Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

jakeer 

všechny recenze uživatele

Update 01/2022: V 90. rokoch sme na Markíze v každý všedný deň o 19:30 pozerali všakovaké americké sitcomy a ja som si Alfa pamätal ako ten najdetinskejší. Teraz, na prelome rokov 2021/22 som si ho neplánovane pozrel znovu celý a aj terajšou optikou musím povedať, že patril k tým najdospelejším komédiám, ktoré v tom čase vznikli. Dokonca by som povedal, že zostarol s väčšou cťou, ako o generáciu mladší Krok za krokom. Na konci osemdesiatych rokoch, keď ešte ľudia pozerávali televíziu, tvorcovia určie verili na to, že sitcom pre komerčný úspech musí k obrazovkám pritiahnuť celú rodinu. A Alf sa stal etalónom rodinných sitcomov. Epizódy boli na jedno kopyto - kontrast medzi nudnou americkou rodinkou a výstredným mimozemšťanom. A fungovalo to. Hoci Tannerovci boli učebnicoví slušňáci (a teda si boli podobní), Alf mal s každým rodinným príslušníkom jedinečnú chémiu. Aj klišoidné témy rodinných sitcomov ako napr. predmanželský sex adolescentov tu boli poňaté veľmi dospelo. Mne sa narozdiel od ostatných páčili všetký štyri série - až na druhú polovicu tej poslednej, vďaka čomu aj rozpačité a náhle ukonečenie celého seriálu prijímate bez sĺz. ()

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Vtipná mimozemská Melmakovská postavička ALF mi utkvel v pamäti na veľmi dlhý čas. Odhliadnuc od reálnosti niektorých hlavných bodov seriálu, patrí tento k tomu najlepšiemu, čo vtedajšia americká produkcia mohla vyprodukovať. Skôr by som až povedal, že takýto námet sa zrodí raz za 10 - 20 rokov. Opäť jeden seriál, ktorým som bol takpovediac "vychovávaný". A ešte jedna vec: bez skvelého slovenského Alfa - Stanka Dančiaka by seriál nebol tým, čím bol, je a bude ... ()

Reklama

Slam7 

všechny recenze uživatele

Top Gear mi přeřadili do pořadů a tak jsem byl nucen zaplnit poslední místo v oblíbenejch seriálech! Vybíral jsem dlouho a myslim, že jsem nemohl vybrat líp:) ALF je uplně neodolatelnej jako "zvíře" a ten dabing Oty Jiráka je asi to nejlepší na tom seriálu!!! Ale abych byl fér, to místo v mojí desítce by si zasloužil klidně i Krok za krokem, Californication, Teorie velkýho třesku atd...seriálů je hodně, ale pozic málo:) Ale ALF byl prostě tak nějak vejš... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

U ALFa jsem se vždycky dobře bavil. Kdo tohohle mimozemšťana nežral, tak je u mě úplná nula. Bohužel se i do tohoto sitcomu vloudilo pár moralit, ale naštěstí ne v takové míře jako třeba do Krok za krokem. A navíc, Alf v kuchyňském okénku trousící své poznámky všechny moralitky s úspěchem přebíjí. Škoda, že se naše televizní stanice nemají k repríze. "Há! Hahá! To byl vtip." (111.) ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

ALF patril k neodmysliteľnému komediálnemu folklóru počas môjho detstva a dospievania a aj v dnešných časoch neodolám tomuto, občas plytkému, humoru. Hlas Stana Dančiaka sa zapísal do zlatého fondu dabingu a s viac nekorektným či obscénnym humorom by to bola jazda hrdelného smiechu na plné gule. Prvé dve série rezonujú na bránici ako koncert Petra Stašáka na Live Aid. V druhom polčase postupne dochádza invencia a úplnej spokojnosti nelichotili ani zbytočné personálne rošády vo vedľajších postavách. 4 a 1/2* ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • V epizodě je několikrát zmíněn film Psycho (1960). (SONY_)
  • Alf sa hýbal vďaka trom bábkohercom, kvôli ktorým kulisári vyrobili do drevenej dlážky niekoľko poklopov. Alfove ústa, reč a jednu labku ovládal autor seriálu Paul Fusco, ktorý dokonca natočil prvých šesť dielov. Ďalší bábkoherec mával druhou labkou a tretí riadil grimasy tváre a pohyby uší. (Raccoon.city)
  • V roce 2012 byl v The Hollyood Reporter uveřejněn článek, kde je citován tvůrce Alfa Paul Fusco. V citaci se uvádí, že bývalý šéf NBC Brandon Tartikoff litoval zrušení seriálu s tím, že mohli vzniknout další dvě série. (p.a.douch)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno