Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

První generace superhrdinů se skoro sto let starala o to, aby byl svět v bezpečí. To samé se teď očekává od jejich dětí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (65)

liskam 

všechny recenze uživatele

Docela, Docela dobrý. Čtvrtou hvězdu dávám za linku z třicátých let. Protože díky ní měla celá první řada spád a utíkala jako voda. Nečekejte klasickej Marvel, ani styl "The Boys" nebo "Watchmen", je to zase trochu něco jinýho, než na co jsme zvyklí. mě to ale v celku sedlo. Takže 4* a nějakejch 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zajímavě načrtnutý svět, kterým Mark Millar vzdává hold Mooreovým Watchmenům. Netflixácká novinka potěší krvavostí, ambicemi i úvahami nad výchovou (superhrdinských) dětí. Obsahuje morální dilemata, zradu i přesah do současnosti, kde znuděná mládež zoufale hledá své místo ve stínu déle žijících rodičů, kteří ví všechno lépe. Nejlepší linie je ovšem vzpomínání na rok 1929. Finanční krize a zrod superhrdinů, kde se hrstka nesourodých primadon vydává na cestu, která převrátí jejich dosavadní život naruby. Potenciál do dalších řad je obrovský. Josh Duhamel v životní roli. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To jsem zas jednou rozkoukal nějaký nový seriál na Netflixu a oni mi ho zruší? Důvody jsou zjevné, leč mě osobně to hodně mrzí a i když souhlasím, že obrovský rozpočet na Jupiterovi fakt vidět není a už u prvního dílu jsem se u velké akční scény hněval na zjevný green screen, i tak mě zaujal příběh a postavy (Joshe Duhamela jsem měl vždycky rád) a chtěl jsem vidět více (samozřejmě tím spíše po propíraném obřím cliffhangeru, na který nikdy nedostaneme rozluzlení??). Od Millarworldu jsem nic moc nečekal, hlavní postavy v superhrdinském outfitu vypadají jak barevní panáci z komiksů, ale fakt jsem nečekal, že to skončí tak brzy jako Dark Universe od Universalu před pár lety. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Táta Úžasňák skutečně mele Duhu a je natolik kýčovitě slizce supersprávňácký a morálně ukokotvený, až se vám při pohledu na něj svévolně zasouvá do prdele pravítko, škrtí vás pyjonýrský šátek, ze stromu na vás zoufale mňouká uvízlé koťátko a vedle televize se úchylně chichotá Eman Cunt, přičemž každou chvíli rozevře sepraný šedý baloňák se sqrnami od jogurtu a přímo před xichtem vám zabambelá kategorickým imperativem. Děsivé až xblití! Nasraně druhé se však zase jednou objevila ne až tolik rakovinotvorná omalovánka pro dyslektiky, laděná Mrvelu navzdory do Uočmenů a Dérdebila, s alespoň trochu komplexním a docela záživným dějem a s odkazy na doby vzniku prvních berliček pro mentály, která není prvoplánovou reklamou na rasistické protěžování negrů ani zjevným podprahovým programovačem Marxjugend na nové světopořádky.  A co na to hloupé děti a dospělí rozbíječi atomů krumpáčem? „Eeeeeeee, nuuuuda, pořád to někam skáče, dělá mi to bordel v müsli a nemá to ani vesmírnou Bubuhlavu, ani Kapitána Senegala, ani nemenstruující Pičwandu, a dokonce ani jediného agenta světospásné organizace s názvem S.erious H.omo I.diots E.liminating L.earning and D.iscretion. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Inu Netflix se stále snaží o další napodobitele Umbrella Academy a zatím marně. Přitom Jupiter's Legacy má předlohu od Marka Millara (Kick-ass, Wanted, Kingsman), což je autorská podpěra, kterou by jim kdejaká jiná komiksová show záviděla. Bohužel však došlo opět k určité Netflixárně a předloha se ohlodala na základní "jakžtakž" funkční kostru (Josh Duhamel se fakt snaží!) a druhou půlku si pro jistotu vymysleli úplně. A škodí to tomu. Jak zbytečná natahovanost, neschopnost prodat vedlejší postavy (všichni se chovají na pěst), tak opulentní akce... která prostě opulentní není a připomíná kolikrát dvacet let staré seriály. To je vlastně perfektní příměr. Jupiter's Legacy působí tak trochu jako komiksový otloukánek z dvacet let staré historie. A to není nejlepší vizitka. Přesto by mě zajímalo, jak by to tvůrci po povedeném finále vedli dál, tak třeba na druhou sérii dojde. ()

Galerie (213)

Zajímavosti (2)

  • V první epizodě popíjí Sheldon Sampson (Josh Duhamel) v jedné ze scén české pivo Pilsner Urquell. (EMMY)
  • Proměnit Tylera Manea v Blackstara zabralo vždy asi tři hodiny. (ČSFD)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Reklama

Reklama