Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (321)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu ešte váham. Tí istí ľudia, ktorí vyčítali poslednej sérii True Detective, či novému Farhadimu údajnú telenovelovosť, sú teraz z Mare vo vytržení, pritom tie rodinné veci sú tu spracované ešte konvenčnejšie a neoriginálne. Iste, je to dobre napísané a skvele zahrané, ale tiež je tam (konkrétne v epizódach 4 a 6) nepreberné množstvo násilných cliffhangerov. Nie som úplne nadšený. Spokojný a namotaný na pokračovanie to hej. Je to napínavé, záver piatej epizódy je dychberúci, Winsletka perfektná. Ale všetko to sme už predtým vedeli a videli. A rovnaké vyústenie, má aspoň raz každá séria CSI. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být úplně v pohodě o polovinu kratší, protože se to pořádně rozjede až od pátého dílu. Detektivní zápletka je fajn a je škoda, že je obalená hrozným balastem okolo. Tady se totiž každému stanou ty největší životní tragédie a obvykle nejenom jedna. Tunami s*aček, které to na postavy neustále hází, to působí až sebeparodicky. Navíc je to asi nejubrečenější seriál z poslední doby. Tři v zásadě jenom za skvělou Kate a části posledních tří dílů, kde se nefňuká. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výhoda této detektivní minisérie není jenom v tom, že v rámci vyšetřování vše orientuje na americké maloměsto, čímž seriálu jako samotnému dost přidává na atmosféře. Ještě větší výhoda seriálu je ta, že Vás jednoduše překvapí kvalitním kriminálním příběhem. Asi tak, jako když si přečtete nějakou detektivku a zhodnotíte ji jako něco, co jste dosud ještě nečetli. Mare z Easttownu je totiž v podobném duchu a to, že Kate Winslet je Mare Sheehan tomu jen a jen přispívá. Neskutečná detektivka. Nenápadná, ale o to skvostnější. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mám rád krimižánr a zbožňuji Kate Winslet, tudíž byla pro mě Mare z Eastownu "darem z nebes". Seriál v sobě umným způsobem snoubí kriminální vyšetřování s hutným rodinně-vztahovým dramatem, a tím se tematicky a dějově rozpíná do šířky, jejíž rozměry a všelijaká zákoutí jsou nadmíru poutavá a překvapivá. Vedle vážné linie se tvůrcům podařilo zakomponovat do děje nejeden úsměvný moment, který do jisté míry zlehčoval vážný tón celé série. Kate Winslet byla naprosto úžasná a bylo skvělé ji vidět v neobvyklé roli vyšetřovatelky zmítané rodinnými démony a minulostí. Dalo by se říct, že detektivní linie je v případě Mare takřka až na druhé koleji, zatímco se do popředí dostávají vztahová dramata, která byla místy vskutku hutná a nepředvídatelná. Rozhodně se nejedná o prvoplánově natočený seriál, nýbrž o kvalitní materiál k zamyšlení, nad kterým bude člověk ještě nějakou tu dobu přemýšlet. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pochmurný seriál plný shitu se sleduje překvapivě dobře. 1)  Dialogy jsou svěží, zcela chybí typická seriálová vata, pořád se něco děje. Dokonce i akční scény (pár jich tu je) jsou přehledné a jaksi nenápadně příjemné._____ 2)  Ke konci silně přetwistovaný příběh, kdy se mění podezřelí každých pár minut, není ani tak detektivka jako spíš psychologická sonda do mentality amerického venkova. Cítím tu jakýsi anglický duch v pojetí, herectví i atmosféře. Inu, severovýchodní Pennsylvánie má k Británii blíže než třeba prérie._____ 3)  Pochmurné atmosféře odpovídá i skutečnost, že skoro všichni mají nějaké kostlivce ve skříni a tvůrci se poctivě snaží nám je postupně ukázat._____ 4)  Hvězdou seriálu je nepochybně přesvědčivá 46letá Kate Winsletová (vyšetřovatelka Mare Sheehanová)._____ 5)  Zamlouvali se mi i šaramantní 53letý Guy Pearce (spisovatel Richard) či přitažlivý 33letý Evan Peters (vyšetřovatel Colin)._____ 6)  Výstižný koment: gudaulin****. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Kancelář doktorky Grahamové (Eisa Davis), terapeutky hlavní hrdinky Mare (Kate Winslet), byla původně určena pro natáčení jiných scén a byla následně přestavěna. Herečky měly pouze dva půldny na natočení všech terapeutických scén. (oli009)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Pensylvánii, predovšetkým v mestách Aston, Mont Clare a Phoenixville. Začalo sa v októbri 2019 a pokračovalo až do marca 2020. Pár dní pred dokončením bolo pozastavené kvôli covid-19 reštrikciám. (Real Tom Hardy)
  • Podle režiséra Craiga Zobela byla Kate Winslet (Mare Sheehan) jediná z herců a hereček, která si v momentě, kdy se zrovna nenatáčelo, troufla vrátit se ke svému rodnému přízvuku. Všichni ostatní se báli, že pokud by specifický "Delco" akcent nepoužívali i mimo záběry kamer, tak by ho ztratili. Jednotliví členové štábu zároveň uvedli, že sledovat Kate Winslet, jak nenuceně a plynule přechází mezi "Delco" akcentem a svým britským přízvukem, bylo ohromující. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama