Reklama

Reklama

Snivokraj

  • USA Slumberland (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá dívka Nemo (Marlow Barkley) s pomocí velkého stvoření, napůl muže a napůl netvora, cestuje do mystické země ve svých snech, aby hledala svého zmizelého otce. (TommyZR)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (116)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Netflix nabízí další na papíře poměrně originální fantasy se zajímavým vizuálem, kterou ale ničí jeho postavy a scénář. Momoa opravdu není Depp, a jeho herecký výkon, nebo spíš extrémní přehrávání, musí tahat za vajce každýho člověka aspoň trochu při smyslech. O'Dowd vás akorát uspí, a šíleně nesympatická policajtka, jejíž jméno si vůbec nepamatuju, mě potěšila vždy když zmizela ze záběru. Nejlíp ze všech tak vychází dětská herečka Marlow Barkley, která to ale sama pochopitelně neutáhne. Svět Slumberlandu funguje jak se mu zachce, a i když je to snový svět, kde zdánlivě žádná pravidla a omezení nejsou, tak pro účely filmu by to bylo docela fajn. Asi jsem na tohle už starej, ale radši se milionkrát znovu podívám na Burtona, než na tuhle nudu. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Solidní fantasy film s originálním nápadem. Bohužel místy pokulhávalo provedení, ať už to byl pitvořící se Jason Momoa stylizující se do hereckého projevu Johnnyho Deppa, nebo příliš málo využitý svět snů. Hlavní představitelka Marlow Barkley byla dobrá, jen to chtělo možná z její strany více emocí projevit. Postava Chrise O'Dowda byla ovšem parádní, jeho zpočátku nudný chlápek s klikami dozná pěkný vývoj, a tak nějak i dává vysvětlení, proč se někteří lidé chovají tak jak se chovají - prostě se jejich snové já neprobudilo. Prostředí bylo krásné, fantasy obrazy fungovaly skvěle, jen velká škoda toho promarněného potenciálu ve světě snů. ()

Reklama

tkey 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to jen kvůli Jeníkovi Momonů a vlastně to vůbec nebylo špatný. V dnešní době, kde se dělá jen remake, remaku spinoffu na základě tweetu je tohle vlastně pěkná změna. Jasně, ani tohle není 100 procent originál - ahoj Petře Panů, ale aspoň trochu originálního nápadu tam je. Navíc je tam pár méně či více skrytých lekcí i pro dospělé, takže nemusí rodičovstvo krvácet z očí při nuceném sledování hororu, jak Dipsy zase rve anténku Poo 🙂 ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"My name's Flip. This is the world of dreams... Slumberland." Takže, máme tu novinku od režiséra Ja, legendy a Constantinea, čo by sa len mohlo pokaziť? Nuž, je tu toho dosť... Síce je Slumberland vizuálne veľmi pekne spracovaný film, ale keď sa na to pozriem zo strany scenáru, tak je tu množstvo dier, ktoré vôbec nemuseli vzniknúť. Čo ja viem, napríklad Jason Momoa si viditeľne svoju úlohu užil, ale na druhej strane mi ani jedna z jeho hlášok neprišla vtipná alebo zaujímavá, väčšinu filmu som sa nudil, aj napriek tomu, že je to prekombinovaná omáčka, ktorá detské publikum bezpochyby zaujme (ale mňa to teda neoslovilo ani trochu). Príbeh je o cestovaní po svete snov a ja sám som sa niekoľkokrát pristihol, pri tom, ako sa do ríše spánku vydávam, ale napokon som to vydržal až do konca... Už nemám nič viac, čo by som k tomu dodal, dávam 4/10. "No dream lasts forever. Sooner or later, it's time to wake up." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francis Lawrence má zřejmě pro fantasy světy slabost. A musím se přiznat, že jsem za to moc rád. Snivokraj je totiž hezký film. Není to pecka, ale v rámci žánru je to určitě solidní záležitost. Škoda, že to fantasy prostředí snů se tu nedá úplně uchopit, byť místy nabízí hrozně hezké prostředí. A přitom to tu začíná filmově naprosto tradičně - jednou rodinnou tragédií. To si ty emoce k hlavním hrdinům uděláte hned, říkáte si. Na Jasona jsem si ale chvíli musel zvykat. stejně tak i na Chrise, který tu opět hraje jednoho ze svých domněle nudných týpků. Divák si pak po shlédnutí musí říkat, kde jsou ty časy, když se na scéně objevil Jack Sparrow a všichni okamžitě věděli, komu ten film patří. Dnes je to všechno komplikovanější, ale jak jsem řekl na začátku. Za každý fajn fantasy film jsem rád. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Toronte (Kanada) od 9. novembra 2020 do 5. februára 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama