Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (321)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Easttown je možná až příliš divoké městečko plné zdegenerovaných rednecků, kterým není cizí násilí, ale v konkurenci směšných krimi seriálů s nezajímavými charaktery jde o jasnou špičku. Tvůrci zručně zamotali několik případů do sebe a chytře nechávají diváka, aby šel po špatných stopách. Rodinné peripetie celému vyšetřování dodávají také slušné grády. Všemu samozřejmě vévodí Winslet, která si životem omlácenou ženu střihla ve velkém stylu. S1: 85% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pochmurný seriál plný shitu se sleduje překvapivě dobře. 1)  Dialogy jsou svěží, zcela chybí typická seriálová vata, pořád se něco děje. Dokonce i akční scény (pár jich tu je) jsou přehledné a jaksi nenápadně příjemné._____ 2)  Ke konci silně přetwistovaný příběh, kdy se mění podezřelí každých pár minut, není ani tak detektivka jako spíš psychologická sonda do mentality amerického venkova. Cítím tu jakýsi anglický duch v pojetí, herectví i atmosféře. Inu, severovýchodní Pennsylvánie má k Británii blíže než třeba prérie._____ 3)  Pochmurné atmosféře odpovídá i skutečnost, že skoro všichni mají nějaké kostlivce ve skříni a tvůrci se poctivě snaží nám je postupně ukázat._____ 4)  Hvězdou seriálu je nepochybně přesvědčivá 46letá Kate Winsletová (vyšetřovatelka Mare Sheehanová)._____ 5)  Zamlouvali se mi i šaramantní 53letý Guy Pearce (spisovatel Richard) či přitažlivý 33letý Evan Peters (vyšetřovatel Colin)._____ 6)  Výstižný koment: gudaulin****. ()

Reklama

Radda 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl celkem pomalý, ale od 3. dílo to chytlo závratné tempo a dalšími díly to už je gradovalo až do samého finále. Kate Winslet předvedla opravdu výborný herecký výkon a pochvalu si též zaslouží i Evan Peters, který mě mile překvapil svým charismatem. Jediné co mi tam možná trochu více vadilo, bylo až moc plot twistů, které zejména v posledních dvou dílech samotný děj až moc zbytečně komplikoval. I tak za mě výborný krimi seriál, který už jsem delší dobu opět vyhlížel. Minisérii hodnotím 90%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ospalé městečko, kde se všichni znají a neděje se zde nic mimořádného až na únosy mladých dívek a vraždu. Mare neni klasickou detektivkou a více se zaměřuje na osudy jednotlivých obyvatel a to převážně na buldočí vyšetřovatelku Kate Winslet, kterou stále dohání tragická minulost. Pro HBO další trefa do černého, kde funguje jak scénář, tak hlavně perfektní herecké výkony i těch nejvedlejsich postav. K dokonalosti chybělo velmi málo a do Kate jsem se tady regulérně zamiloval, protože byla fantastická... ()

slord 

všechny recenze uživatele

Výborná detektívka od HBO, ktorá sa už od prvej epizódy zaryje pod kožu a každou ďalšou epizódou som si to užíval viac a viac. Má to výbornú hutnú atmosféru, prepracované postavy a hlavne skvelú Kate Winslet, ktorej táto rola sedla ako ulieta (Emmy proste musí dostať). Vyvrcholenie seriálu bola jedna veľká nálož emócii, kedy som sa neubránil slzám, nepamätám si kedy ma finále nejakého seriálu takto odrovnalo. 10/10 ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Natáčení probíhalo během pandemie covidu-19. Herci a štáb byli kvůli tomu každý den testováni na přítomnost viru. Celkem bylo provedeno kolem 10 000 testů. (oli009)
  • HBO zpočátku váhalo, když se dozvědělo, že postava Mare (Kate Winslet) nebude nosit make-up, bude mít nemyté vlasy a ještě navíc bude mít nesympatické vlastnosti. Její představitelka Kate Winslet si za tím však stála. (oli009)
  • Pennsylvánsky akcent je špecifický. Aby sa ho herci naučili (čo vôbec nebolo ľahké), používali nárečovú trénerku. Kate Winslet (Mare Sheehan) aj Jean Smart (Helen Fahey) sa zhodli na tom, že najťažšie je používať písmenko "o" a jeho vyslovovanie. (Stillborn83)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama