Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel střední zahradnické školy je odvolán kvůli facce, kterou vrazil drzému žákovi. Ředitelovi příznivci v tom ale vidí pomstu jeho konkurentky a požádají o pomoc ombudsmana Aleše Pelána (L. Vaculík). Copak úspěšnému řediteli jeden pohlavek zničí kariéru? (Česká televize)

Recenze (42)

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ je jednoznačně inspirován případem z roku 2015, o to větší mám obavy, jak se to bude vyvíjet v reálu, když v seriálu z ředitele udělali defraudanta a nenažraného prospěcháře, což - jak to vypadá - ředitel ze skutečné kauzy nebyl. Zajímavější a více k zamyšlení by příběh byl, kdyby ponechal scénárista status quo, tj. pouze pohlavek zezadu a následnou reakci, včetně náznaku politických her. Pak by bylo na diskuzích, zda reakce byla přemrštěná, jak se k tomu stavět, a podobně. Tím, že do hry zapletl kriminální pozadí s osobními zájmy ředitele & Co. a mysogynní šovinistický leitmotiv v podobě chlapského gangu (nejen toho na zahradě), sice udělal příběh šťavnatějším, ale sporný motiv facky se tak stal bezvýznamným, neboť pak už šlo čistě o jednoznačný a odsouzeníhodný kriminální čin, což odsunulo problematiku fyzických trestů v příběhu úplně na vedlejší kolej. ()

LexBarker odpad!

všechny recenze uživatele

Za to jak tvůrci zatočili v tomto díle s pravdou dávám odpad. V reálu slušný chlap a schopný ředitel z Prahy 8 M.K. je zde vykreslen jako šovinistické arogantní prase, které se navíc podílí na rozkrádání obecních peněz a z toho spratka, kterého doma nenaučili slušnému chování a který učitelům do očí říkal ať jdou do prdele a byl naprosto nezvladatelný, je v podstatě normální dospívající kluk, který jen narazil na agresora za katedrou... Aneb jak by řekl Postráneckého generál z Černých baronů : ,,Chce se mi zvracet." ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač subjektivně, tak s pocitem, že naprosto objektivně- tohle je fakt od A do Z výborný. Jasně, občas je to lehce teatrální (hádka v tenisové hale například), ale ani tyhle momenty na mě nepůsobí rušivě. Jana Čenského jsem naposledy chválil za Princové jsou na draka a podruhé to udělám dnes- ta role mu sedla jako ulitá. Volba Lukáše Vaculíka a Pavla Řezníčka málem prorocká. Výborný i všechny další atributy. Tohle je vydařenej projekt. 👍 P.S.: Ta moje pozitivní, zatím de facto bez výjimky nadšená hodnocení se vztahují pouze a jen k audiovizuálnímu zážitku. Nezamýšlím se nad tím, že mají příběhy reálné předobrazy a dochází v nich k pozměňování, nebo překrucování reality. Domnívám se, že všechny příběhy, které jsme zatím v rámci seriálu Ochránce sledovali, se dají zobecnit- vztáhnout na více škol, školských zařízení, rodin, dětí… Je ale pravda, že ty závěrečné titulky vypovídají o opaku. Připomínají, že jsou jednotlivé díly div ne rekonstrukcí skutečných, konkrétních kauz. A tady by mohl nastat problém. Vnímat tento seriál touto optikou, asi by se mi opravdu nemohl tak líbit, to připouštím. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O poznání slabší díl, především kvůli tématu. Facka a vyhazov ředitele byly podány jako politické hrátky, ale ten konkrétní případ autoři neřešili, neboť se vrhli právě na politiku. Pavel Řezníček a jeho "jojo, jasný jasný" je skvělý, ale takto by se prostě neměl chovat. Navíc jak autorům docházel dech s dějem, přišla na řadu nemocnice a autoškola. Filmařské řemeslo skvělé, postavy fajn, ale scénář dnes trochu pokulhával. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jiný díl, u kterého mě trochu zklamalo, že je spíš černobílý narozdíl od těch předchozích. Taky to byla víc "detektivka", tím se to taky lišilo. Osobně jsem myslela, že to bude o facce z frustrace a bude se řešit především ona, ale nebylo to tak. Jan Čenský si určitě zaslouží palec nahoru. Tohle mu sedí víc než nekonečné Ordinace. A tím myslím smysluplné role, kde je co hrát. Ano, i čtvrtý díl, přestože mám výhrady, líbil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Objekt zahradnické školy je ve skutečnosti Socioterapeutická farma v Psychiatrické léčebně Bohnice. (Brain)
  • Tato epizoda se natáčela ve městech Louny, Kladno a Slaný. Také se točilo na kopcích Českého středohoří – Oblík a Raná. (Trajektt)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno