Reklama

Reklama

Ztracené město

  • USA The Lost City (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spisovatelka Loretta Sageová (Sandra Bullock) píše úspěšné romány, které se odehrávají na těch nejexotičtějších místech. Že prakticky nevystrčí paty ze svého bytu, je vedlejší. Dalším paradoxem je fakt, že jejího dvorního hrdinu, okouzlujícího dobrodruha Dashe, ztělesňuje na obálkách jejích knížek velmi nepraktický ňouma Alan (Channing Tatum). Je sice sexy, ale k ničemu, a to ho dost trápí. Rád by udělal něco hrdinského. Dostane příležitost, když lehce šílený miliardář (Daniel Radcliffe) spisovatelku unese přímo před jeho očima. Tenhle člověk si totiž vzal do hlavy, že Loretta ve své poslední knize detailně popsala cestu k mýtickému Ztracenému městu, v němž se ukrývá poklad nedozírné hodnoty. Než se Loretta naděje, sedí v letadle, které ji převáží na exotický ostrov kdesi v Atlantiku. „Kluk z obálky“ Alan se rozhodne svou autorku zachránit, ale vědom si svých limitů, přibere na cestu osobního trenéra, opravdového dobrodruha (Brad Pitt). Společnými silami se jim sice podaří vyprostit Lorettu ze spárů únosců, ale tím jejich dobrodružství uprostřed tropické džungle zdaleka nekončí. Naopak, právě začalo. A bude stokrát šílenější než ta, o kterých se Loretta rozepisuje na stránkách svých bestsellerů. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (465)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Slušných 7/10. Brad Pitt ma bavil, chémia medzi Channingom Tatuom a Sandrou Bullock fungovala, a i keď nemám hlavnú herečku tohto filmu príliš v láske, dokázal som si na ňu rýchlo zvyknúť. Najväčším mínusom je klišé príbeh, ktorý ma ani na malý moment neprekvapil a nadbytočné sceny s Da'Vine Joy Randolph, ktorej neprítomnosť od časti v džungli by bola iba na dobro veci. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Po Uncharted tu máme další dobrodružný film, tentokrát připomínající slavnou Honbu za diamantem od Roberta Zemeckise. A nijak nevadí, že Ztracené město má za cíl hlavně pobavit. Alespoň v mém případě se to povedlo. Po dlouhé době jsem se v kině smál nahlas, užíval si přepálených výkonů Daniela Radcliffea a Brada Pitta, pokochal jsem se nádherným tělem Channinga Tatuma, který si navíc ze sebe umí udělat srandu, a Sandra Bullock mě taky docela bavila. Potěšily i krásně nasnímané lokace Dominikánské republiky, svižné režijní tempo a parádně ulítlý písničkový soundtrack. Ztracené město je skvělá zábava, kterou rád uvidím znovu. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi milá oddechovka, která se námětově blíží Jumanji, Tomb Raiderovi, třeba i Indianu Jonesovi, na něhož samozřejmě kvalitativně nedosahuje, ale dokáže zabavit a přitáhnout diváka. Sandra Bullock byla fajn, Brad Pitt svůj čas využil skvěle a Tatum mi nevadil. Daniel Radcliffe byl v pohodě. Pro mě se jednalo o značně příjemné překvapení, kterému mohu s čistým svědomím dát 4*. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborný Pitt, pomerne sympatický Tatum ( hrajúci to, čo mu ide najlepšie), a nešikovná, ale inteligentná Sandra, ktorá si síce ukradne pár svetlých momentov, ale inak je jej ťažkopádne putovanie týmto príbehom skôr nudné a nezáživné. Hoci to nepovažujem úplne za hereckú chybu. Scenár je banalita a základná premisa už toľko krát obmieľaná, že jednoducho nemá čím prekvapiť. Až mi znova zostáva rozum stáť nad faktom, že to má štyroch scenáristov. Film, ktorý nemá správne načasovanie ani tempo a slúži len ako vizuálna exhibícia pre všetkých zúčastnených, ktorý si to očividne užívajú. Ale ako divákovi,  mi príde táto snaha trochu rozporuplná. Na jednej strane chápem, že je to skôr film pre ženské publikum a tým pádom ide po tej klišoidnej ceste a netají sa tým, na druhú stranu mi ale príde takýto druh filmov ako prežitok, ktorý do tejto doby nezapadá ani trochu. Pred desiatimi rokmi možno. Teraz tomu chýba ľahkosť, prirodzenosť a dokonca aj nejaká tá emócií. Jednohubka. Ale zabudne sa na ňu rýchlo. A tým prichádza na pretras otázka: potrebujú takýto zvučný a talentovaný herci takýto film vo svojej zbierke? Nie som si tým úplne istý. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Chápu, že Sandra Bullock hraje intelektuálku, ale v poloze, kdy to působí jakoby byla znuděná většinu filmu. Channing hraje zase kluka z plakátu, který neví, jak se v tomhle filmu objevil a Daniel Radcliffe přehrává asi jako přehrává v každém filmu, který natočil po Harry Potterovi. Jediná postava, která vnáší do tohohle podivně mrtvolného dobrodružství nějakou energii umře po deseti minutách, co se objeví na scéně. Takže je to nakonec Sandřin kostýmek, který tu křeše jiskry v každé scéně, ale jinak je to absolutně o ničem. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Název filmu se objeví dvakrát. (griph)

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

Channing Tatum a David Leitch spojí síly

26.11.2022

Zatímco fanoušci, respektive spíš fanynky herce Channinga Tatuma (Loganovi parťáci) netrpělivě vyhlíží očekávaný třetí díl série Magic Mike v češtině známé jako Bez kalhot, server Deadline nyní… (více)

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama