Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín, čtvrť Prenzlauer Berg. Daniel je filmová hvězda zvyklá na úspěch. Jeho půdní byt je stylový, stejně jako jeho manželka a chůva, která má pod kontrolou děti. Všechno je tip top, a tedy připravené na to, aby odletěl na konkurz do Londýna, kde na slavného německo-španělského herce čeká role v americkém filmu o superhrdinech. Když vejde do místního baru na rohu a zjistí, že tam sedí Bruno. Jak se ukazuje každou další minutu, Bruno na tento okamžik dlouho čekal. A tak se tento věčně přehlížený muž – jeden z obětí znovusjednocení a gentrifikace bývalého východního Berlína – mstí. Daniel jako jeho cíl... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (36)

emma53 

všechny recenze uživatele

Nevím jak ostatní, ale mně to jako komedie rozhodně nepřišlo. Spíš psychologické drama. Byly tam chvilky, kdy to šlo nad rámec normálnosti, ale s tím jsem se lehce smířila. Jinak výborné, ano, výborné po konverzační stránce. Za mě by tam mohli vynechat hovor Západní versus Východní Německo i když v určitou chvíli to tam asi také mělo smysl nadhodit. Daniel i Peter se do toho perfektně obuli, za to jim určitě patří velká chvála a z nich si Daniel hned napoprvé vyzkoušel režijní porod. A to na výbornou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako milovník kvalitných dialógov, mám konverzačky celkom rád, takže potenciálne znel pre mňa aj Nebenan ako lákavý film. Ale napokon celé toto naťahovanie medzi Danielom a Brunom pôsobilo na mňa dosť iritujúco a nevkusne. Ten sliedič Bruno musí mať naozaj nudný život, keď nemá na práci nič iného, ako stalkovať svojho bohatého suseda. Už dlho ma nikto takto neiritoval, a to mám takéto zákerné postavy, ktoré väčšinou rozprúdia dej, celkom rád. Ale toto na mňa bohužiaľ akosi nefungovalo a nezdieľam to všeobecné nadšenie ostatných recenzentov. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tenhle "hospodský western", kde se utká západní star a zemitý východní týpek, má potenciálně spoustu vrstev (vztah west a ost, gentrifikace, povrchní glamour, samota), ale Brühl jako režisér i jako protagonista volí cestu líbivé karikatury. Dobře se na to dívá, ale moc to ve vás nezanechá, navíc v téhle přestřelce drtivě vítězí Peter Kurth svým mnohem uvěřitelnějším a niternějším herectvím. Hlavní hvězda z toho vyvázně paradoxně až moc lacino. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Daniel Brühl mě příjemně překvapil, usedl na režisérskou stoličku a hned na první dobrou to zvládl skvěle.. Příběh o setkání dvou mužů - bohatého a úspěšného herce se stárnoucím obyčejným chlápkem - v malém baru upoutal mou pozornost ihned, byla jsem zvědavá, co z toho vzejde.. Jedná se o vyloženě konverzační záležitost a komedií bych ji nenazvala, sice jsem se místy pousmála, ovšem mnohem častěji mě mrazilo.. Peter Kurth v roli souseda výborný, ty náznaky a zmínky o rozděleném Německu (Východní Berlín - Západní Berlín), o tajných službách, chování filmových hvězd, lži, přetvářka, nevěra, no bylo toho dost k zamyšlení.. Zajímavý kousek, stojí za to vidět.. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zde bych nepřeceňoval polaritu východ-západ; polarita chudý-bohatý i povýšený-ponížený, a především viditelný-neviditelný, je tu mnohem dominantnější. Nakonec ale oba pronásleduje stejný osud. A proto také se mají o čem bavit a o čem se dohadovat. Tím ovšem nepřestávají být sousedé, a nyní už nejen fyzičtí, ale i duševní. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)

Související novinky

Reklama

Reklama