Reklama

Reklama

Zloději

  • Hongkong Zong heng si hai (více)

Obsahy(1)

Trojice špičkových zlodějů Joe (CHOW YUN-FAT), Jim a Sherry se živí krádežemi vzácných uměleckých děl. Užívají si luxusu, ale jen do chvíle, kdy dostanou za úkol ukrást z dokonale střežený vzácný obraz od Modiglianiho. Situace se jim vymkne z rukou a během riskantní akce je Joe smrtelně zraněn. Svou smrt však přežije a vrací se s myšlenkou na loupež století a ďábelskou pomstu v jednom. Režisér John Woo ve své akční komedii dokazuje, že dobře střílet se dá i z invalidního vozíku, s výbušninou můžete hrát kopanou a míčem zabíjet lidi! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Komedie Johna Woo, která je nejen parodie na vlastní vysoce stylizovaný subžánr heroic bloodshed, ale především žánrovým kompilátem, v němž obratně kombinuje zlodějský film s vychytanými loupežnými plány na krádeže obrazů, variuje na Truffautův snímek o přátelství dvou mužů a jedné ženy Jules a Jim, vzdává hold Hitchcockovým filmům Chyťte zloděje a Na sever severozápadní linkou, připomene road-movies a celý film koncipuje jako pubertální hongkongskou komedii (ve které Chow Yun-Fat hází dětmi a odpaluje granáty během zběsilé jízdy na kolečkovém křesle). Chow Yun-Fat i Leslie Cheung parodují vlastní hrdiny ze svých předchozích heroicbloodshedových filmů natočených s Johnem Woo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak tomu vravím nakaldačka. Takéto niečo som nečakal. Komédia, ktorá je žltá a žltá a žltá. Špecifický čínsky humor, veľmi pekné akcie. Vôbec nevadí, že humor sa strieda so surovým zabíjaním. Klasická hongkongská hudba dotvára atmosféru v štýle POLICE STORY či BOŽSKEJ RELIKVIE a Fat bol vždy sympaťák... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,000,000(Hong Kong)║ Klasický John Woo plný výbuchov, prestreliek ale i ľahkého humoru, čo tam v celku fajn sedí. Príbeho sa mohol ale trošku viac potrápiť ale slušný priemer to zaručene ostáva aj vďaka hercom. /60%/ ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

John Woo tentokrát trochu jinak a přece pořád stejně. Příběh o trojici zlodějů, kterou se snaží vyšplouchnout jejich "otec", nabízí tradiční igredience, témata jako pomsta, přátelství, láska. Tentokrát je však stylová akce v komediálním hávu, tedy občas. Některé vtípky byly výborné, jiné trochu slabší. Opět uvidíte geniální akční scény. Zejména závěrečná přestřelka patří k památným momentům. Uvidíte také například tvrdého karetního hráče, využítí dvou plechovek coly a basketbalového míče + mikrovlnky. Chow Yun Fat je fenomenální hitman i jako vozíčkář a dokazuje svoje schopnosti, k ruce má skvělého parťáka Leslieho Cheunga, který to také kosí na všechny strany. I ty zlodějské parádičky stály za to a nejen bojové scény. Navíc se podstatná část děje odehrává v aktraktivním prostředí Paříže, další důvod proč to shlédnout.Tento film je jasná volba pro fandy Johna Woo, HK akčních filmů, Chow Yun Fata a Leslieho Cheunga. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychvka od majstra akčňákov Johna Woo z čias pred Windtalkers a Paycheckom... O vyloženú komédiu sa nejedná, ale je jasné, že sa to celé neberie vážne. Až nečakane úchvatné akčné scény patria k tomu lepšiemu z Wooovej tvorby. Herci sú v poho, vybočuje asi len Fat. Jednoznačne odporúčam! ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama