Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

John Woo se musel nejprve poradne rozehrat a narysovat sve trademarky krvave kropicky v baletnim stylu a hromadou mrtvych. Plne rozvinuti techto vyvrazdovacich ambici melo ale prijit az o rok pozdeji. Pribeh okolo je zde navic kapku nudny a do Wooova vrcholoveho kousku The Killer to ma jeste hodne daleko. Yun-Fat Chow se sirkou v puse je ale ukazkove cool uz zde a prestrelka s Berettama v kvetinacich a prostrelenym kolenem patri k tem vylozene vystavnim. "Yes. I am God. You're one. A god can be human. A god is someone who controls his destiny." 5/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výborná hudba, akce, herci -příběh který není špatný, ale pozdější filmy Johna Wooa jsou ještě lepší a navíc je příběh hodně prudce sestříhán (člověk se až nestíhá orientovat), navíc zde není (skoro) žádná strhující scéna, která by vás odrovnala/// Možná jsem do snímku vlkadál velká očekávání a možná je to jen tím, že jsem už viděl filmy Killer, Hard-Boiled, Kulka v hlavě a další a proto filmu nedám zasloužené 4*. Přesto se k nim přikloním, protože děj je zajímavý a akce dost dobrá. Každopádně se teším na pokračování./// Celkem 71%/// ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S okolných komentov mám pocit, že som videl iný film. Keď vidím kombo Woo a Fat pred očami sa mi zjaví Hard-Boiled. S podobnými očakávaniami som pristupoval aj k tomuto filmu a bol som velice nemilo prekvapený. Akcie je na Wooa žalostne málo (aj keď je podarená) a kupodivu ani Fat tú muziku moc netvrdí. Až na dve scény. Veru, na sentimentalitu si radšej pustím nieči iné. A Better Tomorrow nieje nič svetoborné. Je to priemerný akčný film s naozaj strašnou hudbou. 3 hviiezdy s prižmúrenými oboma očami. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Rok 1986. Na Ukrajině hořel Černobyl, ve Zlíně se narodil jeden blázen do filmů a v Hong Kongu naplno vzplanula hvězda - hvězda která se dokázala natrvalo vypálit do paměti každého byť jen trochu akčně-pozitivního diváka. V roce 1986 John Woo natočil Better Tomorrow a vytvořil tak žánr Heroic Bloodshed - krvavou operu o bratrství, cti a zabíjení. 8/10 ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jak zítřek, ale dnešek by byl určitě mnohem lepší, kdybych se dívala na něco s menším množstvím výkalů, třeba do čističky odpadních vod. Tohle je jedno hnusné velké klišé, extrémně špatně zahrané a s neskutečnou dávkou patosu. Celý film jsem se opájela myšlenkou, jak moc se museli bavit herci při dabingu hromadných bojových scén, to hekání, funění a vzdychání musela být velká sranda. Tohle je jediný světlý bod filmu, za který však původní snímek nemúže. A závěrečná dojemná scéna bratrů v objetí byla už opravdu jen a jen k smíchu. John Woo nalezl způsob, jak dát stupiditě filmovou podobu, gratuluji. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Film sa stal v Hongkongu tak extrémne populárnym, že deti sa po vzore ústredného hrdinu začali obliekať do dlhých kabátov zvaných dusters. (beso74)
  • Postava Marka Gora (Chow Yun-Fat) se ukázala být tak populární, že mnoho mladistvých v Hong Kongu přijalo jeho styl (černý trenčkot, sluneční brýle, sirka v ústech). Obchody po celém městě byly vyprodány včetně slunečních brýlí značky Ray-Ban za necelý týden po premiéře filmu. To vše vedlo k tomu, že filmoví kritici a vládní úředníci obvinili režiséra Johna Woo, že glorifikuje životní styl triád. (tequilla)
  • Keď sa film dostal v roku 1989 do distribúcie, zmenili mu meno na Better Tomorrow: Rapid Fire II a vydávali ho za pokračovanie filmu Rapid Fire (1989), ktorý sa stal veľkým hitom v tejto krajine. Pritom s ním nemal nič spoločné. (beso74)

Reklama

Reklama