Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

A trailer vyzeral tak skvelo... Často sa rozčuľujem ako kazia trailery samotné filmy, a tu naopak treba strihača traileru naozaj pochváliť. Presvedčil nielen mňa, ale určite aj mnoho divákov po celom svete, že nás čaká konečne zaujímavý horor. A prd... Nudný, príliš ukecaný film, ktorý ani nevystraší, ani neinšpiruje, ani neprekvapí... Ničím... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet dobrý, mám rád filmy kde sa mihnú čarodejnice. Dejová linka nebola najhoršia, ale zase ani žiadne terno. Hororových prvkov bolo strašne málo, človek to môže pozerať so zívaním, pred spaním a nepreberie ho k životu ani jedna scéna. Jediné pozitívum je slušná maska čarodejnice. Nič viac. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Mestečko Banfield v štáte Massachusetts sa stane svedkom niekoľkých zázrakov potom ako novinár Gerry Fenn prichádza na miestnu farmu prešetriť nahlásený prípad mrzačenia domácich zvierat. Nakoľko tuší že tento príbeh by sám o sebe nikoho nezaujal využije náhodu ktorá mu do cesty pripletie bábiku ktorú roľníci používali aby si zaistili dobrú úrodu a na ktorej je nezvyčajný dátum - 31.február 1845...príbeh viac menej iba rozvíja myšlienku prečo sa darí v Štátoch amerických rôznym kazateľom a sektám, prináša osvedčený stereotyp poslednej doby keď ľudia ktorí veria zázrakom a poverám sú belosi a bieleho novinára z práce prepustí jeho šéfka . žena, ktorá je zároveň afroameričanka. Bez tohto detailu by to zrejme ani neprešlo súčasnou cenzúrou, inak je to priemerný horor s náboženskou tématikou ktorý však po zhliadnutí The Lockdown Haunting vyzeral takmer ako dokonalý veľkofilm... ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Cítiť na tom menej peňazí, a občas má štvalo, že pre urýchlenie deja bolo pár veci zjednodušených a tým pádom to miestami vyzeralo detinsky. No inak to bol veľmi zaujímavý horor s atmosférou, ktorá u mňa prekonáva V zajatí Démonov 3 ! Téma falošného pastiera bola veľmi dobrý nápad. Potešil aj kasting na čele s mojím obľúbencom “Neganom”, ktorému rola cynického žurnalistu sadla ako uliata. Za mňa teda najlepší horor, ktorý som tohto roku videl v kine, no veľa ich nebolo.. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý námět, jako by vypadl z článku z Enigmy a proto věřím, že tahle originalita bude u tohoto snímku oceněná asi úplně nejvíc. Jinak je to totiž dost tragédie a paradoxně to nejvíc kazí hlavně klíčové scény pro tento žánr, ty hororové. Tady byla snaha co se týče efektů fakt marná a lepší práci udělali i čeští grafici na nedávné pohádce Princezna zakletá v čase. Nemělo to ani žádné napětí a jsem ráda, že jsem ušetřila peníze za kino. Tyhle náměty volají po schopnějších režisérech. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)
  • Španělský název filmu Ruega por nosotros („Modli se za nás“) odkazuje na „Ave María“ („Zdrávas Maria“), křesťanskou modlitbu o Panně Marii: španělsky: „Dios te salve María, llena eres de gracia. El Señor es contigo. Bendita tú eres entre todas las mujeres, y bendito es el fruto de tu vientre, Jesús. Santa María, Madre de Dios, ruega por nosotros pecadores, ahora y en la muerte de nuestra.“ česky: „Zdrávas Maria, milosti plná. Pán s tebou. Požehnaná ty mezi ženami a požehnaný plod života tvého, Ježíš. Svatá Maria, Matko Boží, pros za nás hříšné, nyní i v hodinu smrti naší. Amen.“ (LUKICKK)
  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)

Reklama

Reklama