Reklama

Reklama

Soused

  • Německo Nebenan (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Berlín, čtvrť Prenzlauer Berg. Daniel je filmová hvězda zvyklá na úspěch. Jeho půdní byt je stylový, stejně jako jeho manželka a chůva, která má pod kontrolou děti. Všechno je tip top, a tedy připravené na to, aby odletěl na konkurz do Londýna, kde na slavného německo-španělského herce čeká role v americkém filmu o superhrdinech. Když vejde do místního baru na rohu a zjistí, že tam sedí Bruno. Jak se ukazuje každou další minutu, Bruno na tento okamžik dlouho čekal. A tak se tento věčně přehlížený muž – jeden z obětí znovusjednocení a gentrifikace bývalého východního Berlína – mstí. Daniel jako jeho cíl... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Zde bych nepřeceňoval polaritu východ-západ; polarita chudý-bohatý i povýšený-ponížený, a především viditelný-neviditelný, je tu mnohem dominantnější. Nakonec ale oba pronásleduje stejný osud. A proto také se mají o čem bavit a o čem se dohadovat. Tím ovšem nepřestávají být sousedé, a nyní už nejen fyzičtí, ale i duševní. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Daniel Brühl letos do Karlových Varů přivezl svůj nenápadný, přesto sebevědomý a dynamicky natočený režijní debut a já musím uznat, že mě až překvapilo, jak mě to po nějaké chvíli chytlo. Myšlenkově bohaté konverzační drama s trochou humoru a mnoha překvapeními připomíná prakticky divadelní hru, odehrává se převážně v jedné místnosti v jádru s dvěma hlavními postavami a plyne velmi svižným tempem. Vlastně jsem docela zvědavý, na co se Daniel za kamerou vrhne příště. [KVIFF 2024] ()

Reklama

NIRO 

všechny recenze uživatele

To je mi překvápko - výborný herec výborně zrežíroval výborný "herecký film". Při úctě ke všem přicmrndávajícím, tohle je hlavně duet, který se v rytmu chytrého scénáře postupně roztáčí do festovních obrátek. Většinou humorných, tu a tam zamrazí... poměr je moc dobře vyladěný. Možná se Daniel Brühl nemusel bát dvou věcí: 1) Zasazení děje do jednoho prostředí - tu a tam ho celkem zbytečně opustí - kdyby zůstal v baru, byly by ony tekuté písky dusna ještě o něco hustší. 2) Je zbytečně manýrystické, že je Brühl Danielem: klidně se od toho mohl oprostit a prostě být nějaký obyčejný západoněmecký Helmut Fuchs nebo tak něco, fungovalo by to o špetičku čárečku lépe. Ale to jsou spíš drobnůstky, jako celek je to moc hezké, doufám, že DB bude dál rozvíjet i tuhle svoji kariéru, evidentně na to má. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Daniel Brühl mě příjemně překvapil, usedl na režisérskou stoličku a hned na první dobrou to zvládl skvěle.. Příběh o setkání dvou mužů - bohatého a úspěšného herce se stárnoucím obyčejným chlápkem - v malém baru upoutal mou pozornost ihned, byla jsem zvědavá, co z toho vzejde.. Jedná se o vyloženě konverzační záležitost a komedií bych ji nenazvala, sice jsem se místy pousmála, ovšem mnohem častěji mě mrazilo.. Peter Kurth v roli souseda výborný, ty náznaky a zmínky o rozděleném Německu (Východní Berlín - Západní Berlín), o tajných službách, chování filmových hvězd, lži, přetvářka, nevěra, no bylo toho dost k zamyšlení.. Zajímavý kousek, stojí za to vidět.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Povedená konverzačka, dobře zahraná nejenom Danielem Brühlem, ale i jeho filmovým protějškem Peterem Kurthem. Vysloveně objevným nebo strhujícím scénářem nedisponuje, ale šikovně udržuje zájem a zvědavost diváka a v druhé polovině dokáže i vytáhnout z rukávu esa, která změní perspektivu vnímání postav. Nejhodnotnější na filmu je Brühlovo autobiografické zobrazení jeho skutečného já, coby v Berlíně žijícího, globálně úspěšného německého herce. A střípků z jeho interakce coby celebrity s každodenním okolním světem. [KVIFF] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)

Související novinky

Reklama

Reklama