Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

Zapomenutá kletba (2007) (TV film) odpad!

Asi v desáté minutě "filmu" netvor utrhne ruku dědkovi, který se mezi dunami pohybuje pomocí chodítka. Je nutné v tomto komentáři pokračovat? Zajímalo by mě, kolik peněz stálo navozit ty kolečka písku před zelené trikové plátno.

plakát

Temné stíny (2012) odpad!

Tim Burton asi upadl. Naprosto nekonzistentní děj, trapně velikášská obrazivost trvající skoro dvě děsivě nudné hodiny. Strašné.

plakát

Ptákodemie: Děs a hrůza (2010) 

Ramínka, ramínka! Birdemic je možná nejdementnější film, jaký se dá vidět. Must see nutnost pro všechny fanoušky Windows malování. Taktéž viděno na Brakfestu 2011 s dokonalým rychlodabingem. Skvělá aplikace paradoxu o Achillovi a želvě - mlaďoši chvíli na dvojku ujíždějí vybuchujícímu ptactvu - někam dojedou a udělají si piknik - orli je doženou - nadrženci jim zase poodjedou - chvíli konverzují - orli přiletí, zlatá mladež do nich střílí plastovými pistolkami.... až do chvíle, kdy už to ptáky přestane bavit, spořádaně odletí a lobotomizovaní mlaďoši se můžou jít opalovat. V současnosti probíhají projekce sequelu - viz fb page, nemůžu se dočkat!

plakát

Diktátor (2012) 

Narozdíl od formátu, který Cohen dobře rozjel v Boratovi, aby ho dokonale předvedl v Brünovi, je na Diktátorovi okatě vidět, jak je každá scéna až příliš vycizelovaná, jak se točila 10x, aby byl Aladeen spokojený. Zdánlivá dokumentárnost předchozích Cohenových převeků je fuč - a s ní i zábava, která člověku srazila pant k zemi. Proklamovaná nekorektnost není nepatřičná, je jen nahraná, aby působila nepatřičně. Zábavné to je, ale ne k smíchu, jen k úsměvu. A i tenhle odvar humoru brzo vyprchá. Diktátor je první Cohenovo alter ego, které dělá americký biják - což je samo o sobě protimluv, který zabíjí vtipnost. Právě vtipy následují v tak rychlém sledu, že už je divák ani nechce a výsledkem je pachuť, jako kdyby člověk četl Trnky brnky osm hodin v kuse.

plakát

Imaginární lásky (2010) 

Po skvělém startu v J'ai tué ma mère to Dolan rozjíždí naplno. A hraný film je tady jen společným médiem, protože je to zároveň mixáž über-lákavé vizuální onanie, ódy na hipsterství a videoklipu ke skvělému soundtracku. Plus skvělí herci, skvělá kamera = skvělá věc od jen 21letého režiséra/scénáristy/herce v hlavní roli. Napoprvé mě to zoufale zprudilo, napodruhé jsem tomu propadl :)

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Solidně udělaný doják nerušivě prostříhaný autentickými záběry. Úder moře a následná čtvrthodina jsou vynikající. Vystřídá je ale tlačba na pilu, která je od půlky filmu až příliš čitelná a rádoby náhodné míjení a potkávání se po chvíli omrzí a nafoukne se, až není uvěřitelné. Z dvojice Watts - McGregor naštěstí hraje první housle ten lepší.

plakát

Pokoj (2003) 

Tommy Wiseau je nejúžasnější milovník, režisér a scénárista, navíc je to citlivý člověk s krásným tělem. Tommy Wiseau. Tommy Wiseau je Bůh. Anyway - how's your sex-life?

plakát

Rozchod Nadera a Simin (2011) 

Zápletka de facto okresního formátu, ovšem rozehraná do skvělých hereckých výkonů, konzistentního scénáře a chutné kamery. Autentické, dechberoucí a bez hluchých míst. (I bez megalitických prostředků se dá udělat super film, hurá!)

plakát

Královská aféra (2012) 

Mads Mikkelsen je skvělý herec, milovníci ale nebudou jeho silná parketa. Královská aféra nezprudí ani nenadchne. Aspoň jsou seveřani natolik ukáznění, že z toho není kostýmní kýč...

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) odpad!

166 minut trvající WTF, u kterého dopředu víte, jak dopadne. Skoro tři hodiny posloucháte pseudomoudra "o životě", která zpoza příšerné práce maskérů proklamuje Pitt. Naprosto dementní mezihra líčící souslednost fatálních mimokroků, které vedou k fatálnímu závěru, mě krajně vytočila. Výsledek - klon opusu The Room s opulentním hereckým obsazením, megalomanskou kamerou, strašně opruzující hudbou a lobotomickým scénářem - jen pro extrémní masochisty.