Reklama

Reklama

Britská armáda pověřuje během druhé světové války skupinku ošlehaných vojáků zakročením proti německým silám daleko za nepřátelskou linií. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (216)

tron 

všechny recenze uživatele

Živo si pamätám, ako bol v deväťdesiatkach Ritchie obviňovaný z toho, že je anglický Tarantino. Kruh sa uzavrel o niekoľko desaťročí neskôr, keď natočil svoju verziu Nehanebných bastardov. Ja som bol spokojný. Plno dobrej a vynaliezavej akcie (pomerne atypicky je pod látkou tohto razenia podpísaný sám pán slávny Jerry Bruckheimer). Hoc má film až dve hodiny a nie vždy šľape ako švajčiarske hodinky, pocit vnútornej dynamiky mu dodáva chytľavá hudba Christophera Bensteada. Scenár je sám osebe šialený. Vraj vznikol na základe skutočných udalostí. Netrúfam si vyjadriť sa k tomu. Henry Cavill tomu veľa dáva, ale samého ma prekvapilo, že je relatívne nevýrazný napriek tomu, že celý čas nezlezie z plátne. Akoby v príbehu bol a zároveň nebol. Ešte viac sa mi páčil Alan Ritchson, ktorého som si v posledných rokoch obľúbil ako Jacka Reachera. Dobrí boli tiež Babs Olusanmokun, Eliza González a prekvapivo démonický Til Schweiger. Naopak, väčšina Cavillovej posádky nevýrazná a zameniteľná (Golding, Tiffin, Pettyfer). Ustavičné kosenie nekonečných zástupov náckov časom prejde do monotónnosti, ale akonáhle sa to stane, vytasí Ritchie nejaký šťavnatý nápad, ktorým to oživí. Niekomu sa nebude páčiť, že partička je poňatá temer ako neohroziteľní Supermani (ehm), ale mne sa to páčilo, mám slabosť pre filmy, v ktorých zlo ťahá v podstate od prvých chvíľ za kratší koniec. Ak toto stálo naozaj len 6O miliónov, dole klobúk. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Připadalo mi, že tu Ritchie popírá sebe sama a snaží se hrát si na Tarantina. A to mu nesedí. To, co je pro ritchiovky charakteristické, tu jednoduše chybí, takže pokud se chystáte na kulometný střih, kopu hlášek a sarkastický černý humor, nechte si zajít chuť. Zůstala jen dobře natočená a slušně zahraná instantní válečná akčňárna, která snadno zapadne mezi podbně laděné filmy. Navíc tu až zoufale chyběl erkový rating. Pár potůčků krve tu sice vyteče, ale k tomu, aby si člověk řekl "To je teda nářez!" to má na míle daleko. Velké zklamání. 50% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Film/"pilot" zachycuje čistě průběh jedné "neschválené, nepovolené a neoficiální" válečné mise a ze začátku vypadá jako lehký odvar z Hanebných panchartů, aby postupně Ritchie zatopil pod kotlem – hlavně v dlouhé, dynamické závěrečné akci (byť se z většiny stejně skládá z diskutabilně legráckého popravování nicnetušících nácků). Pofidérní nadhrdinové (i herci) si to užívají, jenže hlubší charakterovou vlastností nedisponují; hodně dopředu je přitom žene nápadná "westernová" hudba. Lepší 3 * ()

campix 

všechny recenze uživatele

Není se ani divit, že s tou kadencí jakou aktuálně Guy Ritchie točí svoje kousky se čas od času setkáme s vyloženě průměrným až podprůměrným filmem. U Ministry of Ungentlemanly Warfare mě to ale mrzí o to víc, protože se jedná o dobový válečný film zasazený do druhé světové války a inspirovaný skutečnými událostmi. Téma pro mě jako dělaní. Nicméně Ritchie látku buď nedokáže tolik prodat nebo není dostatečně nosná. Cavill ačkoliv je to sympatický chlapík, tak jeho star power bohužel není taková a zbytek obsazení jsou buď nudní lidé nebo lidé, kteří stále čekají na nějaký větší průlom. Obecně trošku nemasná neslaná a asi i trošku odfláklá záležitost. Alespoň se tohoto dojmu nemohu zbavit. ()

Mrkvič

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do historie od Guye Ritchieho.  Ten chrlí jeden film za druhým. U Poštmistra jsem si docela spokojeně pochrochtával. Jack Reacher, Superman/Zaklínač a nebo jako vždy skvělý Til Schweiger. Spousta okolních postav ale tolik charisma neměla. S dějem, akcí a humorem je to podobné. Místy hodně dobré, ale z větší části takový průměr. Škoda, že film nejvíce válel hned v první scéně, kde byly jen postavy Cavilla a Richsona jako "opilých" námořníků. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (28)

  • V celém filmu se v německých dokumentech a nápisech objevují závažné překladatelské a gramatické chyby. (Johnny.ARN)
  • Během německého náletu nad Londýnem pobývá premiér Winston Churchill (Rory Kinnear) ve své oficiální rezidenci na Downing Street 10 v Londýně a riskuje, že bude při bombardování zabit. Během války, a zejména během náletů, Churchill a všichni důležití britští vojenští a vládní zaměstnanci pracovali a spali v obrovském komplexu podzemních krytů v Londýně. (Johnny.ARN)
  • Duchessa a různé další lodě ve filmu, jako například remorkéry, se zdají být o dost novější nebo modernější, než bylo ve 40. letech běžné. (Johnny.ARN)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

Novinka Guye Ritchieho nabírá parádní obsazení

03.02.2023

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) je v posledních letech neuvěřitelně produktivní. Od roku 2019 poslal do kin pět filmů, šestý se začne točit za měsíc, v záloze už má… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama