Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (127)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

A mě osobně se to teda líbilo už od začátku. Má to dobrý příběh , myšlenku , která tu ještě nikdy nebyla (co kdyby za náboženskými zázraky bylo více) i zpracování. Je pravda, že triky jsou někde na úrovni nějakého céčkového hororu, ale zase hold každý nemůže být a nechce být James Wan. Bohužel se hold nepodařil konec spoiler kdyby ten kostel podpálila  i s nima třeba bylo by to lepší a mělo by to pointu takhle to vyšlo na prázdno. 80 procent ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten scénárista....Titidopuli.......Titentudopole... budem mu říkat Ňak. Tak tenhle ten Ňak se rozhodnul že od psaní si odskočí k režírování a dopadlo to jako skoro vždycky tragicky. Morgan je možná zvyklý hrát v horších sračkách, ale marně sem se domníval že mu v posledních letech přece jen krédo trochu vzrostlo a nemusel by se topit v žumpě. Přitom má za sebou výtečnou Kletbu z temnot takže by člověk věřil, že u hororu nesáhne vedle. Unholy má solidní námět a skoro investigativní atmosféru. Morgan v roli zneuctěného novináře vlastně skoro sám drží film na hraně sledovatelnosti. Jak říkám, námět je super, ale vše kolem je špatně. Režisér absolutně nezvládá udržet film pohromadě, efekty jsou příšerný, hlavní příšera je komická a její "svatá" verze je jako to sluníčko z Teletubbies. Když se její nesvatá verze pustí do bitky s Morganem a režisér použije zpomalovačku, už sem jen čekal kdy Morgan přeskočí stůl který po bubákovi hodil a začne po něm pálit z devítky. Občas to má nádech solidní atmosféry, 3 lekačky jsou infarktový a miluju souboj boha s ďáblem a od doby co jsem se oženil v kostele tohle téma můžu opravdu hodně. Ale režisér veškeré nadějné pasáže vzápětí degraduje svým příšerným režijním umem a zkázu dokonají totálně směšné efekty. Má to svoje místa, Morgan je dobrej, ale tohle chtělo úplně jinýho člověka na režijní stoličce a praktické efekty místo laciného CGI. Uf a to jsem se tak těšil. 30% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový mainstream horor Unholy, který produkoval Sam Raimi bohužel za moc nestojí, je to taková konzumní mainstream relativně hezky natočená hmm nuda.Film šel v USA do kin, tak potěší fakt, že se nejedná o vyloženě lacinnou záležitost a z herců pár jedinců může potěšit Jeffrey Dean Morgan, jehož postava však příliš nezaujme.Hudba mě příliš nezaujala, lekačka se povedla snad jen jedna, atmosféra příliš nestrhne ( většinu času se to bohužel neodehrává ani ve tmě), takže bát se zde opravdu nejspíš nikdo nebude. Vzhled samotného ducha Panny Marie především v závěru je lehce creepy, tak alespoň to když už nic. Škoda, že se to více neutrhlo z řetězů (bodycount je nízký) strašení je málo a není příliš efektivní a chvílemi se to docela táhne. Hodinu po skončení už nevím, o čem to bylo, tak snižuji. 4/10. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Ve finále neurazilo, ale ani nijak zvlášť nebavilo. Zápletka zní slibně a jednoznačným kladem je ústřední herecké duo, jak J.D. Morgan tak Cricket Brown jsou totiž obsazeni parádně, jakkoli prvně jmenovaný trochu jede Clooneyho naklonovaného do Downeyho juniora. Problém ale je, že film úplně neví, čím chce vlastně být, takže střídá lekačky, depky, morality i profesní novinářské sondy - a nic neudělá pořádně. A samozřejmě chyběly peníze, podtaktované jsou triky, stopáž i (nejspíš tím pádem) scénář. Celkem škoda. 50 %. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Teolog se na to nepodívá, nevylučuje se, že bude pohoršen. Hororovým divákům nebude po chuti přemíra náboženských motivů. Novinář Gerry Fenn (Jeffrey Dean Morgan) se v novinářských kruzích netěší zrovna dobré pověsti. V rámci svého honu za senzačními novinovými články z oblasti záhad je schopen vydávat osobně zkonstruované podvrhy, což se pochopitelně podepsalo na jeho upadlé kariéře. V zapadákově jménem Banfield v Nové Anglii se začnou ale dít nevídané nadpřirozené léčitelské zázraky spojené se zjevením Panny Marie, čehož může využít k opětovnému nastartování role senzačního pis(s)álka. Na svých bedrech nyní bude mít objasnění záhady táhnoucí se dvě století. V titulní roli zarostlý Jeffrey Dean Morgan a Sam Raimi coby produkční záštita - to je hodně dobré divácké lákadlo pro ne už tak hodně dobrý horor. Ačkoliv má film celkem přijatelnou technickou stránku, co po stránce speciálních efektů nedělá ostudu, režijně příliš ničím nevyniká, nevyleká a exkurze plná kostelních řečí je po nějaké době otravná. Evan Spiliotopoulos je dalším ze scenáristů, co zatoužili po vlastními silami natočeném filmu. A je znát, že chce být ve svém režijním debutu odlišný, což je jistě záslužné, ovšem sto minut náboženství je podáváno suchopárně, většinou i hororová gradace vázne. Vedlejší postavy působí zhusta protivně - Cricket Brown v roli stěžejní a médii i církví oslavované dívky, co rázem zázračně slyší a mluví po božím zásahu, nikterak neokouzlí, o moc lépe na tom není ani Katie Aselton, William Sadler a Cary Elwes. Výsledný pekelný bubák toho moc vražedného nepředvede, občas juká ze všech absurdních pozic a motá se po scéně, no, alespoň korigoval náboženskou přebujelost. Finále/finální zúčtování na hranici podprůměru. Gore nulové. Oproti tomu se mně líbilo, že se film neodehrával ve tmě, takže taková hororová změna. Jeffrey Dean Morgan je spolehlivá jistota, technické parametry přijatelné a režijně slabší a nevýkonné. 6/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)
  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)

Reklama

Reklama