Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand pro mě vždycky byla neutrální. Její zpěv mě něják nebral a v těch pár filmech, co jsem s ní viděla, mě něják neokouzlila. Ve Funny Girl ale přece jen má svoje kouzlo. Ta role jí sedla. Příběh je celkem obyčejný, ale zpracovaný zábavně a na tak hrozivou délku to nenudí. Písničky jsou taky velmi dobré a některé chytlavé, takže mi budou znít v hlavě ještě dlouho. 4* ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vstupnými informáciami pred sledovaním tohto filmu bolo, že Williama Wylera považujem za veľmi dobrého režiséra, muzikál ako žáner neobľubujem, získanie Oscara nepredstavuje pre mňa relevantnú hodnotu a Barbru Streisand považujem za herečku predurčenú k audiovýstupom, aj to iba v prípade, že jej niekto napíše dobrú skladbu (napr. Memory). Film potvrdil moje obavy, pozeral som ho bez najmenšieho zaujatia, nepáčil sa mi scenár, neupútala ma ani jedna pieseň a tri hviezdičky som dal iba vďaka používaniu rýchloposunu vo chvíľach, kedy som začal byť podráždený. A vzťah Barbry s Omarom, podobne ako v inom filme s Redfordom považujem za manipuláciu s publikom. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že v 60. letech byli v Hollywoodu posedlí retrem, protože Funny Girl je přesně ten kýčovitý, kulisový, melodramatický muzikál, jaký byl natočili ve 30. letech. V podstatě Velký Ziegfield ve verzi z 60 let. A ještě ti herci. Omar Sharif ač jindy výborný herec zde působí jako slizký seladon, gambler a nakonec i zbabělec. A Barbra... na to její afektované herectví i zpěv jsem si dlouho musel zvykat, až tak že jsem uvažoval o 2*. No abych nekřivdil, začátek, kdy se bezelstně vtírá do divadla a mění Ziegeldovi scénář je vtipný a ke konci to kupodivu zcivilní včetně obou herců, stane se z toho solidní drama, které SPOILER překvapivě neskončí happyendem. KONEC SPOILERu. Pár písniček se mi taky líbilo, hlavně People, kterou jsem kupodivu odněkud znal. Takže 3* ano, ale do Wylera a nejvýdělečnějšího filmu roku 1968 jsem čekal trochu větší klasiku. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Úžasně hravý a dobře znějící muzikál s vynikajícím výkonem v podání Barbry Streisand. Jistá komediálnost a vzdor okolí je cítit z každého slova. Perfektně sestříhané, takže si můžete občas trochu vydechnout a současně se na celých dvou a půl hodinách nenajde žádné výrazně hluché místo. Navíc je Fanny výborně doplněna protipólně zaměřeným manželem, který slouží jako skvělá ukázka špatných vlastností a závislosti na pokeru.*** Ve zkratce: Příště to zazpívám bez toho polštáře. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Barbra Streisand jako hlavní hrdinka Fanny je okouzlující - vtipem, půvabem, zpěvem. Nevadí ani delší stopáž a pokerová vášeň jejího partnera Nickyho. Hlavní hrdinka přece musí trpět, jak říká Fanny. Její prostořekost připomíná podobné postavy - Lízu Doolittleovou nebo Vivian z Pretty Woman. I když si Fanny dokáže dělat před novinářin legraci z Nickyho prohřešku, na oslovení "slečno" reaguje jednoznačně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 1968 v New Yorku. (ČSFD)
  • Nejvýdělečnější film roku 1968. (Karlos80)
  • Původně měl být režisérem Sydney Lumet, ale byl nucen projekt opustit poté, co se dostal do sporů s producentem Rayem Starkem a Barbrou Streisand. (Puyi)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama