Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (316)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková chladná, deúresivní a znepokojující atmosféra amerického zapadákova dotváří charaktery postav úplně sama. Ta mizérie byla přímo hmatatelná. Jsem měla pocit, že se tím sand taky nakazím. Nějak jsem nepostřehla, že se nám Kate Winslet přehrála do rolí babiček. To mi lehce klesla čelist, ale sedlo jí to. Byla jako mare výborná. Prostě jsem jí všechno věřila a sežrala i s navyjákem. Bavilo mě s ní to klubko události rozmotávat a hrabat se při tom v její duši. Tohle je spíše sociální drama než kriminálka. Ta kriminální linie tu slouží jako doplněk nebo jako katalyzátor. Při sledování jsem si vzpomněla na naší Pustinu. Kate Winslet si právem odnesla ocenění, které jí bylo uděleno. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný seriál z produkcie HBO ponúka vierohodné psychologické ponory do vnútra viacerých postáv, pričom sa nám opakujú témy rodičovstva, rodiny všeobecne, násilia a samozrejme sexu. V podstate päžhviezdičková záležitosť, ale nedá mi si nerypnúť do zopár logických dieročiek, ako napríklad prečo nikoho nezaujímala pri priznaní vražedná zbraň, či "prihriatosť" Mare pri náhlom odchode Billyho z domu, keď sa začali riešiť nepríjemné témy. Postava Guya Pearca je skôr castingovým bonbónikom, jeho postrehy o vlastnom spackanom rodičovstve tému nijako zvlášť neobohacujú, len dopĺňajú. Ale to sú len nie príliš významné postrehy k seriálu, ktorý dáte bez problémov na jeden záťah, ono čakať týždeň na ďalší diel je v tomto prípade sadomasochizmus. ()

Reklama

Radda 

všechny recenze uživatele

Rozjezd byl celkem pomalý, ale od 3. dílo to chytlo závratné tempo a dalšími díly to už je gradovalo až do samého finále. Kate Winslet předvedla opravdu výborný herecký výkon a pochvalu si též zaslouží i Evan Peters, který mě mile překvapil svým charismatem. Jediné co mi tam možná trochu více vadilo, bylo až moc plot twistů, které zejména v posledních dvou dílech samotný děj až moc zbytečně komplikoval. I tak za mě výborný krimi seriál, který už jsem delší dobu opět vyhlížel. Minisérii hodnotím 90%. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Easttown je možná až příliš divoké městečko plné zdegenerovaných rednecků, kterým není cizí násilí, ale v konkurenci směšných krimi seriálů s nezajímavými charaktery jde o jasnou špičku. Tvůrci zručně zamotali několik případů do sebe a chytře nechávají diváka, aby šel po špatných stopách. Rodinné peripetie celému vyšetřování dodávají také slušné grády. Všemu samozřejmě vévodí Winslet, která si životem omlácenou ženu střihla ve velkém stylu. S1: 85% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu ešte váham. Tí istí ľudia, ktorí vyčítali poslednej sérii True Detective, či novému Farhadimu údajnú telenovelovosť, sú teraz z Mare vo vytržení, pritom tie rodinné veci sú tu spracované ešte konvenčnejšie a neoriginálne. Iste, je to dobre napísané a skvele zahrané, ale tiež je tam (konkrétne v epizódach 4 a 6) nepreberné množstvo násilných cliffhangerov. Nie som úplne nadšený. Spokojný a namotaný na pokračovanie to hej. Je to napínavé, záver piatej epizódy je dychberúci, Winsletka perfektná. Ale všetko to sme už predtým vedeli a videli. A rovnaké vyústenie, má aspoň raz každá séria CSI. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Hercům byly nejdříve zaslány scénáře jen k prvním šesti epizodám. Producenti totiž chtěli, aby se herci snažili uhádnout, kdo je vrah, ještě předtím, než obdrží scénář k závěrečnému dílu, čímž si chtěli ověřit, zda je konec skutečně nepředvídatelný. (oli009)
  • Ačkoli to producenti vůbec netušili, skutečná Mare z Easttownu (Kate Winslet) existuje. Mary "Mare" Sheehan je z okresu Delaware v Pensylvánii a je kapitánkou basketbalového týmu „The Hawks“. Sheehan sledovala seriál, smála se podobnosti mezi sebou a titulní postavou a stala se její velkou fanynkou. (oli009)
  • Evan Peters (Colin Zabel) byl při natáčení scény, v níž se měl políbit s Kate Winslet (Mare Sheehan), nervóznější než při natáčení kterékoliv jiné scény. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama