Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

První generace superhrdinů se skoro sto let starala o to, aby byl svět v bezpečí. To samé se teď očekává od jejich dětí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (65)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Inu Netflix se stále snaží o další napodobitele Umbrella Academy a zatím marně. Přitom Jupiter's Legacy má předlohu od Marka Millara (Kick-ass, Wanted, Kingsman), což je autorská podpěra, kterou by jim kdejaká jiná komiksová show záviděla. Bohužel však došlo opět k určité Netflixárně a předloha se ohlodala na základní "jakžtakž" funkční kostru (Josh Duhamel se fakt snaží!) a druhou půlku si pro jistotu vymysleli úplně. A škodí to tomu. Jak zbytečná natahovanost, neschopnost prodat vedlejší postavy (všichni se chovají na pěst), tak opulentní akce... která prostě opulentní není a připomíná kolikrát dvacet let staré seriály. To je vlastně perfektní příměr. Jupiter's Legacy působí tak trochu jako komiksový otloukánek z dvacet let staré historie. A to není nejlepší vizitka. Přesto by mě zajímalo, jak by to tvůrci po povedeném finále vedli dál, tak třeba na druhou sérii dojde. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně hodně těžké na hodnocení. Hlavně z toho důvodu, že kdybych viděla před měsícem, napíšu tohle: naprosto skvělá show o hrdinech, která nikam sice nepospíchá, ale zároveň jí nic nechybí. Sice trochu civilní, ale to zase tolik nevadí. Navíc poslední dva díly byly napínavý jako kšandy, nechaly mě s milionem otázek a cliffem jako prase, kdy se ukáže, že nic nebylo tak, jak to na první pohled vypadalo. No, jenže já viděla teď, takže bych napsala tohle: show s milionem otázek, ale jenom stovkou odpovědí a konec, kterej vyprudí je ta nejstrašnější věc pod sluncem. Ale střízlivým pohledem člověka, kterýmu to je líto napíšu: škoda, mě se to líbilo... ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tom myslet. Jestli ty obleky jsou schválně papundeklové a v pravdě od Millara a showrunnera DeKnighta (Spartacus, Daredevi) jsem čekal něco jiného. Současná linka plná věcného moralizování je nudná, moc se tam neděje a konec, kdy se jen odhalí hlavní záporák je anti-klimatický. Ještě, že je tu v podstatě druhá linie z 30. let, kdy se pomalu dozvídáme, jak k superhrdinským schopnostem přišli, celá linie s výpravou na lodi na tajemné koordináty má alespoň trochu nádech dobrodružství ve stylu Indiana Jonese nebo King Konga, byť kdo jim schopnosti dal, je zas neurčité. 5/10 ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Je to průměr. Něco mě bavilo, něco méně. Většina postav je mi hrozně jedno a to je špatně. Dějová linka v přítomnosti je strašně prostá a vlastně se v ní nic moc nestane. Dějová linka v minulosti byla sice o poznání dobrodružnější, ale v konečném důsledku byla taky prostá a nic extra se v ní nestalo. Což se dá říct i o finále série. Jako není to úplně blbý a vyložených nesmyslů se nedočkáme, ale není to tak úplně zábavný a zajímavý. Díky docela rozumné stopáži to naštěstí příliš nenudí. Vizuálně seriál vypadá taky dost dobře. Nejsou to sice The Boys, ale vizuálně je to určitě nadprůměrné. Seriál bych asi doporučil jenom v případě, že nemáte co jiného sledovat, ale rozhodně to nejsou žádní Watchmeni, The Boys ani se to nepodobá žádnému "jinému" superhrdinského seriálu. Je to zkrátka něco jiného svým vlastním způsobem, ale bohužel zcela průměrného. 3* 50% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Superhrdinský seriál, ktorý si svoju serióznosť chce vybudovať na "rádoby" psychologizácii hlavných hrdinov. Tá sa prejavuje patetickými a nudnými táraninami o všetkom možnom. Najotravnejšou postavou je superhrdinská feťácka dcérenka pri ktorej som si želal nech sa už prefetuje niekam do psej matere, nakoľko scény s ňou boli hrôzostrašné. Tvorcovia klasicky do prvej série "narvali" viac otázok než odpovedí, ale tie odpovede sú mi dosť ukradnuté. Línia z 30. rokov však bola dosť príčetná a keby seriál bol čisto o nej, neváham ísť s hodnotením vyššie. Takto iba za biedne a patetické tri hodinkové cibule. (9.5.2021) ()

Galerie (213)

Zajímavosti (2)

  • V první epizodě popíjí Sheldon Sampson (Josh Duhamel) v jedné ze scén české pivo Pilsner Urquell. (EMMY)
  • Proměnit Tylera Manea v Blackstara zabralo vždy asi tři hodiny. (ČSFD)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Reklama

Reklama