Reklama

Reklama

Starostlivý otec

(TV film)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1963, 18 min

Obsahy(1)

Komediální zápletka podle Čechovovy povídky se točí kolem zásnub, plánovaných i nechtěných. Vdavekchtivá Nasťa (K. Slunéčková) spřádá sítě kolem potenciálního ženicha (V. Hašek), ten ji ovšem informuje o své zásadní nechuti k ženitbě. Zavolá tedy svého otce (Č. Řanda), který má dalších 6 dcer. Ten se vyptává ženicha, proč tedy chodil do domu a nechával se hostit, co má proti ženitbě a ženich si vymýšlí různé důvody, které mu tatík postupně zamítá. Nakonec vytáhne i těžký kalibr, že je obžalován ze zpronevěry a bude muset na Sibiř, ale otec se neleká ničeho – pravá láska vydrží i na Sibiři. Ani ženichova námitka, že je šílenec, neobstojí, je přinucen k souhlasu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Vtipná Čechovova jednoaktovka rozpráva o starostlivom otcovi, ktorý sa snaží za každú cenu vydať jednu zo svojich dcér. Dekorácie sú síce jednoduché, ale tu nehrajú veľkú úlohu, inscenácia je dobre natočená a zábavná. Piate hodnotenie a prvý komentár. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Brilantní Čechov, jako vždy. Groteskní ladění plně vychází vstříc i hereckým kreacím, především Vlastimil Hašek a Čestmír Řanda rozehrávají dialog plný jiskřivého humoru. ()

Reklama

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Poněkud vyčpělá anekdota, které nepomáhá ani dost křečovité přehrávání, kdy uvěřitelný je jen Řanda. Ovšem ten šílený zpěv a poskakování Karolíny Slunéčkové tomu ještě nasadily korunu. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama