Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (409)

POMO 

všechny recenze uživatele

V podstate iba ďalšia varianta krimi-videoklipoviek v štýle Guya Ritchieho, ktorá vás neprekvapí ničím novým. Adrenalínová dynamika a expozícia zloduchov je ale opäť na špičkovej úrovni a byť trochu pomalšieho rozjazdu s hlbším predstavením postáv, masakrálne finále mohlo tie VEĽKÉ EMÓCIE nielen predstierať, ale aj naozaj vzbudzovať. A potom by išlo o dielo zo zlatého fondu gangsterských kultoviek. Takto Joe Carnahan krývajúcou dramaturgiou oslabuje vyznenie filmu ako celku a ostáva "iba" pri delikátnosti jednotlivých obrazovo-strihových chuťoviek (niečo podobné by sa možno dalo prehlásiť o prvom Kill Bill, ale tomu hrá do kariet Tarantinov originálnejší koncept). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nevydarený zlepenec x-tej variacie gangsterky a la Richie s nedoveryhodnou vyhybkou v zavere do vaznej "dramy" a s otravne premrstenym, zaverecnym twist-pointom. Neskutocne natahovane na dany zaner slabymi "hlaskami" a dialogmi. Navyse, aj akciu Carnahan prestiera iba v kolajach premieru a strihove finesy (tak v obrazovej ako i audio zlozke) taktiez neprinasaju nic nove. Aj na jedno pozretie nevyrazne krmivo. 40-50% ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se ohromně. Možná až moc. Celovečerák ve mně zanechal míň než trailery. Kouká se na to moc pěkně, ale nemůžu se zbavit pocitu, že Carnahan jen efektně tajtrlíkuje okolo ničeho. Málo fórů, bizarnost pořád v mantinelech korektní veselice, žádná památná scéna, divnej konec... jen cool styl okolo jedněch vražedných dostihů a jedné pointy. Carnahana je na takovouhle látku škoda. Tenhle chlapík by mohl natočit akčňák lepší než MI3, protože v oblasti sexy klipařiny na něj nikdo nemá. Ale natahovat jednu jízdu výtahem na dvacet minut? Ne, to mi opravdu nevoní. Škoda. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan je magor. Můžete s tím polemizovat, můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno co s tím můžete dělat. Nejdřív si natočí slušnou kriminálku, pak jednu výbornou reklamu a rovnou se vrhne na akční krimi-šílenost s obsazením o kterém se většině režisérů ani nezdá. Bohužel se ale asi nemohl rozhodnout jestli chce natočit hodně zběsilou komedii a nebo naopak vážné krimi s twistoidní pointou a tak jednoduše natočil obojí, takže jsou ve filmu chvilkové záchvaty naprostého šílenství prokládané scénami za které by se nemusel stydět ani Brian de Palma nebo Scorsese. No, myslím že nikoho moc nepřekvapí když řeknu že tenhle kočkopes vůbec nefunguje a po asi hodině pokusů film nějak uchopit a přijít na to co se mi jím autor snaží sdělit jsem to prostě vzdal a začal se bohapustě nudit. A v tom jsem pak vesele pokračoval až do příšerně natahovaného závěru. Slabých 7/10. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Prostříhat o pár minut, dát větší prostor Benu Affleckovi, totálně vykopnout debilní pointu a půlku vysvětlovaček, natočit alespoň pět spinoffů, zabít tu fuckující černošku s protitankovou puškou, nenechat Buddyho neustále čumět do blba a pochodovat po místnosti a... bylo by to geniální. Takhle je to geniální tak možná třicet minut z celkových stodeseti, což je bohužel blbý, protože v těch neakčních vložkách Carnahanovi není moc pohodlně a nemít tam tak solidní herce, zřejmě by se utopil v totálně céčkovém scenáristickém balastu. Proč si sakra nenechal ten scénář napsat od někoho šikovnějšího? Mohly to být orgie se vším všudy... takhle je to jen slibný náznak toho, co dokáže. A není toho málo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • I když se Alicia Keys neobjevuje na soundtracku k filmu, v budoucnosti by chtěla být herečkou a zároveň zpěvačkou písní ke svým filmům, jako to dělá její velký vzor Barbra Streisand. (imro)
  • Film je prošpikovaný narážkami pro zasvěcené. Zpustošené bistro je nazvané po Carnahanově dceři, vedle stojí dodávka se jménem jeho syna a na etiketách láhví jsou podobizny producentky. (Siriuss)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama