Reklama

Reklama

VOD (1)

Je ze speciálních jednotek a vyrazil si s přítelkyní z Londýna do Paříže. Když ale vlak ovládnou nemilosrdní ozbrojení žoldáci, musí rychle do akce. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (74)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jako první uvedu klady - dobrý nápad s únosem vlaku v tunelu, docela dobrá padoušská myšlenka s výbuchem plynovodu a s únikem z místa činu. To je asi vše z kladných prvků. Teď zápory - hlavní hrdina by se spíš hodil do nějakého romantického filmu než jako šlechtický příslušník elitní jednotky (držel ty zbraně jak prase kost), hlavní hrdinka ala doktorka, která přežije všechno mlácení a zranění (jako fakt přežije bodnutí do nohy někde v pustině, kde o ní nikdo neví - mimochodem podobné zranění a paní ve vlaku žije cca 5 minut), příslušníci elitní zásahové jednotky se všemi moderními prostředky nejsou schopni pro záchranu rukojmích udělat jako nic..... Mohla bych ještě pokračovat, ale je to zbytečné. Víc jak 2* si to nezaslouží. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tvl John McClane a Smrtonosná past se aspoň nebere tak vážně a dělá si z tohohle žánru sice s úctou, ale prdel. Takže tam nad nelogičností jednání postav nepřemýšlím, psychologii chladnokrevných vrahů mi tam nikdo necpe, na náhody typu drsný maník zruší letadlo, jede vlakem a náhodou tím vlakem jede i hlavní psychopatka bych u Smrtonosné pasti kašlal, ale tady se to celé tváří tak strašně vážně, až je to směšné. Celé to nesmyslné zachraňování holčičky (aneb jak se co nejrychleji a nejlépe padouchům prozradit... a stejně je divné, že psychopatka sejme otce, ale holčičku ne, když předtím s tím problém neměla), celý ten souboj u plynového potrubí, celé to zdlouhavé vysvětlování lásky ve francouzštině (!) holčičce na střeše vlaku, když by měli zdrhat, celá ta honička zasněženým lesem, to bylo fakt jak pěst na oko a podobně příjemně se na to koukalo. Navíc scény jako bad girl posílá hrdinovi smsky a do toho jeho snoubenka křičí: Pozor, je to past! Si fakt myslela, že ji přes smsku uslyší? Ale asi nejvíc mě dostala jízda plynovým potrubím, to kam se hrabe James Bond, že? Fuj, dlouhé to bylo, nudné, předvídatelné scénu za scénu, už nikdy. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[67%] Mě to přišlo docela dobrý. Akce byla přehledně natočena, bylo jí poměrně dost a k tomu to bylo R ratingu, takže víc si stěžovat ani nemůžu. Příběh byl takový průhledný, ne moc záživný a hlavně byla přestřelená délka nebo to bylo občas zbytečně zdlouhavé. Herci v pohodě, jak hlavní hrdina tak i ta krátkovlasá záporačka. Jejich finální souboj byl hezky krvavý. Takže hodnocení na CSFD mi zde přijde trochu moc kruté. Víckrát si to asi už nepustím, ale kvůli té solidně natočené akci se to dá vidět a neurazí to. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Včera jsem koukal na Wrath of Man a tak se mi to dobře porovnává. Ta kvalita je hodně kontrastní. Tahle blbá rádoby akční kravina je hnůj. Pletou se tam do toho děcka, nastávající manželka, snubní prsten, svatba a hafo a hafo a další hafo vaty a blbých keců. Tak 50% filmu je jen prachsprostá vata a zbytek je takové slabší céčko s mizerným komparzem a jako třešničkou na dortu i s velmi odpudivou hlavní hrdinkou. Akce je mizerná, nezajímavá, celé se to vleče a nudí, ačkoli toho člověk tak 75% popřeskakuje, bo se na to nedá dívat. (13%) ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(5/10). Snímek bych před shlédnutím považoval vzhledem k velmi nízkému hodnocení za totální fiasko. Ovšem taková katastrofa to rozhodně nebyla. Akce je zde požehnaně, tempo je nastaveno tak akorát. Stopáž uteče fakt rychle až jsem se divil. Za mě byla akce opravdu dobrá. S čím jsem měl menší problém byla samozřejmě stupidita teroristů a v konečném důsledku i docela lhostejnost s jejich osudem. Navíc aby nějaký vévoda masakroval elitní žoldáky? To mi taky přijde dost nereálné. Ve výsledku se ale jedná o průměrné béčko, které by si založilo alespoň 50%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Andy McNab, autor knihy, podle které je tento film natočen, je bývalým členem britské SAS. Byl zajat a mučen iráckými vojsky ve válce v Zálivu. Také byl velitelem osmičlenné skupiny s názvem Bravo Two Zero, podle které je natočen film Nebezpečná mise (1998). (gavosh)
  • Vila, ve které se na konci filmu koná „svatba“, je opravdu na Mallorce. Konkrétně je to Muzeum Son Marroig u vesnice Deià a běžně se tu svatby pořádají. (Ficik)

Reklama

Reklama