Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

iamek 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek se mi vůbec nelíbil a měl jsem i chuť film vypnout a podívat se někdy jindy, ale nakonec jsem se přemluvil a dokoukal jsem první část tohoto legendárního akčního snímku. Osobně jsem čekal pořádnou akční jízdu, ale místo toho jsem jen viděl uječené herce kteří navíc mizerně hráli. Sice snímek je dost akční oproti jiným akčním snímkům, ale kdo viděl Killer nebo Hard Boiled tak mi dá za pravdu, že tam bylo akce více a navíc byla i více zábavná. Na druhou stranu i zde jsou přestřelky hodně dobré akorát mi lezly na nervy zpomalené záběry. Nejlepší scéna z celého filmu jsou schované zbraně v květináči. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

90minutová dramatická jednohubka odehraná s asijsky vypjatou teatrální rozmáchlostí v citech i vztazích, v nichž bratrská / přátelská věrnost, sebeobětavost a zásadovost přemáhají osobní zájmy i za cenu nejvyšší. Nekomplikovaná gangsterka o dvou bratrech na odlišných stranách zákona (zabiják Chow Yun-Fat vyfasoval jen podpůrný part) se akci přehnaně neoddává a rovně míří k finální krvavé střílečce, teprve druhé pořádné; jenže ani ty už dnes žádný silný dojem nezanechají. ()

Reklama

hans500 

všechny recenze uživatele

První významný film Johna Woo a hned naprostá pecka. Film má poměrně jednoduchý, ale velice silný příběh a Johnu Woo se podařilo vše natočit nesmírně emocionálně, což ještě podporuje fantastická hudba. Lung Ti, Leslie Cheung a Chow Yun-Fat podali výborné procítěné výkony. Akce je přiměřené množství a již zde je natočena perfektně. Závěr filmu je naprosto skvělý. Scénář je velice kvalitní, ale některé dialogy (tedy ty z úvodní části tohoto filmu) jsou krapet slabší, postupně naštěstí kvalita vzrůsta a brzy jsou již bezchybné. Tempo filmu ideální, stopáž také. Být tedy scénář již od začátku tak dobrý jako v druhé polovině, bylo by to jasně za 5*. Takhle jen za silné 4*. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh je chytře vedený, člověka zajímá, jak to scénárista a režisér zakroutí dál, a musím říct, že pro mne mnohdy opravdu překvapivě. Akční scény jsou, smíří-li se člověk s dávkou nadsázky, s níž poetika filmu pracuje, opravdu povedené a linie vývoje vztahu dvou bratrů a linie měnícího se přátelství dvou hlavních hrdinů mne oslovily vůbec ze všeho nejvíc. Malinko mi vadily přece jen trochu příliš mravoučné sentence, zvláště v závěru filmu. Určitě by prospělo, kdyby režisér uvěřil, že divákovi také něco dojde samo. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

I když to na začátku vypadá na lehkou komedii, posléze se film rozjede a vydíme klasický wooovský příběh tragických rozměrů. Žádné laciné dialogy, neskutečné přestřelky, krvavá akce, to všechno v Lepším zítřku je. Chow Yun Fat tu hraje sice menší, ale podstatnou roli a vůbec všichni herci jsou tu báječní. Klasický Woo, klasický hongkong. Lepší zítřek rozhodně nedosahuje kvalit Killera, Hard Boiled a Kulky v hlavě, nicméně je základem všech akčních filmů, proto stojí za to ho vidět. Budete se určitě bavit, já dávám čtyři hvězdy a 80%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Anglický titul filmu A Better Tomorrow vznikol z prekladu titulu piesne spievanej dvomi deťmi (v mandarínskej čínštine) niekde uprostred filmu. Túto pieseň majú vo zvyku spievať v Číne na Silvestra. (beso74)
  • Chow Yun-Fat (Mark) nosil ve filmu sluneční brýle značky Alain Delon. Po premiéře byly brýle teto značky po celém Hong Kongu vyprodány. Delon později poslal Chow Yun-Fatovi dopis s osobním poděkováním. (tequilla)
  • John Woo si jako hrdiny vybral gangstery, protože cítil, že v hongkongském lidovém povědomí neexistují žádní jiní životaschopní „muži činu“. (tequilla)

Reklama

Reklama