nejlepších filmových počinů všech dob. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Společnost Golden Princess Film, která částečně financovala tento film, sehnal pro film herec Chow Yun-Fat. (Terva)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Reklama

Reklama