Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (254)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tohoto seriálu mají velký talent na to budovat mysteriozní (mnohdy až uhrančivou) atmosféru, ale už horší to mají s jakýmkoliv vyprávěním. Měli to tak u Dark a mají to tak i zde. Námět musí zaujmout každého, kdo má rád tajuplné věci. Navíc díl za dílem tomu chcete mermomocí přijít na kloub. Po prvním díle Vám ale musí být jasné, že tohle standardní vyprávění rozhodně nebude. Vše tu je zaobaleno do nelogických a mnohdy i nesmyslných scén, které mají budovat a budovat a tak budují a budují, ale obsahově jsou prázdné jako nepopsaný list papíru. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Chápem, že pre niektorých to muselo byť sklamanie, lebo seriál ide pomalým tempom. Ale práve to pomalé tempo, ktoré vedie k šokujúcemu koncu, je to, čo definovalo aj Dark. Takže pre mňa ako veľkého fanúšika Dark bol aj toto jasný zásah. Vysoko kvalitné technické spracovanie, dokonalé "mystérium", toľko tajomna a toľko postupne nie zodpovedaných, ale naopak nových vyvstávajúcich otázok, to sa len tak nevidí. Téma Matrixu či Trinástej komnaty perfektne moderne prepracovaná, natoľko aby bolo jasné, kde bola inšpirácia, ale aj natoľko, aby to malo svoju vlastnú identitu. Veľká preveľká škoda, že to nedostalo šancu ako Dark. Jasné, bolo to nezrovnateľne drahšie ako Dark, ale keď si pomyslím, na koľko stupidýt ponecháva Netflix stále rozpočet, tak toto aj po vlažnejšom prijatí malo jednoducho pokračovať. Zámer tvorcov bol jasný, tri série, ako pri Darku, žiadne umelé naťahovačky, tak prečo to uťať v najlepšom? Keby existovala šanca aspoň sa dostať ku knižnému spracovaniu, tak ju beriem všetkými desiatimi, lebo chcem vedieť, čo, prečo a ako. Viem zapojiť fantáziu a nechať si prehrať možné dôvody toho všetkého, ale koniec je veľká neznáma, ktorú pozná len autor a ja sa nikdy k nemu nedostanem. Fuck Netflix. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféra lodi byla parádní, to se musí nechat. Dokázal jsem si tu představit duchy, ufouny či tajnou vládní organizaci při jedno z mnoha experimentů. Stejně tak mě bavil mezinárodní casting, kterému velela Emily Beecham. Tu bych sice raději viděl podřezávat krky někde v Badlands, ale člověk musí vzít zavděk tím, co se nabízí. Nicméně první trhlina přišla už na konci druhého dílu. Sice to byl vlastně jen okamžik, ale i ten napověděl určitou charakteristiku vyústění. No a přibližně od druhé poloviny série mě to postupně přestávalo bavit víc a víc. A to je docela paradox, protože tempo nabralo na obrátkách a bylo se pořád na co dívat, ale i když se Baran bo Odar snažil pořád motat divákovi hlavu a tvářit se u toho strašně tajemně, to kouzlo první čtyř dílů vyprchalo. Úplný konec pak už nepřekvapil vůbec, protože i méně zkušený divák něco podobného čeká. Nicméně i přes určité zklamání případné druhé sérii ze zvědavosti šanci dám. 60% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tímto seriálem jsem si vzpomněl na Ztracené a taky na to, že mám tento žánr moc rád. Je velká škoda, že měl nejspíš Netflix až přemrštěné očekávání a zbytečně to po první sérii zařízl. Je sice pravda, že původně vás to namlsá na trochu jinou atmosféru než ta co by z toho vznikla, ale pořád to má kvalitní zpracování a já prostě doufal, že se dovím víc. Konec ale naštěstí trochu uzavírá alespoň tu první sérii, takže nebudete tak moc nasraní. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po třech hodinách jsem si vyhodnotil, že dalších pět do toho fakt neinvestuju. Řemeslně kompetentní mysteriózní show, která mě ale VŮBEC nebaví. Nebaví mě postavy, nebaví mě ta záhada, nebaví mě, jak se to bere posraně vážně, a je mi úplně jedno, co se tam bude dít dál a jak to skončí. Jestli se z toho vyklube něco geniálního, dejte mi vědět, ale v tenhle moment se dál trápit nebudu. Přitom z hlediska námětu jsem pro tohle naprosto 100% cílová skupina, achjo. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Po zrušení nakrúcania druhej série sa v magazíne Forbes objavila kritická analýza obviňujúca Netflix, že aktívne kradne divákom čas: "Je to úprimne vyčerpávajúce, a ak je to pre divákov také vyčerpávajúce, musí to byť desaťkrát vyčerpávajúcejšie pre showrunnerov a hercov. Netflix sa stáva cintorínom plným mŕtvych seriálov s nedokončenými závermi. Niečo sa musí zmeniť.“ (Arsenal83)
  • Na konci epizódy zaznie skladba "The Killing Moon" od kapely Echo & the Bunnymen. (BROKEN_)
  • Jde o první projekt, kterému Německý filmový fond udělil maximální finanční částku 10 milionů eur. (HanzoBureshi)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama