Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (410)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Škoda. Autoři vymysleli spoustu vtipných postaviček a vypustili do světa trailer(y), na nichž to vypadalo, že to všechno bude děsná sranda a že to není vůbec myšlený vážně. Zdá se však, že to tvůrci mysle vážněji, než nám dávali najevo. Vyjma trojice bratrů - naciostů, sadistů, nihilistů tu nemá nikdo více jak 2 vtipné výstupy. Akce je místy opravdu dost drsná a nějaké odlehčení by jí prospělo. Bohužel. POstav je navíc ve filmu opravdu hodně a vzhledem ke krátké stopáži protstě pochcípaj rychleji, než si přestanete plést Bena Aflecka s Ryanem Reynoldsem (jako můj soused v kině). Sejmi Eso mohla být jedna z nejlepších akčních komedií všech dob. Takhle je to jen další filmové zklamání. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Během sledování snímku jsem se cítil jako na houpačce - mé sympatie se pohybovaly střídavě mezi 4* a 2* a už z toho je cítit, že tenhle kousek je zkrátka nevyrovnaný. V zásadě se mělo nejspíš jednat o film ve stylu ujetých gangsterek Guye Ritchieho, jenže od jeho slavných filmů se liší tím, že nedrží styl, zkrátka a dobře scénář kolísá mezi crazy stylem s šíleně cool postavičkami až k vážně se tvářícím situacím. Scénář je zkrátka takový divný mišmaš, kde chlápek rozstřílený z automatických zbraní, který vypadá, že si pár měsíců poleží v nemocnici, za pár hodin postává před hotelem s ovázanou pacičkou a evidentně nakloněný stylovému pokecu se svým vrahem - což je přesně to, co mi u filmů podobného ražení nesedí a proč jsem se nakonec rozhodl pro nižší hodnocení. Režie je stylově klipovitá a celkem zručná, což pomáhá upozadit problematický scénář. Celkový dojem: 45 %. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Jeden parchant se zadkem za milion dolarů, FBI jako jeho ochranka a tucet elitních zabijáků, kteří by odměnu za jeho hlavu rádi viděli ve svojí kapse. Že z toho nemůže vzniknout nudné konverzační drama? To byste se divili! Tvůrci se vydali přesně opačnou cestou, než kterou tak hlasitě propagovali ve všech trailerech a přímo trestuhodně vyplýtvali úžasný potenciál s hodnotou zlatého selete. Námět, který sliboval nekompromisní akční nářez, vzal bohužel někdo až příliš vážně, akční linii odsunul na druhou kolej a v závěru se dokonce hloupě a zbytečně snažil hrát si na Šajmalouna. Jednotliví zabijáci jsou sice perfektní, ale ti nejzajímavější (Affleck) bohužel zmizí dřív, než stačí něco předvést, a ti méně zajímaví zase opruzují na plátně až příliš dlouho. Škoda, snad se toho někdo za pár let chytí a připraví nám z toho lahůdkovou předělávku. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se ohromně. Možná až moc. Celovečerák ve mně zanechal míň než trailery. Kouká se na to moc pěkně, ale nemůžu se zbavit pocitu, že Carnahan jen efektně tajtrlíkuje okolo ničeho. Málo fórů, bizarnost pořád v mantinelech korektní veselice, žádná památná scéna, divnej konec... jen cool styl okolo jedněch vražedných dostihů a jedné pointy. Carnahana je na takovouhle látku škoda. Tenhle chlapík by mohl natočit akčňák lepší než MI3, protože v oblasti sexy klipařiny na něj nikdo nemá. Ale natahovat jednu jízdu výtahem na dvacet minut? Ne, to mi opravdu nevoní. Škoda. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

No, na to, jaký má film námět (spoustu nájemnej vrahů jde po jednom obzvlášť vypečeným úlovku) a jakou má svižnou režii, tak se moc akce člověk nedočká... I když některé akční scény stojí za to, některé postavy jsou velmi zajímavé (bratři-náckové sou prostě best :), tak postupně se tempo filmu začne zpomalovat a začne být nudnější a téměř bez žádnýho drivu. Naštěstí je tu s úchylnejma postavama, taky pár dobře úchylných scén (Matthew Fox, babička s vnukem karatistou...), které skvěle zabaví, ale do filmu je našroubovaná taky jakási velkolepá zápletka s velkolepým zvratem o původu jednoho mafiána, co mě teda absolutně nezajímala a následné vysvětlování, provázané rádoby smutnýma scénama (takovej masakr, béé... :,( ) byl jako pěst na oko. Příště víc akce, prosím! (7/10) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Dynamický akčňák za 17 milionů vydělal distributorovi Universal na druhé příčce amerického žebříčku návštěvnosti (26. – 28. 1. 2007) 14,6 mil. dolarů. Po měsíci promítání měl na kontě 35,2 milionu. (imro)
  • Jedna z nejtěžších scén filmu byla ta, ve které Ben Affleck při kulečníku potopí černou kouli a potom pokračuje v monologu. Točila se více než 20x. (xjane)
  • Pro režiséra Joe Carnahana byl film Sejmi eso třetí spoluprácí s Rayem Liottem, který se objevil už v jeho snímku Narkotika (2002) a bez uvedení v titulcích si zahrál i v krátkém filmu The Hire: Ticker (2002). Liotta ve všech třech filmech ztvárnil postavy na straně zákona. (imro)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama