Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 2

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 604)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Politicky, sociálně, rasově či nábožensky, tak nekorektní film, kterých je dnes jako šafránu. Sacha Baron Cohen si nesedne na zadek před ničím a nakousává témata, okolo kterých se dnes musí chodit po špičkách a je nemoderní na ně jakkoli poukazovat. Ale on se nebojí a to se mi líbí (nejlepší scéna je ta ve vrtulníku). Proto jsem si tuhle nabitou komedii opět tak hezky užil. Už se těším na Borata a Bruna, které mám teď na mušce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Budeš mať chlapca alebo potrat?“ Cohen potvrdzuje to, čo som si o ňom už dávno myslel. Že pod maskou vulgárneho kreténa je v skutočnosti inteligentný („Vy naozaj chcete vo svojej krajine občianske práva?“ – „Čo sú to občianske práva?“ – „To keď vám poviem, to sa ešte len budete smiať.“) a sčítaný človek, ktorý vie výstižne trafiť klinec po hlavičke (finálny monológ o demokracii, z ktorého medzi riadkami pred čoraz šokovanejším publikom vysvitne, že nech už je v USA momentálne čokoľvek, demokracia to asi nebude). A Usáma bin Ládin má cameo. Pretože v skutočnosti je samozrejme živý. Len sa s ním americká vláda dohodla na fiktívnej smrti. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Diktátorská nálož nekorektnosti, terorismus proti dobrém vkusu. Tohle je dál než Borat a Bruno, je to karneval nespoutaných sviňáren, pošlapaných tabu a znesvěcených model. V rozjebaném světě mi Diktátor připomíná ostrov zdravého rozumu, kde demokracie = možnost svobodně se smát všemu a všem (od fóbií přes žánrová klišé romantické komedie až po absurditu doby). Slabá místa to má, ale házím na ně dlouhej vous. Na otázku, jestli to bylo spíše aladeen, nebo aladeen, odpovídám jasně: bylo to naprosto ALADEEN. Nejšílenější mainstreamová satira za poslední roky, která ze Zohana dělá jen dalšího vyholeného aktivistu... (btw. konečně někdo adekvátně vyjádřil romantiku samohany) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Vidím, že tu většinově převládá jiný názor, ale pro mne určitě o třídu lepší než Borat, který se v druhé polovině utopil v humoru zcela těžícím z nechutností a zbytečného balastu.. Tady to kopání do Ameriky funguje po většinu času, nu, dalo by se říct stále, na druhou stranu Cohenovi právě to jde nejlépe, a osobní rovina filmu a takové ty vyplňovačky z normálního života byly asi lepší v Boratovi. Jako satira a pohled z odvrácené strany funkční jako zaokrouhlená nukleární střela. Baron Cohen je opravdu dnes už nevídaný druh, dokáže chytře a přitom vidlácky bodat do stereotypů a hnízd tzv. liberálů, a přitom to vše působí velmi chutně. A sem tam je to dochucováno naprosto geniálními (z řeči hráče) critical hity - například camea mne dostala do kolen, stejně jako pohřeb.. A závěrečný proslov v UN je opravdu jedno z nejlépe podaných odhalení politiky.. I když to bude stejné hodnocení, satira dvakrát nekorektnější a desetkrát zábavnější než Iron Sky.. Ten měl jiné trumfy.. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Po šílenostech jako je tahle moc často nesahám, ale jsem ráda, že jsem tentorkát udělala výjimku. Po delší době jsem se totiž dobře bavila u americké komedie. Každý máme samozřejmě jiný smysl pro humor, proto jsou naše názory na komedii často hodně rozporuplné. Já mám jediné měřítko - množství kvalitního a upřímného smíchu. A Aladdin mě rozchechtal hned několikrát. Ideální stopáž nás ušetřila zbytečných hluhých míst, které v komedii nemají co dělat. I když nejsem vůbec fanynkou S. B. Cohena, tady byl dost snesitelný. 4* ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Během oscarového večera 2012 dělala Cohenovi (Aladeen) v kostýmu diktátora společnost sexy armáda modelek převlečených za vojákyně, mezi kterými byla i Slovenka Soňa Skoncová. (Sufferer)

Reklama

Reklama