Reklama

Reklama

Snivokraj

  • USA Slumberland (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka Nemo (Marlow Barkley) s pomocí velkého stvoření, napůl muže a napůl netvora, cestuje do mystické země ve svých snech, aby hledala svého zmizelého otce. (TommyZR)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (116)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Snivokraj je přesně ten typ filmu, který je nejideálnější z paměti dostat nejrychleji možným způsobem. Svět s potenciálem je totiž spláchnut ve vizuálně kýčovitém podání, s tvůrcem za kamerou, který umí, ale tady jde proti sám sobě a především zápletkou, která v průběhu popírá sám sebe a opět vyvolává pocit, že Netflix ještě nezačal najímat dramaturgy ve velkém. Pár světlých momentů, které dokonce koketují alespoň s polovičním naplněním potenciálu, sami o sobě tento film nezachrání.... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trailer som ani nedopozeral, takže ani neviem, prečo som si to pustil. Tentokrát sa mi to ale vyplatilo. Dostal som nádhernú variáciu na Petra Pana okoreneného nejakými prvkami z Nočnej mory (aj keď tvorcovia Nočnej mory sa najskôr inšpirovali pôvodnou predlohou tohto filmu). Hneď od začiatku si ma získali postavy a hltal som dobrodružstvá neskutočne roztomilej ústrednej hrdinky a jej vtipného parťáka v rôznych snoch. Áno, je to predvídateľné a minimálne v polovici filmu budete vedieť odhadnúť ako jednotlivé línie vyústia a kto je vlastne kto. Ale ktoré rozprávky predvídateľné nie sú? Hlavné je, že postavy fungujú dokonale, vrátane rôznych komických figúriek. Humor nie je trápny a v niektorých momentoch film aj zvážnie. Finále je dokonalý doják, ktorý na mňa fungoval bezchybne. Snáď len na všetkej tej akcii ma štvalo, že pôsobí klaustrofobicky, jak keby ju komplet natočili v štúdiu pred zeleným plátnom. Takže to vyzerá tak, že postavy stoja v strede a uhýbajú sa všemožným predmetom, ale ani na chvíľu som nemal o hercov strach. Po akčnej stránke mi tu proste chýbal aspoň jeden vau efekt. Aspoňže CGI je špičkové a vizuál pekný. Takže celkovo je to veľmi vydarený žánrový mix s dobre funkčným zaujímavým fikčným svetom. 8/10. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné fantasy filmy miluji, a tak jsem se těšil i na Snivokraj. Příběh začal hezky, prostředí majáku se mi líbilo a Kyleovi Chandlerovi a Marlow Barkley to spolu ladilo jako otci a dceři. Pak přišel pro mě šok, nečekal jsem, že se to takto vyvine. A následně už skáčeme do Snivokraje. Nebylo to špatné, ale čekal jsem od filmu více, zajímavější a napínavější děj. Jason Momoa mi jako herec nevadí, mám ho celkem rád už od Hvězdné brány: Atlantidy, ale zde až moc přehrával a jeho výkon se mi úplně nelíbil. Přišlo mi, že se snažil napodobit Johnnyho Deppa a jeho extravagantní filmové postavy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě Netflix překvapil, protože film má krásné fantasy kouzlo díky vizuálně hudební stránce. Škoda, že si Jason Momoa trošku hraje Johnnyho Deppa, ale na druhou stranu Marlow Barkley byla docela dobrá. Některé nápady byly ve filmu opravdu na wau, ale jako celek mě to přišlo trošku ve stylu vlnobití, někdy mě to spláchlo, jindy nechalo na suchu. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vymazlený příběh o tom, jak najít svůj sen a zda je dobré jej vlastně hledat. Škoda jen, že je film   dějové neucelený, místy až kýčovitě přeplácaný. Vlastně by se dalo s klidem řící, že vizuální stránka je zde na úkor samotného příběhu, byť pointa nakonec byla a docela hezky vyvedená. Jason Momoa v pro sebe netypické roli Flipa neselhal, ale že by vyloženě zářil, to se také říci nedá. Naopak, Marliw Barkley v roli Nemo a Chris O Dowd v roli Filipa byli excelentní. Hudba hodící se. Za mne jako celek lehce rozporuplných 70%. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Toronte (Kanada) od 9. novembra 2020 do 5. februára 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama