Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodina, láska, smrt i katastrofa, která doslova visí ve vzduchu. Absurdní komedie režiséra Noaha Baumbacha, nominovaného na Oscara. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (138)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Už se párkrát v historii stalo, že se román s pověstí neadaptovatelnosti dočkal důstojné či více než důstojné adaptace. A Bílý šum Noaha Baumbacha…. mezi ně patřit nebude. Výsledek sice není rozhodně není tragédií a Baumbach i díky výtečnému obsazení nezvládne potopit solidní základ, adaptovat román s filosofickým přesahem a sázející především na myšlenkové pochody nejde očividně s kompromisy ideálně zpracovat. Dost možná ani bez nich. Výsledek je ovšem dostatečně zajímavý, aby mohlo dojít k zajímavé úvaze nad tím, co by Baumbach udělal například s adaptací Kdo chytá v žitě…. ()

zdarecsranec 

všechny recenze uživatele

Baumbach měl stejně jako jiní jeho filmoví kolegové potřebu ulovit si svého klasika mezi americkými postmoderními spisovateli, jejichž romány se často pyšní svou náročnou čitelností a nesrozumitelností pro čtenáře, natož pak snad neadaptovatelností pro filmaře, ale ono to přeci někdy jde, ač se vždy nejedná o takové nepopiratelné až hmatatelné zjevení jako Andersonovo Inherent Vice. Baumbach však na stará kolena ukázal, že je sebejistý filmař a dokáže si pohrát s experimentální látkou zadání, jež si předsevzal, a necyklí se tak ve své komfortní zóně allenovských tragikomedií, o čemž svědčí v následujícím roce plánovaná Barbie (samozřejmě u hlavního kormidla bude v tomto případě Greta Gerwig). Jedná se tedy jistě o zdařilý film, který by tento rok v americkém mainstreamu těžko hledal konkurenci (možná Dominikova Blonde?), kdy se tvůrcům podařilo v úžasných barvách a s pomocí skvělých postav (obzvláště těch menších, jako obědvající universitní sbor pedagogů) ve zvláštním nervózním rytmu a v paranoidní nejisté atmosféře skutečně dobře adaptovat komplexní román. Počin je ve výsledku jistě přijemně koukatelný, vtipný a zábavný, nicméně i tak pro standartního předplatitele Netflixu zřejmě nestravitelný. Přitom celková message jasná a srozumitelná, ač nutně oproti předloze jistě dosti zjednodušená. Titulková sekvence s LCD Soundsystem už je jen tou nejpříjemnější tečkou na konec. ()

Reklama

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem býti velkorysým a dát tři, ale vlastně se mi nechce. Vizuál fajn - trochu mám pocit, že to poslední dobou píšu u každý recenze a že vizuál začíná přebírat slovo nad zbytkem tak nějak obecně. Jinak si to hraje na jakousi hipsteřinu a vůbec jsem se nechytal… chvílemi už to vypadalo, že opouštíme rádoby inteligentní chaos plný rádoby intelektuálního humoru mezi řádky, ale stejně to tam dřív nebo později klouže zas a znova a je to zábavné asi jako zarputilý absolvent gymnázia u vědomostní hry na party plné přiopilých pankáčů. Buď se bavme bez snahy být zbytečně chytrý, nebo se přesuňme na party gymnazistů a bavme se tak, aby to padalo ve správnou chvíli na úrodnou půdu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Na striedavo vzrušujúcom a vyčerpávajúcom pokuse Noaha Baumbacha skrotiť komédiu smrti Dona DeLilla ,,Bílý šum" je veľa čo oceniť, v neposlednom rade odvážny duch a ambície, s ktorými sa scenárista a režisér a jeho herci vrhajú do zložitého materiálu. Ale len málo v tomto epizodickom šialenstve zasiahne cieľ tak dobre ako divoká sekvencia titulkov. 6,5/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film střídal pasáže, kdy mluvili stejnou řečí jako já s těmi, kde mluvil řečí úplně jiného kmene. A přesně to ovlivnilo nejvíce moje hodnocení v momentě kdy jsem dialogům a chovaní hlavních hrdinů rozuměl mě film přišel velmi atraktivní a zajímavě podaný, v momentě kdy to bylo opačně jsem jen čekal na změnu pasáže. Adam Driver je tradiční kvalitka a filmřaský se taky jedná o povedenou práci. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Počas nakrúcania filmu náhle zomreli až traja členovia štábu. (Arsenal83)

Související novinky

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

George Clooney spojí síly s Adamem Sandlerem

15.12.2023

Čeká nás dosud nevídané spojení. Oblíbení herci George Clooney a Adam Sandler se vůbec poprvé společně objeví na velkém plátně díky novému filmu vznikajícímu pod hlavičkou streamovací služby Netflix.… (více)

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

07.09.2022

The Acolyte, nadcházející Star Wars seriál zasazený poprvé do období dávno před prequelovou trilogií v éře tzv. High Republic, nabírá další hvězdnou posilu. K dříve oznámené Amandle Stenberg … (více)

Reklama

Reklama