Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (410)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nevydarený zlepenec x-tej variacie gangsterky a la Richie s nedoveryhodnou vyhybkou v zavere do vaznej "dramy" a s otravne premrstenym, zaverecnym twist-pointom. Neskutocne natahovane na dany zaner slabymi "hlaskami" a dialogmi. Navyse, aj akciu Carnahan prestiera iba v kolajach premieru a strihove finesy (tak v obrazovej ako i audio zlozke) taktiez neprinasaju nic nove. Aj na jedno pozretie nevyrazne krmivo. 40-50% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se docela tesil. Jednoduchej, ale dostatecne nosnej pribeh a ultra masakralni trailery. No a vysledek je o nicem. Prvnich 20 minut je docela cool a svizne natoceny predstavovani jednotlivejch zabijaku a nastineni pribehu. Jenze pak se zhruba 60 minut jenom keca a keca, do filmu pribejvaj dalsi a dalsi postavy a zacina v tom bejt bordel a film nudi a ceka se, nez se konecne dostanou zabijaci do hotelu. Je sice fajn, ze se neda tusit, kdy kdo zemre, ale ve vysledku se tak do hotelu dostane jen hrstka zabijaku. Navic, ten, na kteryho jsem se nejvic tesil, Ben Affleck, toho moc nepredvede a celkove dost postav je malo vyuzitejch, takovej Eso se furt jen mota po pokoji a nakonec jeste zacne brecet (omg). Furt jsem cekal, ze uz to kazdou chvily prijde, ta neskutecna rezba z traileru a je fakt, ze jakmile dojde na strileni, je to natoceny nehorazne cool (i kdyz bohuzel zadna prestrelka neni jakoby kompletni, vzdy se po chvily strihne jinam), vetsina zabijaku sou spravny frajeri a nejvic me zaujala trojka magoru s macetama, samopalama a motorovkou. Problem je, ze to, co mela bejt vrcholna scena filmu, je odbyty zhruba za pet minut. Ono celkove je ve filmu strileni asi tak 10 minut. No a kdyby ta prestrelka v hotelu byl aspon konec, jenze pak pride jeste unavnejch zaverecnejch vysvetlovacich 20 minut. Herci jsou cool, napad byl slusnej, par scen je zajimavejch, kamera je cool a hudba vetsinou drsna, ale ve vysledku je film jen nic novyho neprinasejici drama s neco malo strilenim. To sem si moh pustit jen trailer a zazitek by byl o moc lepsi, protoze vsechny dobry sceny jsou v podstate k videni v traileru. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Keby Buddyho odpravili už niekde behom prvej hodiny, možno by som si tú videoklipovú seancu aj náležite užil. Lenže celok je nemastný-neslaný, nemá hlavu ani pätu a až na pár momentov ani humor, ani skutočne vydarenú akciu. Film najviac utrpel prehršelom osobností, ktoré sa doň Carnahan pokúša nasilu napchať, a scenárom, ktorý keď sa rozdávala múdrosť, stál v rade posledný a už sa mu neušlo. Pokiaľ nie ste na takéto uletené zlepence zvyknutý, ruky preč. Po druhom zhliadnutí ostávam na ustálených 40% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně rozvleklost a zbytečná utahanost a na té druhé vynikající herecké výkony (kraluje pohodářský Ben Affleck), skvělé jednotlivé scény, výborná akce a odzbrojující stylizace. Co je ale neodpustitelné je slabý příběh, který je tak rozkouskovaný, že se v něm za a) nedá orientovat a b) téměř ničím nezaujme. Carnahan má talent, ale bylo by lepší kdyby točil filmy podle scénářů od někoho jiného. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V podstate iba ďalšia varianta krimi-videoklipoviek v štýle Guya Ritchieho, ktorá vás neprekvapí ničím novým. Adrenalínová dynamika a expozícia zloduchov je ale opäť na špičkovej úrovni a byť trochu pomalšieho rozjazdu s hlbším predstavením postáv, masakrálne finále mohlo tie VEĽKÉ EMÓCIE nielen predstierať, ale aj naozaj vzbudzovať. A potom by išlo o dielo zo zlatého fondu gangsterských kultoviek. Takto Joe Carnahan krývajúcou dramaturgiou oslabuje vyznenie filmu ako celku a ostáva "iba" pri delikátnosti jednotlivých obrazovo-strihových chuťoviek (niečo podobné by sa možno dalo prehlásiť o prvom Kill Bill, ale tomu hrá do kariet Tarantinov originálnejší koncept). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Film je prošpikovaný narážkami pro zasvěcené. Zpustošené bistro je nazvané po Carnahanově dceři, vedle stojí dodávka se jménem jeho syna a na etiketách láhví jsou podobizny producentky. (Siriuss)
  • Jedna z nejtěžších scén filmu byla ta, ve které Ben Affleck při kulečníku potopí černou kouli a potom pokračuje v monologu. Točila se více než 20x. (xjane)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama